Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 26 juli 2018

Donderdag 26 juli

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Vandaag, donderdag, wordt het heet en wordt de 25e landelijke hittegolf een feit. Er is veel zon met vanmiddag vorming van stapelwolken en lokaal mogelijk een onweersbui. Het wordt 32 graden aan zee en 35 graden landinwaarts. De wind waait zwak tot matig en komt uit het oosten. Vanmiddag zorgt een zeewind op de stranden voor enige verkoeling. Vanavond dooft een eventuele onweersbui uit en blijft het lang erg warm. Vannacht koelt het niet verder af dan rond 22 graden!

Grote natuurbrand Goedereede

In Goedereede is woensdagnacht brand uitgebroken op de Meester Snijderweg. De natuurbrand woedde op vier verschillende plekken. Rond 05:00 uur was de natuurbrand in Goedereede geblust.
​​Er was volgens een woordvoerder veel materieel nodig omdat het vuur zich snel verspreidde. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Hoe snel is de gemeente

Afgelopen maandag heb ik om 08:30 uur een mogelijk gevaarlijke steen gemeld bij de Noorderstraat, ik zou u op de hoogte houden hoe dat is afgelopen. Na mijn melding bleek dat het probleem in ieder geval voor 15:00 uur netjes was opgelost.

Hulde dus voor alle mensen bij de gemeente die hieraan hebben meegewerkt.
Mocht u zoiets constateren schroom niet om dit te melden, telefoon 140180.

Recordpoging voor grootste salsadans

Het centraal station bij Rotterdam is komende zaterdag, op de slotdag van het Rotterdam Unlimited Festival, het toneel van een recordpoging tot de grootste salsadans van Nederland. De organisatie, Rotterdam Unlimited en de NS, nodigt iedereen uit om mee te doen aan de Rueda de Casino: een groepsdans in de salsa waarbij minimaal drie paren dansen in een cirkel en op commando van partner wisselen. Er wordt vooraf een workshop gegeven, zodat iedereen mee kan doen. Het stationsplein biedt ruimte voor honderden deelnemers. Het wereldrecord staat nu op 1102 deelnemers in Griekenland.

Mislukte plofkraak

Tientallen bewoners van een zorgcomplex 't Anker in Zwijndrecht worden momenteel door de politie geevacueerd. Dat heeft te maken met een tas waar mogelijk gevaarlijke stoffen inzitten. De tas is gebruikt bij een mislukte plofkraak. De tas staat voor de deur van het zorgcomplex. De Explosieven Opruimingsdienst is momenteel bezig om de tas te onderzoeken. Het publiek wordt op afstand gehouden. De poging tot plofkraak vond plaats bij een geldautomaat in het Zwijndrechtse winkelcentrum Walburg.

Padvinderij

Meer dan 4500 padvinders uit meer dan twintig landen zijn deze week in Nederland voor een groot scouting-evenement: Roverway. In Nieuwerkerk en Capelle aan den IJssel hebben zich twee groepen verzameld die vandaag op pad zijn gegaan. De deelnemers aan Roverway zijn verdeeld in internationale teams van ongeveer vijftig personen en gaan richting scoutinglandgoed Zeewolde. Roverway begon in Scheveningen, waar alle groepen op het strand hebben geslapen. Dinsdag zijn de groepen op pad gegaan.

Droogte

Het droogterecord uit 1976 is verbroken. Destijds was er in Nederland toen een neerslagtekort van 257 millimeter. Nu is dat 261 millimeter. Ondanks de buien blijft het neerslag-tekort enorm. Dat komt doordat de regen snel verdampt. De Waterschappen nemen veel maatregelen om problemen door de droogte te voorkomen. Zo mogen inwoners van de Alblasserwaard vanaf woensdag overdag hun tuin niet meer besproeien met water uit sloten of rivieren.

