Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant jaaroverzicht 2014

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

januari

10/1 Kerstboomverbranding 2014

Op het Zwaneneiland vond woensdag de jaarlijkse kerstboomverbranding plaats. Er waren ongeveer 2000 kerstbomen die verbrand werden. Bij de verbranding was de jeugdbrandweer van Krimpen aan den IJssel onder begeleiding van de brandweer Krimpen aan den IJssel aanwezig voor de veiligheid. De kerstbomen konden worden ingeleverd bij inleverpunten op het Zwaneneiland en op het evenemententerrein bij De Tuyter. Bij inlevering van een boom kregen de kinderen een lotnummer. Binnenkort wordt een loting gehouden via de gemeente Krimpen aan den IJssel.

10/1 Uitbreiding kentekenparkeren in Rotterdam

De Rotterdamse wethouder Baljeu wil kentekenparkeren veel breder invoeren dan de gemeente eerst van plan was. Dat is de uitkomst van een proef in het Oude Noorden in Rotterdam. Er zouden 350 automaten worden geplaatst in de hele stad, maar dat worden er 600. Vooral bij winkelcentra en andere publiekstrekkers meer automaten nodig dan gepland.

10/1 Streekmuseum Krimpenerwaard

Ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan heeft het museum een bordspel met fietsroutevariant ontwikkeld. Het bordspel heeft een online- en een ofline versie en informeert bezoekers over interessante locaties in de Krimpenerwaard. Het spel wordt gespeeld als het aloude familiespel 'Ganzebord' Bezoekers van het museum kunnen het bordspel 'verdienen' door in het museum eerst zelf een spel m.b.v. hun smartphone te spelen.
Voor meer informatie: www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl

14/1 Koag herstelt zich

In de zaalkorfbalcompetitie is Koag het nieuwe jaar goed begonnen in een poging het eersteklasserschap te behouden. In Alblasserdam werd met 20-17 van Kinderdijk gewonnen. Ook mededegradatiekandidaat HKC won, zodat er nog een flinke strijd voor de deur staat voor de groengelen.

Zaterdag 18 januari wacht een zware strijd tegen RWA in de sporthal De Boog. De wedstrijd begint om 20.10 uur.

15/1 Onderzoek naar overlast brug

Een enquête van de politie in de buurt van de Algerabrug moet duidelijk maken hoe groot de overlast van hangjongeren is. Bewoners klagen onder meer over muziek, drank en wiet. Ook zou er in drugs worden gehandeld. In deze buurt wonen kinderrijke gezinnen.

De brugoprit levert bescherming op tegen regen. Het gras ligt er vol met scherven van bierflessen en zakjes waar wiet in heeft gezeten. Prullenbakken zijn nergens te bekennen.

15/1 Politie int 75.000 euro aan boetes

De politie in de Krimpenerwaard heeft in 2013 voor ruim 75.000 euro aan openstaande boetes geïnd in 197 zaken. In 2012 was dat ruim 29.000 euro in 137 zaken. Agenten gaan met enige regelmaat bij bewoners langs die nog een openstaande boete hebben.

Die kunnen dan kiezen tussen betalen of zitten. Eventueel kan ook nog de auto van de bewoner in beslag genomen worden. De politie roept op om openstaande boetes tijdig te betalen.

24/1 Veel belangstelling voor taxatiedag

De zolders, kelders en schuren in de Krimpenerwaard blijven schatten opleveren. Het streekmuseum in Krimpen aan den IJssel werd donderdagmiddag overspoeld met belangstellenden voor de jaarlijkse taxatiedag. Onder de taxateurs onder anderen een oud-medewerker van het veilinghuis Sotheby’s en een vooraanstaande juwelier uit Schoonhoven. Allemaal voor de taxatie van gouden en zilveren sieraden en gebruiksvoorwerpen. Daarnaast boog het Gouds Antiquariaat zich over oude ansichtkaarten.

