Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant jaaroverzicht 2015

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

januari

1/1 Geen grote incidenten tijdens jaarwisseling

Er zijn geen grote incidenten gemeld tijdens de nieuwjaarsnacht. Volgens veel politie en brandweercorpsen was het niet drukker dan normaal tijdens de jaarwisseling.
De politie meldde wel dat er wat opstootjes waren waarbij de mobiele eenheid op moest treden. Zo werd de ME ingezet op twee plekken in Nijmegen en in Utrecht en Culemborg. Ook raakten verschillende mensen gewond.

8/1 Guldemont - oorkonde 2014

Woensdagavond, tijdens de Nieuwjaarbijeenkomst van de gemeente, reikte burgemeester Lennie Huizer de Guldemont-oorkonde uit aan bestuur en vrijwilligers van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel.
Deze organisatie is uitgeroepen tot "Krimpenaar van het jaar 2014" voor de inzet op maatschappelijk en cultureel terrein in Krimpen aan den IJssel. De burgemeester overhandigde de oorkonde aan de heer van Wersch, voorzitter van de LIONs. (zie foto)
guldemont oorkonde 2014

8/1 Aboutaleb: Verdwijn

Aboutaleb: Verdwijn als je je plek hier niet kunt vinden.

Burgemeester Aboutaleb heeft fel uitgehaald naar mensen in Nederland die niet integreren. ''Als je het hier niet ziet zitten omdat je humoristen niet ziet zitten die een krantje maken,..ja, ..mag ik het zo zeggen: Rot toch op.''

10/1 Verdachte aangehouden

Twee mannen uit Krimpen zijn aangehouden op verdenking van brandstichting. Zij worden verdacht van diverse branden die sinds de zomer verspreid plaatsvonden, voornamelijk in containers. Op 18 november hield de politie een inmiddels 18-jarige Krimpenaar aan, die rondliep in de buurt van een brand. Uit onderzoek bleek echter dat de Krimpenaar niet verantwoordelijk was voor een brand bij winkelcentrum de Crimpenhof op 18 oktober. Op 19 december werd een 34-jarige Krimpenaar aangehouden.

23/1 Expositie over steden en dorpen in Krimpenerwaard

Naar aanleiding van de start van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard gaat in het voorjaar de tentoonstelling ‘Eenheid in Verscheidenheid’ van start in het Streekmuseum.Historische verenigingen uit alle hoeken van de Krimpenerwaard presenteren verhalen en objecten uit de geschiedenis van de steden, dorpen en buurtschappen. De tentoonstelling in Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel, wordt op 21 maart geopend en is tot en met 6 juni te bezoeken.

Naar boven

februari

7/2 Stichting Vrienden Kinderboerderij

Volgende week zal de VriendenStichting officieel opgericht worden. De statuten liggen nu bij de notaris en de akte kan gepasseerd worden. De gemeente Krimpen voerde 2 jaar lang discussies over het voorzieningenpakket. De Kinderboerderij zou inkomsten moeten gaan genereren om extra investeringen te kunnen verrichten. Zo wordt gehoopt op termijn een theetuin te realiseren, kinderpartijtjes zullen georganiseerd worden, evenals adoptie van dieren. Van vrienden en sympathisanten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Vrijwilligers zijn van harte welkom.

18/2 Verkiezingen Waterschap

Negen partijen nemen woensdag 18 maart deel aan verkiezing van een nieuw bestuur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

De bewoners kunnen dan hun stem uitbrengen op: PvdA, VVD, Water Natuurlijk, CDA, SGP-Christen-Unie, DWLK & Schieland: Helder als water, Stichting Veilig Vitaal Waterbeheer, Algemene Waterschapspartij en 50-Plus. Het algemeen bestuur van het waterschap telt 21 leden.

24/2 Open dag atoombunker

De Stichting Bunkerbeheer in Krimpen aan den IJssel organiseert op 28 februari a.s. een Open Dag van 12.00 uur tot 15.00 uur in de atoombunker van de stormvloedkering.

Tijdens de opening wordt een toelichting gegeven op de Bunker en de functie die deze vervuld zou hebben als er daadwerkelijk een atoomoorlog was uitgebroken.

De toegang is gratis aan de IJsseldijk 430.

