Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 1 juni 2020

Maandag 1 juni

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Maandag schijnt de zon weer volop. Er trekken hooguit wat velden sluierbewolking over. De temperatuur loopt op naar 23 graden op het strand tot een zomerse 25 graden in het oosten van de regio. De noordoostenwind is overwegend matig van kracht. In de avond is het nog lang aangenaam warm buiten. De nacht is het helder en koelt het uiteindelijk af naar een graad of 12.
Dinsdag doet de zomer er nog een schepje bovenop! De zon schijnt opnieuw uitbundig. Af en toe trekken er wat velden hoge bewolking over.

Ambulancepost

“In 15 tot 20 procent van de gevallen komen ambulances te laat aan bij hun bestemming in de gemeente Krimpen aan den IJssel." SGP en D66 in Krimpen vinden dat zo verontrustend dat ze aandringen op een nieuwe ambulancepost in de buurt.
In 2018 maakte de gemeenteraad zich ook al zorgen over de aanrijdtijden. "Dit keer vragen we specifiek of de veiligheidsregio kan onderzoeken of een post op korte termijn haalbaar is," licht Adriaan van Beek van de SGP toe. Een meerderheid van de raad steunt het verzoek van SGP en D66. Alleen Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen gingen niet mee in het voorstel.

Actie BOA’s duurt voort

Actievoerende boa's zullen in Rotterdam ook tussen woensdag 3 en maandag 8 juni geen boetes uitschrijven. Op die woensdag 3 juni houden de vier grote steden Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht actie door geen bonnen uit te schrijven. In een persbericht laten de verschillende bonden weten dat ze pas stoppen met actievoeren totdat de minister het mogelijk maakt dat de wapenstok en de pepperspray standaard tot de uitrusting behoren. Op donderdag 4 juni hebben de bonden een gesprek hierover met minister Fred Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). De Tweede Kamer debatteert maandag 8 juni over de uitrusting van de boa's.

Nieuwe coalitie

Krimpen aan den IJssel heeft een nieuwe coalitie. De nieuwe wethouders komen van de SGP, VVD, CDA en PvdA. Krimpens Belang en ChristenUnie zijn coalitiepartner en leveren steun aan de andere vier partijen. Stem van Krimpen, met SGP de grootste partij, valt in de nieuwe samenstelling buiten de boot. Krimpen zit sinds december zonder dagelijks bestuur. De voormalige coalitie van Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen, VVD en D66 klapte eind vorig jaar vanwege een jongerencentrum. Dat werd niet meer gebruikt en moest een nieuwe bestemming krijgen.

Sluiting parken

Burgemeester Aboutaleb heeft besloten om vanaf zondag drie Rotterdamse parken in de avond en de nacht te sluiten. Volgens de burgemeester is dat nodig vanwege de te grote drukte en de incidenten die zaterdagavond in de parken plaatsvonden. Het Vroesenpark (Blijdorp), Roel Langerakpark (Blijdorp) en Dakpark (Delfshaven) zullen vanaf zondag van 21.00 uur tot 7 uur in de ochtend gesloten zijn. De avond- en nachtsluiting duurt voorlopig voor onbepaalde tijd.

broere no 24

Egelziekte

Ze hebben ontstoken wonden op hun kop en poten. Mogelijk is dat het gevolg van een bacteriële infectie. Zeven zeer zieke egels worden op dit moment opgevangen en verzorgd in de Egelopvang Papendrecht die staat hoog aangeschreven om zijn expertise. Waarschijnlijk zullen de meeste van de dieren het niet overleven. De egels die in Papendrecht worden opgevangen komen uit Brabant. In West-Brabant en België kwamen enkele weken geleden de eerste berichten over deze tot nog toe mysterieuze egelziekte.

Sluiting parken

Burgemeester Aboutaleb heeft besloten om vanaf zondag drie Rotterdamse parken in de avond en de nacht te sluiten. Volgens de burgemeester is dat nodig vanwege de te grote drukte en de incidenten die zaterdagavond in de parken plaatsvonden. Het Vroesenpark (Blijdorp), Roel Langerakpark (Blijdorp) en Dakpark (Delfshaven) zullen vanaf zondag van 21.00 uur tot 7 uur in de ochtend gesloten zijn. De avond- en nachtsluiting duurt voorlopig voor onbepaalde tijd.

broere no 24

Cruiseschip

Cruises zijn al een tijdje niet meer mogelijk door de uitbraak van het coronavirus. Toch arriveert er komende dinsdag een spiksplinternieuw cruiseschip in Rotterdam. Het gaat om de IONA van rederij P&O. Het schip is 345 meter lang en er kunnen 5200 passagiers aan boord van het schip. Omdat het om een proefvaart gaat zullen er geen gasten aan boord zijn en ook geen aan boord gaan in Rotterdam. De IONA is gebouwd in Duitsland en gaat op zijn proefvaart op dit moment langs de Deense kust. Komende dinsdag doet het tijdens die proefronde ook Rotterdam aan.

