Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 11 juni 2024

Dinsdag 11 juni 2024 e.v.

De kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen wordt niet meer uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel en is alleen nog te bekijken via de website.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, Nachtegaalstraat 8, 2922 VL Krimpen a/d IJssel. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer.

Vanwege een gebrek aan kabelkrantmedewerkers kan deze pagina niet meer dagelijks worden bijgewerkt. Kijk voor een actueel weerbericht voor onze regio op www.rijnmond.nl/weer

Verkiezingsuitslag Krimpen (Top 8)

PartijAantal stemmen
SGP2781
PVV2358
GROENLINKS/PvdA1418
VVD1196
CDA – Europese Volkspartij919
D66581
ChristenUnie536
NSC429

Werkzaamheden weer uitgesteld

De eerder aangekondigde asfalteringswerkzaam- heden op de Algerabrug in de nachten van 3, 4 en 5 juni gaan helaas weer niet door. Rijkswaterstaat heeft besloten om de werkzaamheden later uit te laten voeren. De werkzaamheden staan nu gepland in de nachten van 15, 16 en 17 juli tussen 22.00 uur en 05.00 uur. De weersverwachting laat zien dat de luchtvochtigheid tijdens de geplande werkzaamheden te hoog is. Daardoor droogt en hecht de benodigde epoxylaag niet op het stalen brugdek. Rijkswaterstaat kan daardoor de kwaliteit van het nieuwe wegdek niet garanderen.

Olm vernieuwd

De eigenaar van winkelcentrum De Olm heeft contact met de gemeente gezocht. Hij vroeg de gemeente om het winkelcentrum te vernieuwen en de supermarkt uit te breiden. Het college heeft een positief principebesluit genomen op dit verzoek. Met dit principebesluit is de weg vrij om de ruimtelijke procedures voor dergelijke verzoeken op te gaan starten. Wethouder Hugo van der Wal: “Het college is van mening dat de plannen van de eigenaar van het winkelcentrum niet alleen een kwalitatieve impuls geeft aan het winkelcentrum zelf, maar ook aan de omgeving.

Vrouwendag

Zaterdag 15 juni organiseert de Evangelische Gemeente Krimpen in samenwerking met de Fonteinkerk een vrouwendag rond het thema
"Wees als Esther".
Deze dag begint om 10.00 uur met een inloop vanaf 09.30 uur. Er wordt gezamenlijk geluncht en rond 14.30 is het weer afgelopen.
In verband met de catering is het noodzakelijk om hiervoor te registreren. Dit kan via: www.egkrimpen.nl/vrouwendag. Hier vindt u ook meer informatie.

Recreatiebad Lansingh dicht (1/2)

Gemeente Krimpen aan den IJssel en Optisport hebben in overleg besloten per direct het recreatiebad van zwembad De Lansingh tijdelijk te sluiten. Het wedstrijdbad en doelgroepenbad blijven geopend. Uit onderzoek is gebleken dat het leidingwerk in slechte staat is. Met de sluiting voorkomen we dat er een acute lekkage ontstaat die mogelijk de andere baden beschadigt. Door de maatregel kunnen het doelgroepenbad en wedstrijdbad geopend blijven voor leszwemmen, banenzwemmen, scholen en verenigingen.

Recreatiebad Lansingh dicht (2/2)

De sluiting is een voorzorgsmaatregel. We verwachten dat de sluiting minimaal 1 jaar duurt. Nadat het recreatiebad is leeggelopen, kan op een veilige manier een volledige inventarisatie worden uitgevoerd.

Het recreatiebad is gesloten, maar andere activiteiten gaan nog steeds door. Het aangepaste programma lees je op de sociale media van zwembad De Lansingh, of kijk op www.optisport.nl/de-lansingh.

Ondergrondse afvalcontainers

Regelmatig komt het voor dat de ondergrondse afvalcontainers voor PMD en voor papier blokkeren of vol zitten. Om dit te voorkomen zou het prettig zijn als iedereen er rekening mee houdt dat een PMD-zak niet te vol mag zitten (en er zeker geen bouwafval in dumpen zoals deze redacteur laatst een keer constateerde). Ook de ondergrondse papierbakken worden nogal eens gevuld met niet klein gemaakte dozen. Als je een doos eerst even klein maakt, bij voorbeeld met een stanley-mes, past er veel meer in zo'n ondergrondse bak. Bespaart ook ergernis bij je mede buurtbewoners!

Kabelkrant gaat stoppen

Eind deze maand stopt Caiway met het doorgeven van het analoge kanaal, waardoor ook de uitzendingen van de kabelkrant zullen stoppen. Uiteraard kunt u nog wel kennisnemen van het welvaren in Krimpen aan den IJssel via de website www.lokaleomroepkrimpen.nl. Er wordt achter de schermen hard gewerkt om een nieuw format te geven aan de uitzendingen van de lokale omroep, dit in samenwerking met Capelle aan den IJssel en Zuidplas. Mocht hier meer over te melden voor het sluiten van de kabelkrant, dan zullen wij dit hier uiteraard vermelden.

Verkeershinder A12

Van 2 juni tot 1 juli is er groot onderhoud uit aan de snelweg A12 Den Haag richting Utrecht van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. Rijkswater-staat gaat onder andere het asfalt op de weg vervangen. Op 11 doordeweekse dagen zijn 2 van de 4 rijstroken van Nieuwerbrug tot aan De Meern niet beschikbaar. Ook wordt de A12 10 nachten en vier weekenden geheel in deze rijrichting afgeslo-ten. Weggebruikers moeten rekening houden met grote verkeershinder en fors extra reistijd die kan oplopen tot meer dan een uur. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om niet in de file aan te sluiten.

RADIO-UITZENDINGEN LOK (ma/di)

Maandag
10.00 - 12.00: Kijk op Krimpen (herhaling)
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Blues and More Radio
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
18.00 - 19.00: Heerlijk Hollands
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, p/a Nachtegaalstraat 8, 2922 VL Krimpen a/d IJssel.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de website.