Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

De ochtend start vrijdag grijs met op veel plaatsen regen of motregen. In de middag kan er nog een enkele bui vallen, maar het zal vanuit het westen ook wat opklaren. Het wordt 16 tot 19 graden. Komende nacht is het helder en staat er weinig wind. Het wordt een koude nacht met landinwaarts 5 tot 9 graden. Aan zee en in grote steden is het iets minder koud.

Zaterdag is de zon opnieuw te zien al komt landinwaarts wel een enkele bui tot ontwikkeling. Na een frisse start, is het in de middag 18 tot 20 graden.

België verplicht mondmasker

Vanaf zaterdag is het in België verplicht om een mondmasker te dragen in winkels, winkelcentra en andere openbare gebouwen. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen in België vanavond besloten. De mondkapjesplicht geldt voor een lange lijst openbare gelegenheden , zoals bibliotheken, musea, gebedshuizen en bioscopen. Premier Sophie Wilmès benadrukt dat de lijst aangepast kan worden, afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus. Op dit moment is een mondmasker al verplicht in het openbaar vervoer en bij contactberoepen als de kapper.

Postbode dumpt honderden brieven

Honderden brieven dwarrelden rond achter een flat in Velp. Eenmaal bij elkaar geraapt leverde dat twee vuilniszakken post van zo’n 25 kilogram per stuk op. Bij de buit zaten belangrijke poststukken van onder meer de Rabobank, Belastingdienst, RDW, UWV en ING. Vermoedelijk had een postbezorger van PostNL geen zin meer om de post in de brievenbus te stoppen”, zo meldt Omroep Gelderland. De post was geadresseerd aan bewoners van de Schonenbergsingel en de Bergweg in Velp.

Mogelijk paracetamol met kankerverwekkende stof

Mogelijk is er paracetamol met een kankerverwekkende stof op de Nederlandse markt terechtgekomen, blijkt donderdag uit onderzoek van Zembla en NRC. Drie partijen uit het voorjaar van 2019 bleken vervuild te zijn met het kankerverwekkende 4-chlooraniline (PCA) . Europese toezichthouders zijn het er niet over eens in welke mate PCA kankerverwekkend is. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) vindt zes pillen paracetamol met deze stof acceptabel, terwijl de Europese voedselveiligheidsautoriteit één pil al een te hoog risico op kanker vindt geven.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.