27/1 Capelle en Krimpen werken samen

De colleges van Capelle- en Krimpen aan den IJssel geen een gemeenschappelijke regeling (GR)aan voor de uitvoeringsorganisaties van beide gemeenten. Eerst gaan de afdelingen Sociale Zaken en ITC officieel samen. Daarna kan de Gemeenschappelijke Regeling IJsselgemeenten worden uitgebreid. Het voorstel van beide colleges gaat ter instemming naar hun gemeenteraden. Als de gemeenteraden akkoord gaan werken de twee gemeenten per 1 januari 2015 samen in de Gemeenschappelijke Regeling (GR) IJsselgemeenten. Info o.a. tel. 0180-540624 (Vermeulen).

Naar boven

februari

1/2 Oud-burgemeester overleden

Ons bereikte het bericht van het overlijden van oud-burgemeester de heer F.A. Bulder,
Officier in de Orde van Oranje Nassau en Ereburger van de gemeente Krimpen aan den IJssel.
Hij overleed op 28 januari in de leeftijd van 87 jaar.

De crematie vindt plaats in familiekring.
Op dinsdag 4 februari is er gelegenheid tot condoleren van 12.30 tot 14.00 uur op
Jhr. de Casembrootplein 9, 4357 NK Domburg.

1/2 LOK-tv met Nieuwjaarsbijeenkomst

De LOK zendt zaterdag 1 februari om 18.00 uur de TV-opnamen uit die zijn gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Krimpen aan en IJssel.
Naast de toespraak van de burgemeester bevat de uitzending beelden van het optreden van Jeroen Bron (fluit) en Mirjam IJsseldijk (piano). Ook de klezmermuziek van de Shtetl Band uit Amsterdam is te horen.
De muzikale optredens worden afgewisseld met gesprekjes met Krimpenaren. De uitzending is te zien via dit kanaal en wordt ieder uur herhaald.

6/2 Impressie nieuwe Raadhuis

Nu het slopen van het oude raadhuis in volle gang is zijn er bij de redactie van de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen veel vragen gekomen om nogmaals de foto´s te tonen die een impressie geven van het nieuwe raadhuis.


Op de 3 volgende pagina`s drie impressies.


nieuw raadhuis impressie breedbeeld no 1

7/2 Streekmuseum Krimpenerwaard

Ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan heeft het museum een bordspel met fietsroutevariant ontwikkeld. Het bordspel heeft een online- en een off-line versie en informeert bezoekers over interessante locaties in de Krimpenerwaard. Het spel wordt gespeeld als het aloude familiespel 'Ganzebord' Bezoekers van het museum kunnen het bordspel 'verdienen' door in het museum eerst zelf een spel m.b.v. hun smartphone te spelen.
Voor meer informatie: www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl

12/2 Controle op schoolverzuim

Op vrijdag 14 februari, de dag voor de voorjaars-vakantie, bezoeken leerplichtambtenaren scholen in de Krimpenerwaard. De ambtenaren inventari-seren welke leerlingen afwezig zijn en brengen vervolgens een huisbezoek aan de zieke leerlingen.

Indien er niemand thuis wordt aangetroffen en het vermoeden bestaat dat deze kinderen ten onrechte niet op school zijn geweest dan wordt na de vakantie tegen de ouders een proces-verbaal opgemaakt.

14/2 Zeldzaam 'slurfhondje' geboren in Rotterdam

Diergaarde Blijdorp telt weer een nieuwe, bijzondere bewoner. In de Rotterdamse dierentuin is een zeldzaam steppeslurfhondje geboren: een diertje dat slechts op een paar plaatsen in Europa is te bewonderen.Er zijn in totaal maar vier slurfhondjes in Europese dierentuinen: drie in Blijdorp en een in Antwerpen Zoo die vorig jaar in Blijdorp is geboren'', jubelde de dierentuin, die benadrukte dat de verwekking van het diertje nogal wat voeten in de aarde had.

