Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief

Man aangehouden

De politie heeft een 21-jarige man uit Ridderkerk opgepakt voor de mislukte overval op René van der Gijp. Op 27 april werd Van der Gijp bij zijn huis in Dordrecht opgewacht door een groep mannen die met hamers begonnen in te slaan op de ruiten van zijn auto. De ruiten bleken gepantserd, waardoor de overvallers er niet doorheen kwamen. Van der Gijp bleef ongedeerd. De overvallers hadden het waarschijnlijk gemunt op zijn dure Rolex-horloge, dat hij die dag aanhad in de uitzending van Voetbal Inside.De politie verwacht meer aanhoudingen te kunnen verrichten in het nog lopende onderzoek.

Oplichter

Een 32-jarige man uit Rotterdam wordt ervan verdacht zo'n 100.000 euro aan etenswaren en sterke drank achterover te hebben gedrukt. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vrijdag zestien maanden celstraf tegen de verdachte. De man deed zich voor als manager van een oliemaatschappij. In werkelijkheid was hij werkzaam voor het callcenter van het bedrijf. Hij wist een cateraar te overtuigen om grote hoeveelheden sterke drank en maaltijden op rekening te leveren. Vervolgens verkocht hij de drank en etenswaren door aan vrienden en collega's. In andere gevallen gaf hij het weg.

Corona mag feest VS niet verpesten 1/5

Het gaat van kwaad tot erger met de coronacrisis in de Verenigde Staten. In maand juli is het aantal ziektengevallen met de helft toegenomen. De laatste drie dagen, iedere dag meer dan 50.000 gevallen erbij. ¨We zijn zwaar geraakt, zwaarder dan welk land dan ook wat betreft het aantal gevallen en wat betreft het aantal doden¨, zegt de coronaexpert van de Amerikaanse regering, Dr. Anthony Fauci, in een interview met de BBC. Gebrekkige lockdowns, zijn de reden hiervoor, aldus Fauci, zeker vergeleken met Europa.

Corona mag feest VS niet verpesten 2/5

"Zij gingen voor ongeveer 97% dicht. In de VS, zelfs bij de strengste lockdowns, ging nog geen 50% van het land dicht." De lockdowns duurden bovendien te kort, stelt de epidemioloog: "De Amerikaanse maatschappij, en dan jongeren in het bijzonder, moet zijn verantwoordelijkheid nemen." De oproep van Fauci komt aan de vooravond van Onafhankelijkheidsdag, zaterdag 4 juli. Ondanks dat president Trump om is en zich bereid heeft getoond om in bepaalde situaties een mondmasker op te doen, wil hij Amerika's nationale feestdag uitgebreid vieren.

Corona mag feest VS niet verpesten 4/5

Volgens de president zouden de activisten een brute campagne voerden om de geschiedenis uit te wissen. De speech werd bijgewoond door zo'n 7500 aanhangers, van wie de meesten in weerwil van de richtlijnen geen mondkapjes droegen.
Waarschijnlijk hadden ze de tv-uitzending van vrijdag gezien, waarin Trump beweerde dat hij de coronacrisis volledig in de hand had. Inmiddels heeft de Amerikaanse pers op deze uitspraken gereageerd en werd hij er meermalen van beticht te liegen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.