27/2 Aanpak van gebied De Zaag

Natuurgebied De Groote Zaag in Krimpen aan de Lek wordt aantrekkelijker en toegankelijker gemaakt voor recreanten. Het Zuid-Hollands Landschap, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en de toenmalige gemeente Nederlek hebben in 2013 reeds een visie opgesteld voor de herinrichting van het eiland. In deze plannen werd rekening gehouden met een investering van 3 miljoen euro. Volgens wethouder Dilia Blok komt het moment snel dichterbij dat De Zaag daadwerkelijk wordt aangepakt.

28/2 De Algeracorridor

Woensdag 4 oktober gaat de VVD Krimpen de discussie aan met de inwoners en ondernemers in Krimpen aan den IJssel. Onderwerp: het toekomstbestendig maken van de Algeracorridor. Voorts wordt gesproken over de ontwikkeling van de Stormpolder/EMK-terrein, het nieuwe (flexibel) werken en het toenemende scheepvaartverkeer. Wat voor invloed heeft dit alles op de bereikbaarheid van Krimpen-dorp en het industriecomplex?
In De Tuyter, aanvang 20.30 uur.

Naar boven

maart

3/3 Lancering nieuwe website

Wethouder Oosterwijk was aanwezig bij de lancering van de nieuwe website www.woonwijzerwinkel.nl. In deze winkel kunnen eigenaren van woningen terecht voor advies over het energiezuiniger maken van hun woning.

De wethouder roept op deze site te bezoeken. Deze webwinkel is een initiatief van de gemeente Krimpen, samen met 13 andere gemeenten. Ook kan een bezoek worden gebracht aan de WoonWijzerWinkel in Heyplaat.

5/3 Zes fietsroutes


De Groenalliantie Midden-Holland heeft zes fietsroutes door de Krimpenerwaard opnieuw uitgegeven. De routes, met namen als Hosteeroute, Waotterrotroute en Rollebolleroute, volgen de fietsknooppunten en zijn te downloaden van ‘heerlijkbuiten.nl/routes, ‘onze routes’. De routes belichten dat wat de Krimpenerwaard uniek maakt.

5/3 Nieuw programma bij de LOK

Bij de Lokale Omroep Krimpen is op woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur een nieuw muziekprogramma met de naam "Popshop"! Het is een muziekwinkel waar tal van muzikale lekkernijen worden aangeboden, sommige oud en andere weer niet zo oud, maar geen van allen over hun houdbaarheidsdatum heen! Popmuziek voor fijnproevers, zoals bijzondere CD en LP tracks. Winkelchef is Terry Mace Hardyman vergezeld van zijn trouwe assistent Cor Vonk! Dit programma wordt herhaald op vrijdag tussen 19 en 21 uur.

6/3 Oudman: 'Aanslag op dijk is mogelijk'

Dijken in Nederland vormen een potentieel doelwit voor aanslagen. Toch is er volgens Krimpenaar Hendrik Oudman nauwelijks aandacht voor het gevaar van ‘dijkterrorisme’. Oudman is kandidaat namens de Algemene Waterschapspartij (AWP) bij de aankomende Waterschapsverkiezingen.
“Vaak gaat het dan over de zorg voor ‘droge voeten’ voor onze inwoners en bedrijven, maar we moeten ons realiseren dat dijken niet alleen door water kunnen breken.”


6/3 Nieuw leven op kinderboerderij Klein Boveneind

Geit Bonnie van kinderboerderij Klein Boveneind in Krimpen aan den IJssel is zondagochtend moeder geworden van twee geitjes.
Om de kleintjes en hun moeder wat rust te gunnen, is de stal tijdelijk gesloten. Binnenkort gaat -ie gewoon weer open voor het publiek.


11/3 Burgemeester gezocht

Raadsleden toeren dezer dagen un een Volkswagenbusje door de gemeente. Het blauwwitte busje is niet te missen, op het voertuig staat duidelijk de tekst "Krimpen zoekt burgemeester".

De raadsleden willen graag ideeën van inwoners horen. Waarnemend burgemeester Lennie Huizer maakt in het najaar plaats voor haar opvolger. Daarna komt er door de kroon benoemde burgemeester.

