Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 11 december 2018

Dinsdag 11 december

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Dinsdag:
Af en toe zon, voorlopig de laatste vrij zachte dag.
Temperatuur: 9 graden.
Zwakke west-noordwestenwind, kracht 2.
Vannacht opklaringen, droog.
Temperatuur: -2 graden.
Woensdag:
Afwisselend zon en bewolkt, droog.
Temperatuur: 4 graden.
Zwakke oostenwind, kracht 2.

Rutte heeft May ontvangen

In het Catshuis heeft premier Rutte de Britse premier May ontvangen. Zij is op rondreis door Europa om te overleggen met regeringsleiders of er niet iets te regelen is in zake de grens van het Verenigd Koninkrijk met Noord-Ierland. Onder Brexit zou het erop neerkomen dat Noord-Ierland bij de Ierse republiek komt. De Europese Leiders hebben al aangegeven dat er van nieuwe onderhandelingen over de Brexit geen sprake kan zijn. Later vandaag zal May nog Bondskanzelier Merkel en commissievoorzitter Juncker ontmoeten.

'Sinkhole' blijkt oude waterput

De 'sinkhole' waarin zondagmorgen in Ten Boer een vrouw (70) kopje-onder ging, ontstond door het instorten van een oude waterput. Dat wees onderzoek gisteren uit.
De middeleeuwse put lag verscholen onder het plaveisel van een paadje langs de pastoriewoning van de kloosterkerk in het Groningse dorp.
Een Amerikaanse vrouw verdween in het gat van vier meter diep, toen ze door de bestrating zakte. Ze moest door de brandweer gered worden.

Sneeuwkans

De eerste kansjes op sneeuw dienen zich aan. Volgens Weeronline kan er komende zaterdag wat (natte) sneeuw vallen, afhankelijk van hoe laat op de dag er neerslag komt.

"In de nacht naar zaterdag wordt het naar verwachting -5 graden Celsius. Daarna komt er neerslag. Als die vroeg valt, kan dat eerst natte sneeuw zijn", zegt een woordvoerder.

Echte bananen uit Holland

Het is wetenschappers voor het eerst gelukt om bananen te telen die niet in de volle bodem groeien. Wageningen Universiteit presenteert de nieuwe techniek, die wordt gezien als een grote en belangrijke doorbraak in de bananenindustrie, aanstaande woensdag. De geoogste bananen groeiden op steenwol, net als tomaten. "Met genoeg licht en voeding door de steenwol lukt het nu dus om bananen in de regio te telen", zegt professor Gert Kema, onderzoeker. De bananenteelt wordt ernstig bedreigd door de Panamaziekte, een bodemschimmel, die door de steenwol geen vat meer krijgt op de planten.

Mick Jagger nu eens zelf gedumpt

Drie jaar lang had de 75-jarige rocker een relatie met de 52 jaar (!) jongere Noor Alfallah, maar zij lijkt hem gezien haar recente berichten op sociale media te hebben ingeruild voor een ander. Honderden, of waarschijnlijker, duizenden vrouwen hebben het bed gedeeld met Mick Jagger (acht kinderen bij vijf verschillende vrouwen) en er zullen er maar een paar zijn geweest die hem daarna de deur wezen. De vernedering is compleet nu blijkt dat de nieuwe liefde van de 23-jarige Noor Alfallah niet allen jonger is, maar ook nog eens een stuk rijker dan Jagger. Nicolas Berggruen (57) een schatrijke filantroop, goed voor 1,5 miljard euro.

Macron doet vele toezeggingen

Ondanks de beloften die president Macron maandagavond deed: o.a. minimumloon omhoog, geen extra belasting op pensioenen, overuren worden vrijgesteld van belastingen, voorts vroeg de president werkgevers hun werknemers een belastingvrije eindejaarspremie te geven. Cadeautjes die hem tussen de 10 en 12 miljard euro gaan kosten. Wel liet hij weten een andere eis niet in te willigen: het herinvoeren van een taks over groot vermogen. Hij liet ook nog even weten dat de hervormingen van de pensioenen en de WW wel gewoon doorgaan. Hij ging door het stof, maar of het genoeg is?

De Brexit 1/5

De ellende in Engeland is compleet. Wel neemt iedereen zijn petje af voor premier May, die in een rumoerig Lagerhuis staat uit te leggen wat er precies in haar voorstel tot Brexit staat. Maar maandag besefte zij, dat ze het voorstel nooit aangenomen kon krijgen en besloot dus de op dinsdag geplande stemming uit te stellen. Iedereen viel weer over haar heen, maar als je de debatten volgt, krijg je sterk de indruk, dat de meeste MP's geen idee hebben, waar al die punten eigenlijk over gaan. Al van het begin af aan is die hele Brexit fout aangepakt.

The Brexit 2/5

De toenmalige premier, Cameron, kwam op het idee een referendum uit te schrijven, een zeer democratisch middel, maar als je het doet, moet je het doen als inderijd de Franse president Charles de Gaulle. Hij liet de Franse bevolking regelmatig deelnemen aan een referendum, maar waakte over de vraagstelling, zodat je eigenlijk alleen maar kon stemmen zoals het de president uit kwam. Wel, dat was men in het Verenigd Koninkrijk even vergeten. Ook vond premier Cameron het niet nodig de bevolking uit te leggen waar men over ging stemmen en wat de eventuele gevolgen waren.

De Brexit 3/5

En zo slecht voorbereid gingen de Britten naar de stembus. Inmiddels hadden enkele lieden, waaronder Boris Johnson en Nigel Farrage, de nationalistische kaart gespeeld. Onder ons gezegd en gezwegen; deze heren zagen kans een keur aan leugens op tafel te leggen: Bretix betekende miljarden voordeel voor het Verenigd Koninkrijk, dat eindelijk verlost zou zijn van dat lastige Brussel, dat zich overal mee bemoeide. De Bretix zou alleen maar voordelen met zich mee brengen. Je reinste volksverlakkerij, dat stelletje fantasten hoort wegens hoogverraad in de Tower.

De Brexit 4/5

En zo kwam het tot een referendum, waaraan veel van de jonge stemgerechtigden niet deelnamen. Zij kwamen daarna met schrik tot de ontdekking dat ze niet meer vrij door Europa konden reizen na de Brexit. Vele anderen ontdekten dat het leven na de Brexit wel eens aanzienlijk duurder zou kunnen worden. Mevrouw May wilde erg graag premier worden, wel dat heeft ze bereikt. De heren Johnson en Farrage wilden hun naam in de geschiedenisboekjes, ook bereikt (met de aantekening de mannen die het Verenigd Koninkrijk opbliezen).

De Brexit 5/5

Misschien zou het het beste zijn om nogmaals in Groot Brittanië een referendum te houden. De Europese Unie heeft daar al min of meer toe uitgenodigd. Het Verenigd Koninkrijk blijft dan gewoon lid van de EU, als dat referendum zo uitvalt. Het betekent wel het einde van May als premier, maar als je een staatsvrouw bent, stel je het belang van je land boven dat van je eigen carriëre. Het is de vraag of het zou lukken, want er zijn wel erg veel egootjes bij het spel betrokken. Eén ding speelt ook een rol: Schotland koos bij het referendum voor de EU, het zou wel eens uit het VK kunnen treden.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
13.00 – 15.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
09.00 - 12.00: Goedmorgen Krimpenerwaard
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Uit de kast (1e en 3e za, vdm)
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H