15/2 Cafetaria Krimpen overvallen

Een cafetaria aan de Parkzoom in Krimpen aan den IJssel is vrijdagavond overvallen. De dader kwam de zaak binnen en bedreigde zonder wapen de drie werknemers van de zaak. De politie heeft onder andere Burgernet en een helikopter ingezet om de dader te pakken te krijgen. Het gaat om een licht getinte man. Hij droeg een zwarte sjaal voor zijn gezicht en hij had donkere kleding aan. De overvaller is er met een onbekend geld bedrag vandoor gegaan in de richting van de Driekamp. De man is nog spoorloos. Er raakte niemand gewond.

15/2 Krimpen wil aanpassing Algerabrug

Krimpen aan den IJssel wil een bredere en hogere Algerabrug. Als de brug hoger komt te liggen, dan hoeft hij minder vaak open als er containerschepen onder door moeten. Een bredere brug moet ook meer autoverkeer aan kunnen. De brug is al jaren een knelpunt in de spits. De gemeente Krimpen vindt het raar dat er niets over de Algerabrug staat in de verkeersplannen van de provincie. Die plannen liggen nog tot volgende week ter inzage bij de provincie.

17/2 Arrestatie overval snackbar

De politie heeft een 24-jarige man aangehouden voor een overval op een snackbar aan de Parkzoom in Krimpen aan den IJssel. De dader bedreigde het personeel en ging er met een onbekende hoeveelheid geld vandoor.

Bij de zoektocht naar de overvaller werd vrijdagavond een politiehelikopter ingezet. Agenten zagen de man in een bus zitten en rekenden hem in.

19/2 Eerste paal voor middelbare school

De eerste paal van het nieuwe gebouw van het Krimpenerwaard College wordt op maandag 24 februari de grond ingeslagen. De burgemeester heeft hiervoor een vergunning afgegeven.

Volgens de meest recente planning wordt het gebouw in juni 2015 opgeleverd, waarna het vanaf het schooljaar 2015/2016 in gebruik wordt genomen.

27/2 D66 Kamerleden op bezoek

Zaterdag 1 maart bezoeken D66 Tweede Kamerleden Stientje van Veldhoven en Wassila Hachchi Krimpen (zie foto volgende pagina). Van 09.30 tot 10.30 uur komen zij met de D66 Campagnebus naar de Stormpolder om over de toekomstvisie van deze polder te praten. Wilt u mee op deze rondrit? Neem dan contact op via krimpenaandenijssel@d66.nl. D66 heeft momenteel één zetel in de gemeenteraad. Meer info over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst zie www.d66krimpenaandenijssel.nl
D66 kamerleden in Krimpen febr 2014

27/2 Minister Schippers in Krimpen 1/3

VVD minister Edith Schippers was dinsdag 25 februari aanwezig bij een politiek café in Krimpen aan den IJssel.

Zij ondersteunt het pleidooi van de VVD-afd. Krimpen a/d IJssel voor een creatieve oplossing van de leegstand van winkels en kantoren.
De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zei dit tijdens het politiek café waar zij op verzoek van de lokale VVD-afdeling aan heeft deelgenomen.
minister schippers no 3

Naar boven

maart

5/3 Verkiezingsmarkt

Zaterdag 15 maart is er in winkelcentrum Crimpenhof een verkiezingsmarkt. Alle partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen zich hier presenteren.

Tijd: van 10 tot 16 uur. Dinsdag 11 maart om 20.00 uur is er een lijsttrekkersdebat in De Tuyter.

6/3 Atoombunker open

Zaterdag 18 maart is de atoombunker behorend tot de stormvloedkering de Hollandsche IJssel, weer geopend. Tussen 13.00 en 16.00 uur worden weer rondleidingen verzorgd door de atoombunker. Tijdens deze rondleiding wordt informatie gegeven over de functie die de bunker in tijden van de koude oorlog crisis zou hebben vervuld. De atoombunker bevindt zich tegenover IJsseldijk 430 in Krimpen a/d IJssel. Toegang is gratis.

7/3 Rotterdam CS klaar voor de koning

Over een week wordt het gloednieuwe Rotterdam Centraal Station geopend door koning Willem-Alexander. Tijdens een rondleiding voor de pers werd duidelijk dat het er bijna helemaal klaar voor is.
Het nieuwe Rotterdam Centraal is geliefd bij de reizigers. Een rondvraag onder bezoekers levert bijna alleen maar loftuitingen op.
Naast alle complimenten is er meer goed nieuws. Het station is op tijd klaar en binnen het budget gebleven.

