Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief

Het weer

Donderdagochtend start de dag opnieuw met regen. In de middag wordt het vanuit het westen wat droger, maar ook dan is er nog kans op wat regen of een paar buien. Uiteindelijk valt er 5-10 mm neerslag. Heel lokaal breekt de zon even door. De temperatuur loopt op naar 20 graden en er staat weinig wind. In de loop van de middag trekt de zuidwestenwind langs de kust aan tot windkracht 5.
In de avond en nacht valt er van tijd tot tijd wat lichte regen. Met name in de zuidelijke helft van de regio kan het lokaal ook even opklaren.

Papegaaien

Elke ochtend laat Dirk-Jan van der Steen zijn papegaaien vrij in de Sliedrechtse straten. Ze worden daarna overal gespot: van de Biesbosch tot Gorinchem. Vogelman Dirk-Jan heeft inmiddels meer dan 50 duizend volgers op Facebook. "Laatst kwamen mensen uit Tsjechië naar Sliedrecht gereden om de vogels te zien." De filmpjes die Dirk-Jan van zijn vogels maakt, zijn populair in binnen- en buitenland. "Mensen zijn vooral verbaasd dat de vogels steeds terugkomen vliegen", lacht de Sliedrechter. Hij is niet bang dat ze niet terugkomen, want dat is tot op heden nog niet gebeurd.

Crash

Een dure drone van het Nederlandse leger is woensdagmorgen op de Maasvlakte gecrasht tijdens een nachtelijke vlucht. Het op afstand te besturen vliegtuigje verloor contact met de piloot en stortte neer tegen een stelling op het terrein van containerterminal APMTR.
Een woordvoerder van de landmacht bevestigt de crash. De drone van het type Puma wordt nog niet lang gebruikt door het leger. Ze vallen onder de verantwoording van 107 Arial Systems Battery van het Joint Intelligence Surveillance Target Acquisition Command (Jistarc).

Voorraad opbouwen

Nieuwe lading maskers, jassen en brillen op geheime locaties moet tekort bij tweede coronagolf voorkomen. Verschillende loodsen in de Rotterdamse haven worden deze weken bevoorraad met nieuwe ladingen beschermende hulpmiddelen voor de zorg. Het gaat om buffervoorraden, mocht er eventueel een tweede coronagolf uitbreken.
"Tot nu toe zijn al meer dan 600 miljoen mondmaskers, isolatiejassen en brillen binnen, de rest volgt de komende dagen", aldus logistiek coördinator Alex van der Putten van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH).

Foutje

Het Spaanse gemeenteraadslid Bernardo Bustillo gaat viral, maar niet vanwege zijn standpunten. Wél vanwege zijn blote billen. De man stapte tijdens een lange videovergadering (tevens een livestream) even onder de douche, maar was vergeten dat zijn camera nog aanstond. Alle inwoners (zo’n 52.000) van Torrelavega, de plaats waar hij raadslid is, genoten mee van zijn naakte optreden. Vorige week vond de bewuste online vergadering plaats waar gesproken werd over regels rond het coronavirus. Naast gemeenteraadslid is Bustillo ook zwemleraar.

Beeldenstorm

Het hoofd van het beeld van Andre Hazes op de Dam is gestolen. AT5 kreeg een filmpje waarop te zien is dat een jongeman het hoofd pakt en er vandoor gaat. Ook amputeerde hij en passant nog een arm van de volkszanger. Dit is maandag rond 10 uur gebeurd. Het hoofd van Hazes stond al er wat wiebelig bij nadat vandalen het er in de nacht af hebben getrokken. Dat zorgt voor veel ontzetting bij voorbijgangers. 'Hazes is een held voor veel mensen. Het is gewoon zonde om iets te onthoofden.

Krimpen Beweegt Samen 2/2

De komende weken worden deze activiteiten vervolgd door heel Krimpen. Ook komt er een speciale activiteit voor kinderen op de woensdagmiddag. Bewoners kunnen bovendien zelf een aanvraag doen voor balkongym of voortuingym in hun buurt. Zij kunnen daarvoor een mailtje sturen naar info@synerkri.nl Atletiekvereniging MTK en sportschool MyMove gaan volgende week een bijdrage geven aan deze activiteiten. Dat past mooi in het net afgesloten Lokaal Sportakkoord Krimpen. Op www.synerkri.nl en de Facebookpagina's van Qua Wonen, Krimpenwijzer en Synerkri is het actuele rooster te vinden.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.