Zomerrooster zorg

Een op de drie wijkzorgorganisaties heeft het zomerrooster niet rond gekregen. Er zijn geen mensen gevonden voor honderden fulltime vakantiebanen. Dat blijkt uit informatie die de NOS kreeg van 63 bedrijven die samen ruim 281.000 cliënten bedienen. Overal werkt het vaste personeel extra uren en bij tientallen organisaties worden geen nieuwe cliënten aangenomen als er niet genoeg personeel is. Men zoekt oplossingen vooral in het werven van personeel via uitzendbureaus en opleidingen, zoals geneeskunde en HBO-V.

Asfalt als stroop

Door de warmte wordt het asfalt op sommige plekken zó heet, dat het begint te smelten. Op Ameland kwam hierdoor zelfs een eend vast te zitten. De dierenambulance wist het beest te bevrijden. De pootjes en de veren van het beest zaten onder de zwarte pek, schrijft de dierenambulance op Facebook. De eend wordt overgebracht naar Vogelkustasiel Fugelpits Lauwersmeer, waar zij de eend gaan wassen. De eend zat volgens de dierenambulance al een tijdje vast en was daardoor 'supergestrest, verhit en dorstig'.

Zoek

De post raakt wel eens wat kwijt, dat weten we. Maar voor de Britse kunstenaar Luke Jerram pakt dat wel heel dramatisch uit: zijn gigantische kunstwerk van de maan is zoek. Het werk 'Museum of the Moon' gaat de hele wereld rond en wordt vertoond op allerlei verschillende plaatsen. De maan werd verzonden naar een festival in Oostenrijk, maar daar kwam het nooit aan. Jerram heeft geen idee waar het is misgegaan. Het werk is 7 meter groot en is een waarheidsgetrouwe recreatie van onze maan.

Rubriek: wetten en regels in Nederland

Maar weinig mensen zullen er van op de hoogte zijn, maar het bos is bepaald niet van iedereen. Bijna alle gemeenten handhaven het zogenaamde sprokkelverbod.
Het is simpelweg verboden mos, paddenstoelen of zelfs een gevallen eikeltje te rapen en mee te nemen.

citroen broere no 2

Poppenkast in het Streekmuseum 1/2

Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen elke dinsdag kunnen genieten onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers. Na de voorstelling is er gelegenheid tot het bezoeken van het museum onder begeleiding van een rondleider. Kinderen kunnen plaatsnemen in het Ot en Sien klasje, zich verkleden met ouderwetse verkleedkleren en alles leren over het leven van 100 jaar geleden. Ook kunnen ze, bij mooi weer, spelen met ouderwets speelgoed op het boerenerf.

Poppenkast in het Streekmuseum 2/2

We maken er dus een feestelijke middag van met Rokus, Teuntje, Kaatje de Kip en Klaartje de Koe.
Voor wie: kinderen van 2 - 6 jaar. Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel. Data: dinsdag 31 juli en 7, 14 en 21 augustus. Tijdstip: 14.30 uur (het museum is om 14.00 uur open) Entree: 2,50 (inclusief: museumbezoek, ranja en lekkers).
Met het Jeudvakantiepaspoort: Via Synerkri: gratis.
Begeleidende (groot)ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, het normale tarief.
.

Wat gebeurde er op 26 juli

•1980 – De troonsafstand van Koningin Juliana en inhuldiging van Koningin Beatrix in de Nieuwe Kerk te Amsterdam gaan gepaard met grote krakersrellen.

•1986 – Verbod op de walvisvangst.

•2013 – De troonsafstand van Koningin Beatrix en inhuldiging van haar zoon Willem-Alexander.

Redactiemedewerkers gezocht

De Lokale Omroep Krimpen zoekt uitbreiding van het aantal medewerkers binnen de redactie van de Kabelkrant.

Als het u leuk lijkt om 1 ochtend van uw keuze mee te werken aan het tot stand komen van de kabelkrant op de tv en op de web-site, neem dan contact op via tel. no. 0180 516280 of stuur een mail naar: info@lokaleomroepkrimpen.nl


Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.
studio lok no 1

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
10.00 – 12.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond

Dinsdag
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Happy Hour
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H