9/3 Operatiekamers dicht na lekkage

Door waterlekkage zijn drie operatiekamers in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel zaterdag tijdelijk gesloten geweest. Volgens het ziekenhuis stonden er geen operaties gepland. De lekkage ontstond zaterdag om zeven uur ‘s ochtends. Volgens een woordvoerder stroomde het water naar twee verschillende plaatsen in het plafond. Uit voorzorg werd de stroom uitgezet bij de spoedeisende hulp en de operatiekamers. Rond negen uur 's ochtends was de brandweer klaar. Het ziekenhuis was rond twaalf uur 's middags klaar.12/3 Lijsttrekkersdebat via de LOK-radio en LOK-TV

De Lokale Omroep Krimpen gaat het lijsttrekkersdebat van dinsdagavond 11 maart om 20.00 uur, dat wordt gehouden in de theaterzaal in de Tuyter, rechtstreeks via de radio, de TV (kabelkrantkanaal) en internet uitzenden.

Na afloop zullen de meningen van de aanwezige Krimpenaren worden gepeild.

12/3 Krimpense Stemwijzer

Hulpje nodig om uw keuze te maken voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart?

Op de website van de LOK vindt u de Stemwijzer Gemeenteraadsverkiezingen 2014.

Kijkt u op www.lokaleomroepkrimpen.nl

14/3 Rotterdam Centraal is helemaal te gek’

Koning Willem-Alexander liet zich donderdagmiddag erg enthousiast uit over het nieuwe Rotterdam Centraal: “Prachtig om te zien, zo’n mooi station. Helemaal te gek.” Onder luid applaus van duizenden toeschouwers, liep koning Willem-Alexander donderdag de nieuwe hal van het station binnen. Veel mensen waren speciaal voor de majesteit naar Rotterdam gekomen. En hadden zich voor de gelegenheid feestelijk gekleed.

koning willem alexander

20/3 Uitslag gemeente Krimpen

Uitslag gemeenteraadverkiezing:

SGP 4
Leefbaar Krimpen 4 (+1)
Stem v. Krimpen 4 ( +3)
CDA 2
VVD 2 (-2)
PvdA 2 (-1)
D66 1
CU 2
Gr. Links 0 (-1)

Naar boven

april

nieuwe raad van krimpen mrt 2014

2/4 SGP, LK, CDA en PvdA in onderhandeling 1/3

SGP, Leefbaar Krimpen, CDA en PvdA praten verder over de vorming van een college. Dat is de uitkomst van de verkennende besprekingen met alle partijen die maandagavond zijn afgerond. Volgens Bert-Jan Ruissen, die als fractievoorzitter van de SGP (de grootste fractie) de onderhandelingen leidt, zijn diverse varianten besproken, maar bleek deze combinatie op de meeste steun te kunnen rekenen.

2/4 Behoudzucht belangrijker dan vernieuwing 1/4

Als grootste partij heeft de SGP afgelopen week de leiding genomen in de coalitieonderhandelingen. Na een week van diverse gesprekken, heeft die partij de voorkeur uitgesproken voor een coalitie tussen SGP, Leefbaar Krimpen, CDA en PvdA.
Het spreekt voor zich dat de overige partijen, die hiermee tot de oppositie zijn veroordeeld, zeer kritische kanttekeningen plaatsen bij deze voorgenomen coalitie.


5/4 Buitenbrand blijkt kampvuur

De Krimpense brandweer werd vrijdagavond opgeroepen voor een buitenbrand. De melder zag vuurverschijnselen in de stormpolder en belde hierop de alarmcentrale. Omdat de locatie niet duidelijk was werd het blusvoertuig naar de stormpolderdijk gestuurd. Bij aankomst van de brandweer bleek het niet te gaan om brand maar om een kampvuurtje gemaakt door jongeren ter hoogte van de sliksloot. Na een aantal minuten was de situatie meester en konden de brandweerlieden weer retour kazerne.

