Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief

Het weer

Het is woensdag bewolkt en met name in het zuiden van het land valt regen. In de middag wordt het vanuit het westen vaker droog met af en toe zon, maar verspreid kan een bui vallen. Het wordt 17 graden in het noorden tot lokaal 21 graden in het zuidoosten van het land. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, 3 tot 5 Bft. Donderdag ontstaan in het noorden van het land pittige buien, lokaal met onweer, hagel en veel regen in korte tijd. In het zuiden is het op een enkele bui na droog en schijnt soms de zon. Het kwik stijgt naar 18 tot 21 graden.

De geschiedenis van 1 juli

1863: afschaffing van de slavernij in Suriname.De slavernij wordt officieel afgeschaft in Suriname. De afschaffing wordt op 1 juli gevierd als ketikoti, dat ‘verbroken ketenen’ betekent.
1908: SOS als noodsignaal. SOS wordt internationaal ingevoerd als noodsignaal in morsecode. Voor SOS is gekozen, omdat het signaal ook voor leken makkelijk is te herkennen: 3 korte, 3 lange en dan weer 3 korte signalen.
1991: introductie van het gsm-netwerk.
Het eerste gesprek vindt plaats via het gsm-netwerk. Het vindt plaats in Finland.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.