Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2019

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Maastunnel

De Maastunnel gaat op maandag 19 augustus definitief weer open. Dat meldt de gemeente Rotterdam. De Maastunnel is de oudste tunnel in Nederland. Hij is twee jaar dicht geweest richting Zuid voor een grootschalige renovatie van beide tunnelbuizen. De betonrot in de ondervloer is onder meer aangepakt en de tunnel moest worden aangepast aan nieuwe veiligheidseisen. Deze hele week zijn er testen gedaan voor de opening. De tunnel opent maandag om 6.00 uur. De officiele heropening van de tunnel voor het publiek is op 5 oktober.

Valetparking

Michael Weber, eigenaar van Valet Parking Rotterdam Airport, is geraakt door de ophef rondom valetparking. Sommige bestuurders krijgen namelijk hun auto terug met schade, verkeersboetes en honderden kilometers extra op de teller. "Wij doen er echt alles aan om mensen een ideale start en terugkomst van de vakantie te bieden. Als er dan partijen zijn die het niet zo nauw nemen met deze dienst, dan heb je daar altijd last van", baalt Weber. Het is volgens hem lastig om maatregelen te nemen tegen deze misstanden met valetparking.

Vol

Het spoor barst uit zijn voegen. Het aantal reizigers stijgt veel harder dan waarmee de NS en ProRail rekening hielden. Als er niets verandert, is het spoor over 8 jaar vol, waarschuwt NS. De drukte is vooral in de Randstad merkbaar. De reizigersgroei in treinen naar stations als Rotterdam Centraal is nog groter dan het landelijk gemiddelde van 4,6 procent. Er was het afgelopen half jaar een toename van slechts 1,9 procent verwacht. Ook nu is het op het spoor al enorm druk. Nu al kunnen in de Randstad treinen in de spits niet worden verlengd.

Wiet voor konijnen

De politie in het Duitse dorpje Golzow heeft een grote wietplantage ontdekt. De 84-jarige eigenaresse van het braakliggen stuk grond bleek de drugsplanten aan haar konijntjes te voeren. De bejaarde verklaarde dat haar konijnen 'er dol op zijn'. Een agent had de planten, die een meter hoog waren, vanaf de weg zien staan. De bejaarde vrouw werd aangesproken op de plantage. Ze zei dat ze de planten niet zelf kweekte, maar dat ze daar per toeval gegroeid waren en dat het prima konijnenvoer bleek.

Wat te doen in Streekmuseum

Elke donderdag is er ofwel een knutselactiviteit voor kinderen van 4 - 12 jaar, ofwel een kinderrondleiding. Beiden starten om 14.30 uur. Kinderen kunnen ook spelen op her erf met ouderwets speelgoed en zich verkleden als Ot en Sien. Met het Jeugdvakantiepaspoort en via Synerkri is het knutselen gratis. Andere kinderen betalen € 2,50. Knutselen is op donderdag 22 augustus om 14.30 uur. Kinderrondleidingen zijn op de donderdagen om 14.30 uur. Het museum is geopend van 14.00 - 17.00 uur.