Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief
1

Het weer

Maandag schijnt de zon weer volop. Er trekken hooguit wat velden sluierbewolking over. De temperatuur loopt op naar 23 graden op het strand tot een zomerse 25 graden in het oosten van de regio. De noordoostenwind is overwegend matig van kracht. In de avond is het nog lang aangenaam warm buiten. De nacht is het helder en koelt het uiteindelijk af naar een graad of 12.
Dinsdag doet de zomer er nog een schepje bovenop! De zon schijnt opnieuw uitbundig. Af en toe trekken er wat velden hoge bewolking over.

Ambulancepost

“In 15 tot 20 procent van de gevallen komen ambulances te laat aan bij hun bestemming in de gemeente Krimpen aan den IJssel." SGP en D66 in Krimpen vinden dat zo verontrustend dat ze aandringen op een nieuwe ambulancepost in de buurt.
In 2018 maakte de gemeenteraad zich ook al zorgen over de aanrijdtijden. "Dit keer vragen we specifiek of de veiligheidsregio kan onderzoeken of een post op korte termijn haalbaar is," licht Adriaan van Beek van de SGP toe. Een meerderheid van de raad steunt het verzoek van SGP en D66. Alleen Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen gingen niet mee in het voorstel.

Actie BOA’s duurt voort

Actievoerende boa's zullen in Rotterdam ook tussen woensdag 3 en maandag 8 juni geen boetes uitschrijven. Op die woensdag 3 juni houden de vier grote steden Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht actie door geen bonnen uit te schrijven. In een persbericht laten de verschillende bonden weten dat ze pas stoppen met actievoeren totdat de minister het mogelijk maakt dat de wapenstok en de pepperspray standaard tot de uitrusting behoren. Op donderdag 4 juni hebben de bonden een gesprek hierover met minister Fred Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). De Tweede Kamer debatteert maandag 8 juni over de uitrusting van de boa's.

Nieuwe coalitie

Krimpen aan den IJssel heeft een nieuwe coalitie. De nieuwe wethouders komen van de SGP, VVD, CDA en PvdA. Krimpens Belang en ChristenUnie zijn coalitiepartner en leveren steun aan de andere vier partijen. Stem van Krimpen, met SGP de grootste partij, valt in de nieuwe samenstelling buiten de boot. Krimpen zit sinds december zonder dagelijks bestuur. De voormalige coalitie van Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen, VVD en D66 klapte eind vorig jaar vanwege een jongerencentrum. Dat werd niet meer gebruikt en moest een nieuwe bestemming krijgen.

Egelziekte

Ze hebben ontstoken wonden op hun kop en poten. Mogelijk is dat het gevolg van een bacteriële infectie. Zeven zeer zieke egels worden op dit moment opgevangen en verzorgd in de Egelopvang Papendrecht die staat hoog aangeschreven om zijn expertise. Waarschijnlijk zullen de meeste van de dieren het niet overleven. De egels die in Papendrecht worden opgevangen komen uit Brabant. In West-Brabant en België kwamen enkele weken geleden de eerste berichten over deze tot nog toe mysterieuze egelziekte.

Cruiseschip

Cruises zijn al een tijdje niet meer mogelijk door de uitbraak van het coronavirus. Toch arriveert er komende dinsdag een spiksplinternieuw cruiseschip in Rotterdam. Het gaat om de IONA van rederij P&O. Het schip is 345 meter lang en er kunnen 5200 passagiers aan boord van het schip. Omdat het om een proefvaart gaat zullen er geen gasten aan boord zijn en ook geen aan boord gaan in Rotterdam. De IONA is gebouwd in Duitsland en gaat op zijn proefvaart op dit moment langs de Deense kust. Komende dinsdag doet het tijdens die proefronde ook Rotterdam aan.

Lachgasgebruik

Een 18-jarige automobilist is zondag doorgereden na het aanrijden van een fietser in Rotterdam-Zuid. De automobilist scheurde weg terwijl het slachtoffer, een 63-jarige man uit Rotterdam, bewusteloos op straat lag. De man is later aan zijn verwondingen overleden. Het ongeval gebeurde rond half 3 op de Carnissesingel. Een traumahelikopter vloog uit om medische hulp aan het slachtoffer te geven. De man werd in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij later overleed aan zijn verwondingen. Het kenteken van de auto bleef op de plek van het ongeval liggen.

Vlindertuin

In de vlindertuin van het Rider Hoen Park in Hoensbroek is het dinsdagmiddag fout gegaan met maaien. Van het bloemenveld met ingezaaide bloemen, planten en struiken is daardoor niets meer over. Het is een fout van de aannemer, aldus de gemeente Heerlen.
Het bloemenveld wordt beheerd door inwoners van de plaats, in samenwerking met Stichting The Butterfly House. Het veld is zorgvuldig aangelegd en zou de ideale plek voor vlinders moeten zijn. Door een maaifout staat er nu geen enkele plant meer.

Vertraagd

Angelique Huntink (41) uit Montfoort wist niet wat ze zag toen ze afgelopen dinsdag haar post opende. Er zat een kerstkaart bij. Die in 2005 is verstuurd. Ze fronste haar wenkbrauwen al bij het zien van de voorkant van de kaart. Donkerrood met een kerstboom erop. "Ik had echt zoiets van: Eh, een kerstkaart in mei, vreemd..." Het werd nog vreemder toen ze de tekst las op de kaart. "We wensen jullie fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar", stond erop. En daaronder: "Hoe gaat het met je zwangerschap?"

Wat gebeurde er op i juni

Op 1 juni 1967 wordt het Beatles-album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band uitgebracht. Het is een van de beroemdste albums van de Fab Four. 29 augustus 1966 hebben de Beatles in San Francisco hun voorlopig laatste concert gegeven. De vier muzikanten duiken hierna de studio in en dit resulteert uiteindelijk in de elpee Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Het album wordt door veel kenners gezien als hét artistieke hoogtepunt van de band. De muzikanten geven op het album zelf aan hallucinogene drugs als inspiratiebron te hebben gebruikt.

Maatregelen in het gezondheidscentrum 1/4

De partijen in het gezondheidscentrum volgen de aanwijzingen en instructies van het RIVM. Om verdere verspreiding tegen te gaan en de gezondheidszorg in stand te kunnen houden hebben de huisartsen onderstaande maatregelen getroffen in het gezondheidscentrum.
Voor patiënten met klachten gelden, tot nader orde, de volgende aanwijzingen:
• Heeft u klachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts), bel dan eerst uw huisarts! In overleg met uw huisarts wordt zo nodig een afspraak gemaakt.