20/3 SGP grote winnaar in Krimpen

De SGP heeft bij de PS verkiezingen in Krimpen aan den IJssel de VVD afgelost als grootste partij van de gemeente. De SGP haalde 3,7 procent meer stemmen in vergelijking met vier jaar geleden (19,6 tegenover 15,9 procent in 2011). De VVD moest het doen met 14,2 procent (was 17,8 procent in 2011). PvdA nu 8,5 tegenover 14,5 procent in 2011. PVV 13,5 procent (was 13,5), CDA 10,5 procent (was 10,6). De opkomst daalde van 61,6 naar 55,7 procent.

21/3 Jongetje uit boom gered

Woensdagmiddag rond kwart voor drie zijn hulpdiensten met spoed opgeroepen voor een hulpverlening aan de Zwanenkade in Krimpen aan den IJssel. Daar zat een jongetje met zijn been vast in een boom.
Hij was in de boom geklommen maar kwam op +/- 2 meter met zijn been vast te zitten. De brandweer heeft de jongen uit de boom getild. Na een kort onderzoek door ambulancepersoneel is de jongen thuisgebracht door de politie.

Naar boven

april

5/4 Kijk en luister mee bij de LOK

U kunt via de computer meekijken naar de radiouitzendingen van de Lokale Omroep Krimpen.
Er staan web-cams die laten kijken in de studio
Ga naar:
www.lokaleomroepkrimpen.nl en klik op webcam.
Als u daarna op de button tikt:
'Luister LIVE naar de LOK',
dan is ook het geluid van de uitzending te beluisteren.

7/4 Nieuwe raadhuis in gebruik genomen

Dinsdag 7 april heeft de gemeente het nieuwe raadhuis in gebruik genomen.
Vanaf 8 april zijn inwoners van harte welkom in het nieuwe raadhuis op de vertrouwde locatie Raadhuisplein 2. Inwoners worden bij de hoofdentree ontvangen door een host. Om te laten zien hoe duurzaam, flexibel en transparant het nieuwe raadhuis is, zijn alle Krimpenaren uitgenodigd voor de open dag op 26 september 2015.

Zie de volgende foto's: entree en publiekscentrum.

Naar boven

mei

1/5 70 jaar vrijheid

Big Band Crimpen en koor Onomatopee herdenken en vieren de bevrijding. In een muziektheatervoorstelling van een klein uur wordt het publiek door bigband en koor meegenomen in roerende verhalen, scenes en videobeelden over oorlog, vrede, over verzet, ingaan tegen de massa, over leiderschap en over verdraagzaamheid. Het concert is gratis toegankelijk.
Maandag 4 mei, aula van het Krimpenerwaard College, Driekamp 4, Aanvang 21.00 uur

1/5 70 jaar vrijheid vieren we

Op 5 mei 2015 vieren we door het hele land dat we 70 jaar geleden werden bevrijd. Ook in Krimpen wordt dit gevierd met een heus Bevrijdingsfestival. Het festival begint om 14:00 uur met het binnenhalen van het bevrijdingsvuur. Lopers van MTK brengen het vuur vanuit Wageningen naar Krimpen. Het wordt in ontvangst genomen door burgemeester Lennie Huizer. Het is Stichting Krimpen Presents gelukt een waardig muzikaal programma samen te stellen met nationale en lokale acts, afgewisseld door voordrachten van kinderen.


1/5 Beelden van de Koningsdag

Over enkele ogenblikken kunt u gaan kijken naar LOK-TV opnamen van de Koningsdag in Krimpen aan den IJssel.

Met interviews en impressies van de diverse activiteiten in Krimpen aan den IJssel wordt er teruggekeken op de dag.

Presentatie: Terry Mace Hardyman, Hans Bernhard en Dick de Klerk.

5/5 Velen bij Dodenherdenking

Velen waren naar de Dodenherdenking op de Algemene Begraafplaats aan de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel gekomen. Bij het monument werden kransen gelegd door het gemeentebestuur, leden van het comitee '40-'45 en het bestuur van de St.' Wij Krimpenaren van Afghaanse afkomst'. Rouwboeketten werden gelegd door een leerling van het Comenius College en de scouting.
Er waren opvallend veel jeugdigen onder de honderden aanwezigen, zie foto.