11/4 Uitbreiding parkeercapaciteit busstation

De gemeente Krimpen aan den IJssel wil de parkeercapaciteit bij het busstation fiks uitbreiden. Er zijn plannen voor de aanleg van een verhoogd parkeerdek en om het huidige parkeerterrein opnieuw in te richten. Nu zijn er een kleine zestig parkeerplaatsen. In de nieuwe opzet worden dat er 65. Op het verhoogde parkeerdek worden nog eens rond de 65 nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd, wat een uitbreiding betekent van circa 72 parkeerplaatsen.

19/4 Rondleiding gevangenis

Woensdag 7 mei organiseert jongerenwerk van 10.30 tot 13.30 uur een rondleiding in de Penitentiaire Instelling. Jongeren van 12 tot 18 jaar kunnen gratis een kijkje nemen en uitleg krijgen over het dagelijks leven binnen deze muren. Inschrijven met voor- en achternaam plus geboortedatum op wouterrijneveld@stijmh.nl tot 21 april. Bij deelname moet men een geldig identiteitsbewijs hebben. Mobiele telefoons, camera's e.d. zijn niet toegestaan en je moet door een detectiepoortje voor controle op ijzerwaren.

25/4 Ongeval op Algerabrug zorgt voor vertraging

Donderdagmiddag heeft zich een ongeval voorgedaan tussen een motor en een auto op de Algerabrug. Door nog onbekende oorzaak reed de motor tegen de achterkant van de auto..Hierdoor ontstond grote vertraging. De file stond tot aan de brandweerkazerne. Het verkeer is ten tijde van het ongeval over één rijstrook geleid. Tijdens de berging van de voertuigen is de Algerabrug korte tijd in beide richtingen afgesloten geweest. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen.

28/4 Gedecoreerden in Krimpen

Op vrijdag 25 april reikte burgemeester L.M. Huizer vijf Koninklijke Onderscheidingen uit. De uitreiking vond plaats in de theaterzaal van de Tuyter. Ter gelegenheid van Koningsdag heeft Zijn Majesteit de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
mevrouw W. Mourik-Molenaar
de heer G.C. de Groot,
de heer K. Hartsuiker,
de heer D.J.G. Leibbrand en
de heer W.A.G. Lindeman. (zie foto)

28/4 Guldemont-oorkonde

Aansluitend aan de uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen reikte de burgemeester L.M. Huizer de Guldemont-oorkonde uit aan P.E.(Piet) Franken. (links op de foto)

Deze oorkonde werd voor de 24e keer uitgereikt. Het is gebruikelijk de oorkonde uit te reiken tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van het gemeentebestuur.
Door omstandigheden is de uitreiking deze keer in april.
gedecoreerden 2014

Naar boven

mei

5/5 Twee minuten stilte in Nederland

In heel Nederland zijn zondagavond om 20.00 uur de traditionele twee minuten stilte in acht genomen om de burgers en militairen te herdenken die om het leven zijn gekomen tijdens de Tweede Wereldoorog. oorlogen in de jaren daarna en bij vredesoperaties.
Bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam legden onder anderen koning Willem-Alexander en koningin Maxima een kranns. Daarna volgde het signaal Taptoe en twee minuten stilte, gevolgd door het eerste couplet van het Wilhelmus.

7/5 Inschrijven avondvierdaagse

Bij Pionier Sport, IJsseldijk 355, kan men zich vanaf heden weer in laten schrijven voor de avondvierdaagse. Kosten 4 euro. Deze wordt gelopen van maandag 2 t/m vrijdag 6 juni met als start en eindpunt De Tuyter.

