Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief

Brand

Tussen de Kilweg en de Achterzeedijk in Barendrecht is zondagmiddag brand ontstaan in een berg hooibalen. De brand veroorzaakt veel rook en is lastig te blussen. Het is moeilijk om op die plek aan water te komen. De brandweer trok daarom met meerdere wagens uit, laat een woordvoerder weten. Ook is een graafmachine ingezet om de balen uit elkaar te halen zodat de brand beter te blussen is. Automobilisten op de A29 hadden last van de rook. Daarom gold op de snelweg tussen 17:30 en 18:30 uur een snelheidsbeperking van zeventig kilometer per uur.

Brandalarm

In het centrum van Rotterdam zijn metrostations Stadhuis en Beurs korte tijd ontruimd geweest door een brandmelding. Het bleek loos alarm te zijn. Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben sensoren stof aangezien voor rook. Dat gebeurde tussen de metrostations Beurs en Stadhuis. Bij de metrostations zijn speciale schermen naar beneden gekomen tussen de rails en het perron. Volgens een woordvoerder is dat een automatisch systeem, dat wordt ingeschakeld als de brandmelder afgaat. Iedereen moest wel de metrostations verlaten.

Hardleers

Het Team Verkeer van de Rotterdamse politie heeft zaterdag een man van de A15 bij Rhoon geplukt. Hij bleek voor de zesde keer zonder rijbewijs rond te rijden. De 19-jarige man viel op omdat hij 232 kilometer per uur reed. Dat was volgens de politie ook niet voor het eerst. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, volgde de politie naar de Kilweg in Barendrecht, waar hij kon worden beboet. Omdat hij met meer dan honderd kilometer de snelheidslimiet overtreed, werd zijn voertuig, een Volkswagen Golf, in beslag genomen.

Betrapt

Een 52-jarige Rotterdammer is opgepakt na een inbraak in een vakantiehuisje in Westkapelle, in Zeeland. De vakantiegangers betrapten de man zaterdagmiddag op heterdaad waarna hij hen bedreigde. Een andere toerist maakte daar een foto van en ook nog een foto van de auto waar de inbreker in wegreed bij de woning aan de Joossesweg in Westkapelle. Agenten konden hem even later in Dordrecht aanhouden. Vermoedelijk gestolen spullen die de man bij zich had én zijn auto zijn in beslag genomen.

Foutje

Enkele prijzige muisklikjes: zo kun je de bestelling van een Duitse klant bij het autobedrijf Tesla van de flamboyante CEO Elon Musk bestempelen. De man wou online één Tesla bestellen, maar tekende uiteindelijk nietsvermoedend voor een vrachtlading van 28 stuks, goed voor een kostenplaatje van 1,4 miljoen euro. In een post op het populaire internetforum Reddit doet een gebruiker het relaas van de aankoop uit de doeken. Het bericht werd geschreven door de zoon van de aankoper, die de peperdure blunder weet aan een technische storing op de Tesla-website.

Tesla haters

Een aantal Amerikaanse bestuurders van pick-ups met een dikke dieselmotor heeft een nieuwe hobby: het uitroken van Tesla-rijders door kortstondig extra brandstof in de motor te spuiten, waardoor een grote roetwolk ontstaat. Het verschijnsel heet in de Verenigde Staten coal rolling. Coal rolling is illegaal, niet alleen omdat het tot kanker-verwekkende uitstoot leidt, maar ook omdat door de zwarte roetwolken het zicht op de weg beperkt wordt. De Amerikaanse website InsideEV's heeft een aantal fragmenten online gezet.

Oplichter

Een 32-jarige Rotterdammer zou bij een cateraar voor ruim een ton aan etenswaren en sterkedrank hebben besteld zonder te betalen. Voor de rechtbank in Den Haag werd vandaag zestien maanden cel geëist tegen de verdachte voor oplichting. De man werkte op het callcenter van een oliemaatschappij, maar deed zich voor als manager. Zo wist hij een cateraar ervan te overtuigen grote hoeveelheden maaltijden en drank te leveren, die hij doorverkocht of weggaf. De vermeende oplichter zou de cateraar er zelfs van hebben overtuigd dat die een restaurant in het pand van zijn werkgever mocht openen.

Horoscoop

Een hilarische beschrijving van alle sterrenbeelden is viraal gegaan op Twitter omdat elk ‘type mens’ op een beledigende manier voorgesteld wordt. Zo meent de auteur dat Vissen over het algemeen sukkels zijn en Leeuwen pestkoppen. Wie gelooft in sterrenbeelden weet dat het moment van je geboorte je karaktereigenschappen al voor een stuk bepaalt. In 1979 maakte een onbekende schrijver een onverbloemde versie van de twaalf sterrenbeelden, gebaseerd op de bestaande ‘wetenschap’ daarover.

Wat gebeurde er op 6 juli

Op 6 juli 1964 gaat de Beatles-film A Hard Day’s Night in première. De hoofdrollen worden vertolkt door de Fab Four: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr.Het was de eerste film die The Beatles uit brachten en het was direct een groot succes. Niet alleen waren veel mensen te spreken over het humoristische script, men was ook blij met de zes nieuwe liedjes die in de film ten gehore werden gebracht. De film sleepte twee nominaties voor de Academy Awards in de wacht.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.