16/5 30 sollicitanten voor burgemeesterschap Krimpen

Voor het burgemeesterschap van Krimpen aan den IJssel hebben 30 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij de commissaris van de Koning. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting eind 2015 in functie treden. De sollicitanten - 25 mannen en 5 vrouwen - variëren in leeftijd van 29 tot en met 60 jaar. De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer drs. J. Smit, voert in de komende weken gesprekken met de sollicitanten.

25/5 Bloemetjesmarkt in Krimpen

De Bloemetjesmarkt in Krimpen aan den IJssel trok dit jaar weer veel bezoekers en kopers.

Niet alleen de inwoners van Krimpen waren de kopers ook van ver buiten Krimpen kwam men naar de markt om de prachtig bloemen en planten te kopen.

Op de volgende pagina's een foto impressie van de markt.

27/5 Inschrijving Avondvierdaagse

Van ma 1 t/m vr 5 juni wordt in Krimpen de jaarlijkse Avondvierdaagse georganiseerd. Op 4 avonden naar keuze kan er 5 of 10 km gewandeld worden. De Tuyter is elke dag zowel het start- als eindpunt. Voorinschrijven kan vanaf nu t/m vr 29 mei bij Servicepunt Krimpen (De Korf 32) en Ons Schuurtje (Noorderstraat 23-A). De kosten zijn dan €4.50. Op de maandag- en dinsdagavond van de Avondvierdaagse kunnen deelnemers zich ook nog vanaf 18:30 u. in De Tuyter aanmelden. De kosten zijn dan €5.00. Groepen en scholen kunnen zich rechtstreeks via a4dkrimpen@xs4all.nl inschrijven.

29/5 Krimpenaren bouwen hoge uitkijktoren

Bruggenbouwer Hollandia in Krimpen aan den IJssel maakt internationaal naam als attractiebouwer. Volgende maand starten de Krimpenaren met de bouw van de 162 meter hoge, futuristische uitkijktoren i360 aan het strand van het Engelse Brighton. Volgende week gaan de zeventien buissecties voor de toren op transport met een ponton over de Noordzee. Eenmaal in Brighton worden de in Krimpen gemaakte onderdelen aan elkaar gezet met met behulp van een ook door Hollandia gemaakte hulptoren. Hollandia bouwt de toren in Brighton voor 47 miljoen pond.

Naar boven

juni

4/6 Kampioenschap knikkeren

Tijdens de Buitenspeeldag die op woensdag 10 juni wordt gehouden bij 't Onderdak strijdt een grote groep kinderen om het knikkerkampioenschap van Krimpen.

Al de basisschoolleerlingen ontvingen een zakje knikkers waarmee rond de Koningsspelen op scholen toernooien werden gespeeld. Al deze schooltoernooien leverden per leergroep 2 winnaars op die het vanaf 14.00 uur tegen elkaar opnemen.

4/6 Buitenspelen is een must voor ieder kind!

Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes? SYnerKri organiseert met de gemeente Krimpen aan den IJssel en andere lokale organisaties weer een actieve Buitenspeeldag! Dit jaar is er ook weer genoeg te doen! Kom steppen op het stepparcours of kom in actie in de volleybal-smashtuin, bij Streethandbal of sla een balletje met tafeltennis! Haal op woensdag 10 juni gauw je Buitenspeel strippenkaart en spelen maar! Wanneer? 10 juni van 12.30-16.30 Waar? ‘t Onderdak Groenendaal 5. De Buitenspeeldag is vrij toegankelijk.

12/6 Archeologische vondst bij dijkversterking Krimpen

Tijdens graafwerkzaamheden op de Noord in Krimpen aan de Lek zijn werklui woensdag gestuit op een eeuwenoude waterput. Een archeoloog is sinds donderdagochtend bezig om de put te onderzoeken. Voor dit onderzoek heeft het hoogheemraadschap ook leden van de Werkgroep Archeologie Nederlek en historische vereniging Crempene. uitgenodigd. De put, gemaakt van ijsselsteentjes, dateert uit de 17e eeuw. Ook zijn munten gevonden daterend uit 1767, oude kruiken uit 1600 en een tegel die dateert uit de eerste helft van de 17e eeuw.

