Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Inklapbare kratten stelen

Een 21-jarige Dordtenaar is afgelopen weekend in Gorinchem aangehouden op verdenking van diefstal van 119 opvouwbare plastic kratjes. Zijn auto zat afgeladen vol met de kratjes toen hij in de kraag werd gevat door agenten. De politie ging langs bij een bedrijfsterrein aan De Linie in Gorinchem na een melding. Iemand had op beelden van beveiligingscamera’s gezien dat daar twee personen rondliepen.
Ter plaatse stuitten de agenten op een personenauto met de 21-jarige man en de gestolen kratjes erin. De kratjes zijn teruggegeven aan de eigenaar.

Coronavrij verpleegtehuis

Verpleeghuis De Zilverlinde is gekozen als proeflocatie voor het heropenen van verpleeghuizen voor bezoekers. De locatie in Rotterdam-Hillegersberg is van Humanitas en is één van de 25 verpleeghuizen in heel Nederland die meedoen aan de proef. Vanaf woensdag worden op een gecontroleerde manier weer bezoekers toegelaten.De Zilverlinde is volgens Humanitas altijd coronavrij geweest en in het gebouw is het goed mogelijk anderhalve meter afstand te houden. De cliëntenraad, de verpleegkundige adviesraad, de ondernemingsraad en de artsen zijn het allemaal eens met het openstellen voor bezoek.

Slapen mag weer

Mensen met vaste plekken op campings, recreatieparken, jachthavens en stranden in de regio Rotterdam-Rijnmond mogen vanaf zaterdag weer slapen in hun stacaravan, boot met vaste ligplaats of recreatiewoning. Voorwaarde is dat het verblijf van hen is of dat ze die voor een jaar hebben gehuurd. Ook moeten ze over eigen sanitair beschikken. Dat meldt de veiligheidsregio.Campings en recreatieparken waren sinds eind maart gesloten. Dat besluit had de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond genomen om besmetting te voorkomen en de zorgcapaciteit in de regio te ontlasten.

Maatregelen in het gezondheidscentrum 1/4

De partijen in het gezondheidscentrum volgen de aanwijzingen en instructies van het RIVM. Om verdere verspreiding tegen te gaan en de gezondheidszorg in stand te kunnen houden hebben de huisartsen onderstaande maatregelen getroffen in het gezondheidscentrum.
Voor patiënten met klachten gelden, tot nader orde, de volgende aanwijzingen:
• Heeft u klachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts), bel dan eerst uw huisarts! In overleg met uw huisarts wordt zo nodig een afspraak gemaakt.