Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Graffitiekunstwerk op Krimpense skatebaan

Timothy Kion heeft zaterdag op de Vijverlaan in Krimpen aan den IJssel een 'coronakunstwerk' gespoten. De 28-jarige graffitikunstenaar zette premier Mark Rutte en koning Willem-Alexander op een bord langs de skatebaan, waar volgens Kion nog elke dag jongeren te vinden zijn. "Misschien dat dit de jongeren meer aanspreekt om binnen te blijven", zegt Kion. Kion, getogen in Krimpen aan den IJssel, koos bewust voor een graffitikunstwerk met de gezichten van de premier en de koning: "Zij zijn de mensen die de boodschap proberen over te brengen om binnen te blijven."

Op zoek naar feestgangers in park

De politie is zondagmorgen op zoek gegaan naar een groep feestgangers in het park De Waayer in Spijkenisse. Hierbij werd onder meer een helikopter ingezet.Een voorbijganger trof enkele onbeheerde fietsen en rommel aan in het park en nam contact op met de politie. De agenten vertrouwden het niet en vroegen een helikopter ter plaatse. De helikopter heeft een tijd boven het park gevlogen en is ook geland. Uiteindelijk is er één jongeman aangetroffen die onder invloed was van alcohol en medicijnen. Hij is naar huis gebracht.

Maatregelen in het gezondheidscentrum 1/4

De partijen in het gezondheidscentrum volgen de aanwijzingen en instructies van het RIVM. Om verdere verspreiding tegen te gaan en de gezondheidszorg in stand te kunnen houden hebben de huisartsen onderstaande maatregelen getroffen in het gezondheidscentrum.
Voor patiënten met klachten gelden, tot nader orde, de volgende aanwijzingen:
• Heeft u klachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts), bel dan eerst uw huisarts! In overleg met uw huisarts wordt zo nodig een afspraak gemaakt.

Coronaverpleging is zwaar

Op enkele tientallen plekken in Rotterdam Rijnmond zijn speciale zorgplekken ingericht om ouderen te verplegen die geïnfecteerd zijn met het coronavirus. Sommige ouderen zijn daar ernstig ziek van geworden. Het is niet alleen loodzwaar voor de patiënten zelf, maar ook voor het zorgpersoneel.
De speciale cohortafdeling bestaat uit 24 bedden, verdeeld over meerdere kamers. Er zijn mensen die met zuurstof worden beademd. Maar er zijn er ook patiënten die rondlopen, in de huiskamer zitten of wat