17/6 Circus Renz komt naar Krimpen

Het bekende Circus Renz uit Berlijn is in Krimpen gearriveerd. Het rondreizende circus is aan haar nieuwe Europatoer begonnen en komt onder meer naar Krimpen. Daar zal het tot en met zaterdag 20 juni aan de Nachtegaalstraat staan.

De première is op donderdagavond 18 juni om 19.00 uur. Voor kaarten en meer informatie zie www.circus-renz-berlin.nl


17/6 Baggerwerkzaamheden begonnen

Het hoogheemraadschap, de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard zijn deze week begonnen met het baggeren van de watergangen in Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk.

In totaal wordt zo'n 160.000 kubieke meter bagger uit circa 80 kilometer aan watergangen verwijderd. De werkzaamheden duren tot en met 4 maart 2016.

17/6 Verkeerschaos rond Algeraweg

Het was dinsdag een drukke avondspits richting Krimpen aan den IJssel. Allereerst was er storing op de Algerabrug. Daarna botste een auto met een bus van Arriva. Daarbij raakte de chauffeur gewond. Ook werden de passagiers nagekeken door ambulancepersoneel. De reizigers konden vervolgens hun weg vervolgen met een andere chauffeur.
Het verkeer richting Krimpen aan den IJssel was tot 19.30 uur gestremd.

Naar boven

juli

10/7 Dossier Werf aan den IJssel

De gemeente Krimpen moet de herontwikkeling van scheepswerf Van Duijvendijk, oftewel het dossier Werf aan den IJssel, nieuw leven inblazen. Dat vindt Stem van Krimpen (SvK). Het project heeft volgens fractievoorzitter Kirsten Jaarsma ‘dringend behoefte aan reanimatie’.
Ze wijst naar buurgemeenten Capelle en Krimpenerwaard die hard werken aan het verbeteren van de uitstraling van de IJsselkaden. “We betreuren het dat in onze gemeente kennelijk de inspiratie ontbreekt om het dossier Werf aan den IJssel vlot te trekken.”

10/7 Plan De Tuyter blijft gemoederen bezighouden

De oppositie staat nog altijd zeer kritisch tegenover het plan van het Krimpens college om een groot aantal verenigingen onder te brengen in De Tuyter. Naast de muziekschool en instellingen uit 't Onderdak is het de bedoeling om ook voor Concordia en Big Band Crimpen ruimte te reserveren in het gebouw. De bibliotheek zegt nu minder ruimte nodig te hebben. Dit omdat de instelling - onder de noemer ‘Bibliotheek op School’ - op scholen gaat werken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid.

10/7 De Krimpense Zomerweken: feest in de vakantie

Kinderen en jongeren tussen de 4 en de 14 jaar kunnen deelnemen aan deze activiteiten! Alle activiteiten vinden plaats onder de regie van SYnerkri i.s.m. vele (lokale) organisaties! Bij veel activiteiten is een voorwaarde tot deelname wel dat de kinderen worden ingeschreven. Dit kan nu nog via www.naschooltijdinkrimpen.nl. LET OP: Schrijf je in voor de groep waar je na de schoolvakantie inzit! Alle informatie over de Krimpense Zomerweken is terug te vinden op www.synerkri.nl/zomerweken.


15/7 Winkelleegstand

De groeiende leegstand op de Krimpense winkelcentra staat definitief op de politieke agenda. Een motie van Stem van Krimpen met het verzoek een actieplan op te stellen kon rekenen op brede steun van de gemeenteraad. Het plan is een eerste aanzet om te komen tot een uitgewerkt "plan van aanpak" om winkelcentra Crimpenhof en Arcade de Korf weer levendig en toekomstbestendig te maken. Met gemiddeld 13 % leegstand is de situatie zorgelijk te noemen.

31/7 Krimpense klepduiker in nieuwste natuurfilm

Twaalf seconden ontbraken er nog aan de bioscoopfilm Holland - Natuur in de Delta.
Voor de laatste shots toog een klein filmteam naar Krimpen aan den IJssel.
Daar, aan de rand van het Stormpoldervloedbos, plaatsten filmmakers woensdagochtend camera’s voor de eikenhouten klepduiker. Om in een timelapse vast te leggen hoe deze precies werkt.