Lachgasgebruik

Een 18-jarige automobilist is zondag doorgereden na het aanrijden van een fietser in Rotterdam-Zuid. De automobilist scheurde weg terwijl het slachtoffer, een 63-jarige man uit Rotterdam, bewusteloos op straat lag. De man is later aan zijn verwondingen overleden. Het ongeval gebeurde rond half 3 op de Carnissesingel. Een traumahelikopter vloog uit om medische hulp aan het slachtoffer te geven. De man werd in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij later overleed aan zijn verwondingen. Het kenteken van de auto bleef op de plek van het ongeval liggen.

Vlindertuin

In de vlindertuin van het Rider Hoen Park in Hoensbroek is het dinsdagmiddag fout gegaan met maaien. Van het bloemenveld met ingezaaide bloemen, planten en struiken is daardoor niets meer over. Het is een fout van de aannemer, aldus de gemeente Heerlen.
Het bloemenveld wordt beheerd door inwoners van de plaats, in samenwerking met Stichting The Butterfly House. Het veld is zorgvuldig aangelegd en zou de ideale plek voor vlinders moeten zijn. Door een maaifout staat er nu geen enkele plant meer.

Vertraagd

Angelique Huntink (41) uit Montfoort wist niet wat ze zag toen ze afgelopen dinsdag haar post opende. Er zat een kerstkaart bij. Die in 2005 is verstuurd. Ze fronste haar wenkbrauwen al bij het zien van de voorkant van de kaart. Donkerrood met een kerstboom erop. "Ik had echt zoiets van: Eh, een kerstkaart in mei, vreemd..." Het werd nog vreemder toen ze de tekst las op de kaart. "We wensen jullie fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar", stond erop. En daaronder: "Hoe gaat het met je zwangerschap?"

Stof tot nadenken: Voltaire

Vooroordelen zijn de argumenten van dwazen.

De trots der kleinen bestaat uit altijd over zichzelf te praten; de trots der groten uit nooit over zichzelf te praten.

Het meest trieste aspect van het huidige leven is dat de wetenschap sneller kennis opdoet dan de maatschappij wijsheid opdoet.

Wat gebeurde er op i juni

Op 1 juni 1967 wordt het Beatles-album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band uitgebracht. Het is een van de beroemdste albums van de Fab Four. 29 augustus 1966 hebben de Beatles in San Francisco hun voorlopig laatste concert gegeven. De vier muzikanten duiken hierna de studio in en dit resulteert uiteindelijk in de elpee Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Het album wordt door veel kenners gezien als hét artistieke hoogtepunt van de band. De muzikanten geven op het album zelf aan hallucinogene drugs als inspiratiebron te hebben gebruikt.

Gemeente Krimpen aan den IJssel

Vanwege het coronavirus zijn afspraken in het raadhuis geannuleerd.
Ook zijn er geen raadsvergaderingen en commissies.
De Tuyter is dicht.
De weekmarkt van dinsdag 2 juni is open.

KrimpenWijzer blijft bereikbaar.
https://www.krimpenaandenijssel.nl/?id=464439

Maatregelen in het gezondheidscentrum 1/4

De partijen in het gezondheidscentrum volgen de aanwijzingen en instructies van het RIVM. Om verdere verspreiding tegen te gaan en de gezondheidszorg in stand te kunnen houden hebben de huisartsen onderstaande maatregelen getroffen in het gezondheidscentrum.
Voor patiënten met klachten gelden, tot nader orde, de volgende aanwijzingen:
• Heeft u klachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts), bel dan eerst uw huisarts! In overleg met uw huisarts wordt zo nodig een afspraak gemaakt.

Maatregelen in het gezondheidscentrum 2/4

• De huisartsen hebben een apart spreekuur op een aparte locatie in het gezondheidscentrum ingericht om patiënten met deze klachten te zien. Uw huisarts informeert u hierover.
Verder gelden voor alle huisartsenpraktijken de volgende afspraken:
• In principe mogen alleen mensen met een afspraak naar binnen.
• Patiënten zonder klachten kunnen gebruik blijven maken van de hoofdingang.

Maatregelen in het gezondheidscentrum 3/4

• Kom NIET naar het gezondheidscentrum als u klachten heeft (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts). Bel dan eerst uw huisarts!

Kom NIET ZONDER AFSPRAAK naar het gezondheidscentrum als u bekend bent met chronische ziekte (zoals COPD, diabetes/suikerziekte, chronische hart- en/of nierziekte).

Maatregelen in het gezondheidscentrum 4/4

• Afspraken voor niet noodzakelijke zorg zullen de huisartsen zoveel mogelijk afzeggen of verplaatsen.
• Afspraken / controle-afspraken proberen de huisartsen zoveel mogelijk telefonisch te doen.
• Zelf een online afspraak maken via de praktijkwebsite van de huisartsen is niet mogelijk.

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
13.00 – 15.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Blues and More Radio
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Harmonie-fanfare-en brassmuz.
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Blues and More Radio. H