Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Het weer

Woensdag is het wisselend bewolkt en vooral in het noorden en oosten vallen soms pittige buitjes met kans op onweer, korrelhagel en een vlok natte sneeuw. De westenwind is matig tot stormachtig, maar neemt in de loop van de dag wel wat in kracht af. Aan zee blijven zware windstoten mogelijk. Het wordt 5 tot 7 graden. Donderdag is het bewolkt met vanuit het westen enige tijd regen, in het oosten mogelijk eerst ook natte sneeuw. Het wordt 5 tot 9 graden, in neerslag is het kouder. Vrijdag is het droog bij 7 tot 9 graden.

Traumahelikopter: honderdduizend vluchten

De traumahelikopter heeft een mijlpaal bereikt. Sinds de start van de traumazorg in 1995 is de ANWB Medical Air Assistance, zoals de traumahelikopter officieel heet, honderdduizend keer uitgevlogen.
Het mobiel medisch team (MMT) komt ter plaatse als aanvulling op de ambulancezorg. Dit kan via de lucht met een traumahelikopter of over de weg in een auto. In heel Nederland zijn in totaal vier traumahelikopters, waarvan er een als vaste standplaats Rotterdam The Hague Airport heeft.

Gemeenteraad maakt in verbondenheid verschil

Afgelopen vrijdagavond 7 en zaterdag 8 februari heeft de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel een werksessie 'In Verbondenheid verschil maken' gehad. Het doel was om de onderlinge samenwerking te verbeteren.
De fracties hebben met elkaar besproken dat respectvolle omgang met elkaar en een open proces van besluitvorming cruciaal is. De opdracht die de raad zichzelf heeft gegeven is om vanaf nu gezamenlijk te werken aan respect, communicatie en voorbereiding in het belang van de inwoners van Krimpen.

Kunstlezing in Van Cappellenhuis

Kunsthistorica Josee Claassen geeft op dinsdag 18 februari van 20 tot 22 uur uitleg over de wereldberoemde altaar panelen van Van Eycks 'Lam Gods' die de afgelopen jaren zijn gerestaureerd. Ze zijn nu te zien in het Museum voor Schone Kunsten in Gent van 1 februari t/m 30 april. Hierna zijn zij weer te zien zijn in de Sint Baafskathedraal in Gent. Ook vertelt Josee over het leven van Jan van Eyck aan de hand van zijn schilderijen.Toegang 7,50 /tot 26 jaar 5,00 inclusief pauzedrankje.
Informatie en reserveren: www.vancappellenhuis.nl

Nationaal Fonds Kinderhulp zoekt collectanten 1/2

Van 20 t/m 25 april is de nationale week van de collecte van Nationaal Fonds Kinderhulp (NFK).
In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Om deze kinderen te helpen is veel geld nodig
Het fonds is op zoek naar mensen die willen helpen om deze week tot een succes te maken. Kinderen in uw eigen buurt worden hiermee geholpen. Het NFK werkt veel samen met lokale stichtingen zoals Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. De opbrengst in Capelle, Krimpen en Zuidplas is dan ook grotendeels voor Leergeld.

Feesttas zorgt dat iedereen feest kan vieren 3/3

We bezorgen de tas op de avond voor de verjaardag of u kunt hem die avond om 19.00 uur afhalen in De Ark aan de Burgemeester Aalberslaan 43. Geef in uw mail aan waar uw voorkeur naar uitgaat. Nadat de FEESTTAS is afgegeven, wordt uw melding verwijderd. Voor een volgende verjaardag moet u dus opnieuw een mail sturen. Om zoveel mogelijk kinderen van een tas te kunnen voorzien komen kinderen waarvan ouders deelnemer zijn bij de voedselbank niet in aanmerking voor de FEESTTAS. Zij krijgen via Stichting Jarige Job al een verjaardagsdoos.