31/7 Schelden met straatstenen

Jongeren in Krimpen aan den IJssel hebben donderdag op een wel heel bizarre manier hun ongenoegen kenbaar gemaakt.
Toen ouderen bij de politie een melding deden van overlast, reageerde de jeugd door klinkers uit de straat te trekken. Van de klinkers lieten de jongeren aan de klagers op niet mis te verstane wijze weten wat zij ervan vonden. Zij vormden hiermee de woorden “Fuck You”.

Naar boven

september

12/9 Straaljagers boven de regio

Straaljagers hebben vrijdag aan het eind van de middag voor herrie gezorgd boven de regio. Bij de milieudienst kwamen 26 klachten binnen. Ook op twitter klaagden mensen steen en been over het lawaai. De meeste last hadden mensen in Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Delft en Lansingerland. De vliegtuigen vlogen over tussen 16.42 en 16.50 uur. Het bleek te gaan om een oefenvlucht van Defensie. Details wilde men daar niet geven. Wel dat de toestellen van Duitsland op weg waren naar Engeland.

25/9 Krimpen Festival in Kijk op Krimpen

Het radioprogramma Kijk op Krimpen van za. 26 september tussen 10.00 en 13.00 uur komt geheel vanaf het festivalterrein van het Krimpen Festival.
De verslaggevers staan met zendapparatuur vanaf het terrein in verbinding met de studio van de LOK in de Tuyter.
Met interviews en reportages laten zij de luisteraar aanwezig zijn op het festival.
Spreek de medewerkers aan en zie hoe radio wordt gemaakt.
Herhaling op maandag tussen 10.00 en 13.00 uur.

Naar boven

oktober

9/10 Negentien sollicitanten voor burgemeesterschap Kri

Voor het burgemeesterschap van Krimpenerwaard hebben negentien kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij de commissaris van de Koning. De nieuwe burgemeester treedt naar verwachting begin april 2016 in functie.
De sollicitanten – zeventien mannen en twee vrouwen – variëren in de leeftijd van 20 tot 61 jaar. Zeven van hen zijn lid van de VVD, vijf van het CDA, drie van de PvdA, één van de ChristenUnie, één van de SGP en twee sollicitanten zijn niet aan een politieke partij verbonden.

20/10 Informatie noodopvang vluchtelingen

Bewoners in de omgeving van sporthal de Boog zijn per brief van 17 oktober j.l. uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op dinsdagavond 20 oktober over de opvang van vluchtelingengezinnen in deze locatie.
De bijeenkomst vindt plaats in het raadhuis, aanvang 20.00 uur.
Meer informatie of vragen via tel. 140180 of E-mail :
burgemeester@krimpenaandenijssel.nl

23/10 Noodopvang vluchtelingen maximaal drie weken

De noodopvang van vluchtelingen in sporthal De Boog te Krimpen aaa den IJssel is maximaal voor drie weken. Die 'garantie' heeft burgemeester Lennie Huizer dinsdagavond gegeven tijdens de informatieavond in het raadhuis. "Daarna zullen de mensen doorstromen naar het AZC."

25/10 Syrische vluchtelingen komen aan in Krimpen

In Krimpen aan den IJssel zijn zaterdagavond nog eens 70 vluchtelingen uit Syrië aangekomen. De avond ervoor arriveerde al een eerste groep van meer dan 20 mensen.

De Syriërs verblijven in sporthal De Boog aan de Krimpenerbosweg. Het gaat om gezinnen en ouderen die maximaal 3 weken blijven.

26/10 Hoogheemraadschap onderzoekt aanpak IJsseldijk

Om toekomstige hoge waterstanden te keren, moet de IJsseldijk tussen Gouderak, Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel over een lengte van 10 kilometer worden versterkt.
Daarom gaat het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de komende drie jaar onderzoeken welke aanpak het beste is en tegelijkertijd dijkbewoners de minste overlast bezorgt.

Naar boven

november

11/11 Aankomst Sinterklaas

Zaterdag 14 november komen Sinterklaas en zijn pieten aan in Krimpen. Om 13.00 uur komt het gezelschap aan bij De Schelvenaer. Het programma begint om 12.30 uur met het zingen van sinterklaasliedjes.