Men kan zich ook laten inschrijven op de maandag- en dinsdagavond van de vierdaagse vanaf 18.30 uur, kosten zijn dan 4,5 euro. Groepen en scholen kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen naar a4dkrimpenxs4all.nl

31/5 Topdrukte bij Blijdorp

Het is een topdag voor Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Door het lange Hemelvaartsweekeinde en het mooie weer trekken veel mensen naar de dierentuin. Daardoor staan de toegangswegen in Rotterdam-Noord vol.
De officiële parkeerterreinen staan vogens Blijdorp vol. Bezoekers worden door verkeersregelaars doorgestuurd naar de wijken rondom de dierentuin.


Naar boven

juni

4/6 Problemen met Brienenoordbrug

De Van Brienenoordbrug blijft voorlopig dicht voor schepen nadat dinsdag tot tweemaal toe de brugklep open bleef staan. Hierdoor ontstonden grote files.

Het duurde anderhalf uur voordat de problemen verholpen waren. Rijkswaterstaat heeft de oorzaak van de storing nog niet kunnen achterhalen.

5/6 Buitenspeeldag


Woensdag 11 juni vanaf 12.30 uur bij ’t Onderdak, Groenendaal 5. staat buitenspelen centraal. Buitenspeeldag 2014 wordt samen met lokale organisaties en SYnerkri georganiseerd in de omgeving van ’t Onderdak is van alles te doen voor de kids. De toegang is vrij. De dag is bedoeld om aan kinderen te laten zien dat er buiten heel veel leuke dingen zijn te doen.

9/6 Bloemen in alle kleuren.

De traditionele Pinkster bloemenmarkt in Krimpen zal ook dit jaar weer veel bezoekers trekken. Vanmorgen trokken veel bloemen- en plantenliefhebbers naar de kramen acher het Winkelcentrum Crimpenhof.

Het is nu de tijd om de tuinen fleurig te maken en ook voor bloembaken is er alle keus voor een fleurig geheel.

26/6 Opbrengst ‘LIONS KRIMPEN OPEN’

De vierde editie van het Lions Krimpen Open, het regionale golftoernooi dat de Lionsclub Krimpen aan den IJssel jaarlijks organiseert, is een groot succes geworden. Niet alleen beleefden golfers en deelnemers aan de clinic op 21 juni een prachtige dag, maar bovendien was het evenement goed voor een opbrengst van 4.700 euro. Daarmee kan de lionsclub zijn toezegging waar maken om volgend jaar de ‘La Lecq Prijs’ van de vereniging Krimpener Kunstwaard te sponsoren. En dan is er nog een bedrag van 2.200 euro beschikbaar voor het ondersteunen van de Krimpense voedselbank.


30/6 Bibliotheek tijdelijk gesloten

De Bibliotheek is van 14 juli tot en met 4 augustus gesloten wegens asbestsanering in de Tuyter.

Met de VacantieBieb-app kunt u gewoon blijven lezen.

De app is gratis beschikbaar van 1 julli tot en met 31 ausgustus.

Naar boven

juli

4/7 Musicalles van Carlo Boszhard

De meeste groepen 8 leggen deze week de laatste hand aan hun eindmusical op de basisschool. Bij OBS Kortland in Krimpen aan den IJssel krijgen ze daarbij wel heel bijzondere hulp: presentator Carlo Boszhard leert ze de fijne kneepjes van het vak.
Beide groepen 8 van de Daltonschool hebben vanaf begin dit jaar de teksten en liedjes voor de musical De TV Kantine ingestudeerd. Daarin spelen ze bekende types als Britt en Imke, Mike de Boer en Guus Meeuwis.


10/7 Burgemeester gezocht

Krimpen moet in het nieuwe jaar op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als op 1 januari de nieuwe gemeente Krimpenerwaard een feit wordt vervalt voor Krimpen de "arhi procedure".

Dat betekent dat de functie van waarnemend burgemeester wordt omgezet naar een permanente werkplek. Lennie Huizer wil niet meer in aanmerking komen voor deze post.

21/7 Condoleanceregisters

Verschillende gemeenten in de regio hebben condoleanceregisters voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraine geopend. Op onder meer het gemeentehuis van Rotterdam, Dordrecht en Maassluis ligt een boek.

Uit de vrijgegeven passagierslijst blijkt dat uit de regio Rijnmond in elk geval 11 slachtoffers komen.

