Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 21 juli 2019

Zondag 21 juli

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zondag is het vrij zonnig, later zijn er ook stapelwolken. Overwegend droog.
Het wordt ca. 23 graden.
De wind is westelijk, matig, kracht 3 of 4.
De komende dagen schijnt de zon flink en een zuidelijke wind voert zeer warme lucht aan. Maandag wordt het 23 tot 30 graden en dinsdag 28 tot 32 graden.
Woensdag en donderdag is het 31 graden op de Waddeneilanden tot ruim 35 graden dieper landinwaarts. Pas in het weekend lijkt koelere lucht terrein te winnen.

Capellenaar is grootste particuliere verhuurder

De grootste particuliere verhuurder van Nederland zit in Rotterdam. Het gaat om zakenman Aat van Herk uit Capelle aan de IJssel.
De vastgoedondernemer heeft bijna zesduizend huurwoningen in bezit, blijkt uit onderzoek van De Volkskrant. De woningen zijn in totaal meer dan 1,2 miljard euro waard.
Een kwart van zijn woningen staat in Rotterdam, een ander deel in Spijkenisse. De ondernemer heeft ook in de rest van het land vastgoed op zijn naam staan.

Volvo roept 37.000 auto's terug

Automaker Volvo roept in Nederland 37.000 auto's terug vanwege een defect aan de motor. Volgens de autofabrikant kunnen onderdelen door de hitte van de motor smelten en in het ergste geval zelfs vlam vatten.
De auto's, die zijn gemaakt tussen 2014 en 2019,worden pas later dit jaar teruggeroepen.
Het gaat onder meer om de V40,V60,V70,S80,XC60 en XC90.
Het gaat volgens Volvo Nederland om een preventieve terugroepactie. Er zijn geen berichten over ongelukken.

Tv-persoonlijkheid Habiba overleden

Habiba, bekend van het tv-programma Groeten uit Holland van BNNVARA, is op 66-jarige leeftijd overleden.
Ze was al enige tijd ziek.

In het programma leren vijf eerste generatie Marokkaanse vrouwen over Nederlandse tradities en gebruiken, zoals Sinterklaas en de Vierdaagse.

Open Dag van Feyenoord

Feyenoord houdt vandaag, zondag, de traditionele Open Dag.
In en rondom de Kuip zijn er diverse activiteiten geregeld en natuurlijk is iedereen benieuwd of er nog een verrassing in de helikopter zit.
Uiteraard is RTV Rijnmond bij deze dag aanwezig!

Basejumper Euromast landt in het water

Bij een sprong met een parachute vanaf de Euromast, ging het zaterdagochtend mis. De basejumper landde niet op de wal, maar in de Parkhaven. Volgens de Zeehavenpolitie had de basejumper problemen met zijn materiaal. Hij raakte niet gewond. De parachutist werd gered door een man met een boot, die daar toevallig aanwezig was. Tussen 19 en 21 juli is de Euromast het decor van een basejump evenement. Professionele basejumpers van over de hele wereld vliegen in om de sprong van de Euromast aan hun lijstje toe te voegen. Basejumpers maken eerst een korte vrije val en trekken daarna hun parachute open om een veilige landing te kunnen maken.

Modderkruipers gewaarschuwd

Er kleven gezondheidsrisico's aan de razend populaire modder- en obstakelruns waar honderdduizenden Nederlanders jaarlijks aan meedoen. Infectieziekten en virussen kunnen worden opgelopen, doordat deelnemers soms door modder moeten kruipen waarin dieren hun behoefte hebben gedaan.
Dat constateren het RIVM en GGD Hart voor Brabant na onderzoek van de risico's voor de deelnemers.

Stier loopt weg en belandt in de Lek

Een stier die zaterdagmiddag uit zijn stal in Streefkerk is gebroken, heeft geprobeerd de Lek over te steken. Na ongeveer een uur lukte het twee mannen op een werkschip hem weer aan de kant te krijgen.
Cees van der Wal zag het gebeuren. "Er stonden allerlei mensen aan de kant naar het water te kijken." Ook hij kon zijn nieuwsgierigheid niet bedrukken en nam een kijkje.
Volgens Van der Wal is de stier in Streefkerk het water in gegaan en wilde het dier naar Lekkerkerk zwemmen.

Nederlander voltooit wereldreis in elektrische aut

In het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland is vrijdag een einde gekomen aan de wereldreis van de Nederlander Wiebe Wakker.
Met een elektrische auto reed hij de halve wereld rond.
De wagen, een omgebouwde Volkswagen Golf uit 2009, heeft in 1.222 dagen iets meer dan 100.000 kilometer afgelegd.

Wakker wilde laten zien waar elektrische auto's toe in staat zijn.

Zomervakantie in het Streekmuseum 1/2

In de zomervakantie is er voor kinderen weer van alles te beleven in het Streekmuseum Krimpenerwaard. Wist u al dat het museum GRATIS toegankelijk is voor kinderen t/m 18 jaar? Elke dinsdag is er voor de allerkleinsten een poppenkastvoorstelling om 14.30 uur. Boer Rokus en boerin Teuntje beleven allerlei avonturen. De poppenkast is gratis te bezoeken voor alle kinderen. Poppenkast op de dinsdagen: 23 juli, 30 juli, 6 augustus, 13 augustus, 20 augustus en 27 augustus om 14.30 uur.

