Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Auto doorrijder na ongeluk teruggevonden

De politie heeft de auto gevonden, waarmee zaterdagmorgen een 32-jarige Rotterdamse is aangereden. De bestuurder van de auto reed na het ongeluk door.
Het slachtoffer werd aangereden op de Mathenesserlaan. De bestuurder van die auto liet vervolgens het slachtoffer hulpeloos achter. De auto is nu teruggevonden aan de Veelzigtstraat. "De auto is weggesleept, sporen zijn veilig gesteld en de auto wordt door de Forensische Opsporing verder onderzocht", schrijft de politie.

Ingrijpen in woningcrisis 1/4

Nu makelaarskoepel NVM groot alarm slaat over de ongekende crisis op de huizenmarkt is voor coalitiepartij CDA de maat vol. "Het kabinet moet ingrijpen en woningbouwlocaties gaan aanwijzen", vindt Kamerlid Ronnes. "Nood breekt wet." In Nederland zijn het in principe lokale overheden die bepalen waar woningen mogen komen en hoeveel dat er mogen zijn. Maar volgens Ronne maken zij onvoldoende snelheid. "Dan blijft het dweilen met de kraan open." Hij wil dat minister Van Veldhoven (Wonen) de regie pakt en oplegt dat er huizen verrijzen.

Ingrijpen in woningcrisis 2/4

Voor coalitiegenoot VVD is het aanwijzen van bouwlocaties door het Rijk ook bespreekbaar, maar Kamerlid Koerhuis denkt dat het daarvoor misschien nu nog iets te vroeg is. Hij wil dat eerst alles uit de kast wordt gehaald voor korte termijn winst, zoals het bouwen van flexwoningen en het schrappen van het verbod op het bewonen van recreatiehuizen. "Als laatste optie moeten we voor grote woningbouwlocaties een ministeriële aanwijzing op tafel leggen."
Er wordt al jaren gewaarschuwd voor deze woningnood.

Ingrijpen in woningcrisis 3/4

Door de hoge prijzen wijken gezinnen steeds meer uit naar gebieden ver van de werkplekken in de grote steden. De problemen groeien dagelijks. Er moeten jaarlijks 100.000 woningen worden gebouwd om de huidige tekorten enigszins aan te pakken. En daar komt de groei van het aantal inwoners nog bij dus dat betekent een vraag van tienduizenden woningen extra. Maar de huidige afgegeven vergunningen voorzien maar in zo'n 70.000 nieuwe huizen. De bouwers willen wel, de kopers zijn er ook. Maar er wordt tóch te weinig gebouwd. Dat is het gevolg van stroperige wet- en regelgeving.

Bouw voor bejaarden!

In de voorafgaande pagina's wordt steeds uitgegaan van gezinnen, maar weer wordt er een steeds talrijker groep Nederlanders buiten beschouwing gelaten: de bejaarden! Ik ken er inmiddels tallozen die in een groot huis wonen en best wat kleiner willen, maar niet één of twee kamertjes. Nee, een centraal gelegen comfortabele flat, met genoeg ruimte, dat je de spullen waar je aan gehecht bent kunt meenemen en als je jarig bent je je familie en vrienden kunt ontvangen, zonder dat ze bij elkaar op schoot moeten zitten. Misschien zouden de autoriteiten zich erin kunnen verdiepen: veel grote huizen zouden vrij komen.