Na het programma in de haven is er om 14.15 uur in de sporthal van het nieuwe Krimpenerwaard College een voorstelling. Kaarten kosten 3,50 euro.

15/11 Gewapende mannen beroven vrachtwagenchauffeurs

In Krimpen aan de Industrieweg in de Stormpolder zijn zaterdagmorgen ruim tien vrachtwagenchauffeurs beroofd door gewapende mannen. Enkele chauffeurs raakten lichtgewond. De politie heeft tevergeefs met een helikopter gezocht naar de daders. Om 05.15 uur meldde een van de chauffeurs de politie dat hij en zijn collega's waren bedreigd door vier gemaskerde mannen. Onder bedreiging van vuurwapens moesten ze waardevolle spullen inleveren. De daders zijn gevlucht in onbekende richting. De politie is op zoek naar getuigen.15/11 Piet traditioneel bruin of zwart bij intocht

Of Sinterklaas zaterdagmorgen nu aankwam in Krimpen,Vlaardingen, Rotterdam of Schiedam; Piet was overal zwart of bruin.
En alle ondervraagde bezoekers van de intochten vonden dat prima.
Onder de aanwezigen leverde dit vooral bijval op. "Ik ben ook gekleurd en ik heb er geen problemen mee. Het is een kinderfeest", zei een mevrouw.15/11 Sint is in Krimpen aan den IJssel

Duizenden kinderen met pappa's en mamma's stonden zaterdag al om half een bij haven van de molen de Schelvenaer te wachten op de komst van de stoomboot met daarop de Sint en zijn Pieten

Nadat de stoomboot was afgemeerd werd de Sint begroet door burgemeester Lennie Huizer. Het was voor haar de laatste keer want op 7 december neemt ze afscheid van Krimpen.
Zie de volgende foto's voor een impressie van de aankomst.

25/11 Sloop en bouw raadhuis in beeld

Burgemeester Lennie Huizer opent vrijdag 27 november om 20.00 uur in de ontmoetingsruimte van De Tuyter de expositie "Het raadhuis van oud tot nieuw".

Het gaat om een serie van 22 foto's die leden van Fotogroep Krimpen van de sloop van het oude en bouw van het nieuwe raadhuis maakten. De Werkgroep Kunstzaken van de gemeente zorgt voor de inrichting van expositie. Deze loopt tot 6 januari 2016.

29/11 Schipper overleden na val in water

In Krimpen aan den IJssel is zaterdagavond een schipper van een binnenvaartschip in het water van de Haven gevallen. Het slachtoffer is door omstanders uit het water gehaald. Zij startten direct de reanimatie die door de hulpdiensten even later werd overgenomen. De reanimatie mocht niet baten. Het slachtoffer bleek niet meer te redden. De politie meldt dat de drenkeling op de kade is overleden.

Hoe de schipper in het water van de Sliksloothaven is terechtgekomen wordt onderzocht.

29/11 Raadsvergaderingen via LOK-TV

De gemeenteraadsvergaderingen van de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel worden weer rechtstreeks uitgezonden via dit kanaal, LOK-TV.
De kabelkrant wordt dan onderbroken voor het doorzenden van beeld en geluid vanuit de raadszaal.

Zie voor de data van de raadsvergaderingen de web-site van de gemeente Krimpen aan den IJssel.


Naar boven

december

1/12 Algerabrug week dicht in de zomer

De Algerabrug gaat in de laatste week van juli 2016 een week dicht voor onderhoud. Hulpdiensten mogen wel de wisselstrook gebruiken. Ander verkeer moet worden omgeleid.
"Het is vervelend dat de brug moet worden gesloten", vertelt Michiel Groenenveld van de gemeente Krimpen aan den IJssel."Het onderhoud aan de brug is nodig, maar door het te doen in de zomervakantie hopen we de overlast te beperken."

7/12 Het Krimpens Kompliment 2015

Op maandag 7 december heeft wethouder Oosterwijk in de raadszaal het Krimpens Kompliment 2015 overhandigd.
De jury, die bestond uit de wethouder en 5 raadsleden, heeft uit de veertien inzendingen gekozen.

Het Krimpens Kompliment gaat dit jaar naar:
De vrijwilligers van de Stichting Interkerkelijke ondersteuning Gevangenis Pastoraat inde PI De IJssel.