Zomervakantie in het Streekmuseum 2/2

Elke donderdag is er ofwel een knutselactiviteit voor kinderen van 4 - 12 jaar, ofwel een kinderrondleiding. Beiden starten om 14.30 uur. Kinderen kunnen ook spelen op her erf met ouderwets speelgoed en zich verkleden als Ot en Sien. Met het Jeugdvakantiepaspoort en via Synerkri is het knutselen gratis. Andere kinderen betalen € 2,50. Knutselen is op de donderdagen: 25 juli, 8 augustus en 22 augustus om 14.30 uur.Kinderrondleidingen zijn op de donderdagen: 1 augustus, 8 augustus en 15 augustus om 14.30 uur. Het museum is geopend van 14.00 - 17.00 uur.

Pond zakt om Boris 1/7

Begin volgende week is het pas officieel, maar nu al gaat iedereen ervan uit dat Boris Johnson de nieuwe Britse premier wordt, ondanks een paar uitglijders tijdens de campagne. Maar op de financiële markt zit de schrik erin, omdat hij een no-deal-Brexit niet uitsluit.
Deze week zwaaide Johnson tijdens een bijeenkomst met een kipper, een gerookte haring, die volgens hem door Brusselse bemoeienis voortaan alleen nog maar gekoeld vervoerd mag worden. Saillant detail: dat komt juist door Britse regels.

Pond zakt om Boris 2/7

Premier Johson lijkt straks bereid de portemonnee te trekken. De belastingen worden verlaagd voor rijk en arm. Boeren die overeind worden gehouden met Europese subsidies - lees alle boeren - worden gelijkelijk gecompenseerd na een vertrek. Datzelfde geldt voor vissers. Daarnaast belooft Johnson miljarden uit te geven aan onderwijs, blauw op straat en snel internet op het platteland. Ook stelt hij zich een stuk harder op naar Brussel dan zijn voorganger Theresa May. Zo houdt hij de mogelijkheid van een no-deal-Brexit open.

Pond zakt om Boris 3/7

Het Brexit-ministerie wordt daarom volgens berichtgeving in The Times, omgetoverd tot een no-deal-ministerie, met als enige taak om de Britten hier op voor te bereiden. Daar schrokken vorige week financiële markten van. Het pond zakte naar het laagste punt ten opzichte van de euro in een half jaar.
Ondertussen zakt de economische groei van het eerste naar het tweede kwartaal naar verwachting in. Denktank Resolution Fund stelde deze week dat de kans op een recessie sinds 2007 niet zo groot was.

Pond zakt om Boris 4/7

Die economische zwakte is niet alleen te wijten aan Brexit, zegt econoom David Page van Axa Investment Managers. "Ook in de VS en de eurozone vertraagt de groei." Dat neemt niet weg dat de Brexit wel degelijk een bedreiging kan zijn voor de Britse economie, zeker in het geval van een no-deal-Brexit, denkt Page. "Je ziet nu al wat er met het pond gebeurt als er alleen al wordt gesproken over een no-deal-Brexit", zegt de Axa IM-econoom. "Als die er echt komt, daalt de munt verder. Dat betekent hogere inflatie, en minder koopkracht."

Pond zakt om Boris 5/7

En de schade begint niet bij de Britse uittreding uit de EU. Al sinds het referendum loopt de economische schade op, becijferde kredietbeoordelaar Standard & Poor's. Gemiddeld viel de economische activiteit ieder kwartaal sinds het referendum 6,6 miljard pond lager uit. Dat berekende S&P door een 'dubbelganger' van de Britse economie te construeren, op basis van landen die soortgelijke kenmerken hebben als het VK. "Zonder Brexit-referendum was de economie sneller gegroeid", zegt Boris Glass, senior-econoom bij S&P.

Pond zakt om Boris 6/7

Dat is vooral te wijten aan lagere consumptie door huishoudens vanwege de gestegen inflatie en aan lagere bedrijfsinvesteringen. Bedrijven zetten hun plannen in de koelkast, omdat drie jaar na het referendum nog steeds niet duidelijk is op welke voorwaarden het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt.
Wel duurde het even voordat het gehele schadelijke effect terug was te zien in de cijfers, zegt Glass. "Op het moment dat het referendum gehouden werd, in juni 2016, was er nog geen idee hoe dat er in de praktijk uit zou zien."

Pond zakt om Boris 7/7

"Bovendien was er een meerderheid die vóór Brexit stemde. Het is dus niet zo dat het hele land pessimistisch is. Pas toen er meer informatie beschikbaar werd, kwam het besef dat dit economisch niet zulk goed nieuws was."

Ontleend aan De Telegraaf, zaterdag 20 juli 2019.

De Kerken Spreken op de zondagavond

Zondag tussen 18.00 en 20.30 uur wordt het programma 'De Kerken Spreken' via de LOK-radio verzorgd vanuit de Sionskerk.

Er wordt om 18.00 uur gestart met gepaste non-stop muziek.
Om 18.30 wordt overgeschakeld naar de Sionskerk voor de rechtstreekse uitzending van de kerkdienst. Voorganger is Ds. H. Schipaanboord.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
13.00 – 15.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Uit de kast (1e en 3e za, vdm)
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H