8/12 Afscheid burgemeester Huizer 1/2

Op maandag 7 december heeft burgemeester Lennie Huizer officieel afscheid van Krimpen aan den IJssel genomen. Om zeven uur kwam men bijeen in de raadszaal van het gemeentehuis. De vertrekkende burgemeester eerst werd toegesproken door de fractievoorzitters, daarna sprak wethouder Oosterwijk en vervolgens gemeentesecretaris Boelen en de burgemeester van Alblasserdam, de heer Blaazer, namens de regioburgemeesters aan het woord. Tot slot zongen de raadsleden en wethouders, begeleid door de jeugd van Concordia de scheidende burgemeester toe.

8/12 Afscheid burgemeester Huizer 2/2

Burgemeester Huizer sprak een dankwoord, daaruit bleek dat zij haar tijd in Krimpen aan den IJssel bijzonder prettig had gevonden, maar dat wisten wij natuurlijk al. Trouwens die gevoelens waren wederzijds, de Krimpenaren hebben zich ook prettig gevoeld onder het 'bewind' van Lennie.
Op de receptie na de raadsvergadering kwamen dan ook velen afscheid nemen en cadeautjes en bloemen overhandigen. Ze ontving de Guldemont Oorkonde uit handen van weth. Oosterwijk, zie foto.
Nogmaals, Lennie bedankt!

8/12 Buitengewone openbare raadsvergadering via LOK-TV

Tijdens een buitengewone raadsvergadering op woensdag 9 december wordt Martijn Vroom geinstalleerd als burgemeester van Krimpen aan den IJssel.
Om 2100 uur is er een receptie en kunnen inwoners Martijn Vroom feliciteren en kennis met hem maken.

De vergadering begint om 19.30 uur en wordt rechtstreeks door LOK-TV, via dit kanaal, uitgezonden.

15/12 Man die doorreed na aanrijden fietser meldt zich

De automobilist die zaterdag doorreed nadat hij in Krimpen aan den IJssel een 16-jarige fietser had aangereden, heeft zich gemeld bij de politie. Het gaat om een 21-jarige man uit Krimpen. Het slachtoffer reed zaterdagavond over de IJsseldijk tussen Krimpen en Ouderkerk, toen hij werd aangereden door een auto. De jongen werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Nadat de politie diverse oproepen had gedaan, meldde de man zich in de nacht van maandag op dinsdag. Het onderzoek van de politie loopt nog.


16/12 Beheerder Cees neemt afscheid

Cees Breedveld neemt vrijdag 18 december afscheid als beheerder van de Krimpense sportaccommodaties. Hij was bijna 18 jaar het gezicht van sporthal De Populier en was een onmisbaar gezicht bij de sportvloer, kleedkamers en sportverenigingen.

Ook het schoonhouden van het sporthal behoorde tot zijn taken en dat deed hij altijd vol toewijding. Vrijdagmorgen van 10 tot 11.30 uur is er een receptie in de sporthal. Wilt u zelf afscheid nemen van Cees dan kan dat uiteraard.

23/12 FC Krimpen speelt eerste wedstrijd

Op het veld van v.v. DCV trapte FC Krimpen af voor zijn eerste veldvoetbalwedstrijd. De ploeg autistische jongeren onder leiding van Michael Groen, van stichting SynerKri, behaalde een verdienstelijke 4-4 tegen de meer ervaren ploeg van NOC Kralingen. Na afloop van de wedstrijd was er nog een spannende ronde penalty schieten en de middag werd besloten met een lunch in de kantine van DCV. Het voetbalteam is (nog) niet aan een voetbalvereniging gebonden en draagt daarom de naam FC Krimpen. De groep maakt volgens de normen van de KNVB deel uit van het G-voetbal.

27/12 Illegaal vuurwerk aangetroffen in Krimpense woning

De politie heeft vrijdagvond in een woning in Krimpen aan de Lek zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen.
Het ging om 156 stuks Cobra 6, knalvuurwerk dat bij ontploffing tot levensgevaarlijke situaties kan leiden. De politie kwam de knallers op het spoor na diverse meldingen van overlast. Er werd er een onderzoek ingesteld waarna agenten een kijkje namen in de woning en het vuurwerk aantroffen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.Naar boven