Naar boven

augustus

16/8 De Korf viert 40 jarig bestaan

Zaterdag 13 september viert de winkeliersvereniging van Arcade de Korf het 40 jarig bestaan van het winkelcentrum. Wethouder Oosterwijk snijdt een super-feesttaart aan en ‘heel Krimpen’ komt op de koffie; daarna zijn er diverse optredens, modeflitsen, kramen, een springkussen voor de kids, popcorn, suikerspinnen; het belooft een feestelijke dag te worden.
Om 10.15 is er nog een leuke verrassing.

17/8 Schrijvers presenteren zich

Zaterdag 27 september vindt er in de bibliotheek een bijeenkomst plaats met een aantal schrijvers uit Krimpen. Tijdstip 11.30 tot 12.30. Doel ervan is toe te treden tot de eregalerij van schrijvers uit Krimpen. De schrijvers presenteren zich aan de hand van een voorwerp dat te maken heeft met hun schrijverschap. Met deze eregalerij willen we de schrijvers extra in het zonnetje zetten zodat de inwoners van Krimpen makkelijk met hun werk kennis kunnen maken.

23/8 Brandstichting

In de nacht van do. op vr. is de Krimpense wijk Kortland overspoeld met brandstichtingen. De brandweer had meerdere meldingen ontvangen van branden in de wijk. Er stond een container vol hout in brand aan de Meerkoetstraat. De gevel van het Moluks buurthuis raakte door de brand zwaar beschadigt. Ook rukte de brandweer onder meer uit voor een brand in een schutting aan de Gruttostraat. Omdat al snel duidelijk werd dat de branden gevolg waren van brandstichting is de politie in de wijk direct een onderzoek gestart.

30/8 Abram van Rijckevorselweg twee weken dicht

Vanaf maandag 1 september wordt in Capelle aan den IJssel de Abram van Rijckevorselweg twee weken lang afgesloten tussen het Capelseplein en de Couwenhoekseweg. De weg kan daarna meer verkeer verwerken. Eerst wordt het oude asfalt verwijderd en worden er nieuwe rijbanen gemaakt. Daarbij komen er extra rijstroken bij de kruisingen en worden de complete verkeerslichtinstallaties vervangen. De werkzaamheden vinden plaats tot zondag 14 september.

31/8 Nieuwe Tiendweg weer open

Het omrijden door Krimpen vanwegen de wegwerkzaamheden aan de Nieuwe Tiendweg behoort sinds zaterdag tot het verleden.

De aannemer heeft de borden verwijderd en de route rotonde Korf / Boerfhavelaan vrijgegeven.


Naar boven

september

1/9 De scholen beginnen weer

En dat was te merken in De Tuyter waar maandagochtend een kennismakingsbezoek van alle basisschoolleerlingen plaats vond.

De jeugd kon zich er uitstekend vermaken door met elkaar te spelen en te stoeien. De lessen beginnen dinsdag.

4/9 Ronde van Krimpen

Woensdag 10 september om 15.00 uur start op de Parkzoom de jaarlijkse Ronde van Krimpen.

Het programma: 15.00 uur: zomeravondmarkt. 17.00 uur: Rabo Dikke Banden Race. 18.15 uur: Funklasse (wedstrijd voor niet-licentiehouders). 19.15 uur: Workx Stratenloop, 5 van Krimpen. 20.15 uur: Elite-/Beloften 80 km. 22.30 uur: Vuurwerkshow. Zie www.wprotterdam.nl voor meer informatie en inschrijving.

6/9 Koningin opent Markthal Rotterdam

Koningin Máxima opent op woensdagmiddag 1 oktober de Rotterdamse Markthal. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. De overdekte markthal in het centrum van de stad is geïnspireerd op versmarkten in Barcelona, Valencia en Stockholm. Er kunnen tachtig vers- en horecaondernemers in terecht.
De Markthal is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV en is nu al beroemd door het indrukwekkende kunstwerk van 11.000 vierkante meter op de binnengevel.

19/9 Sportmarkt op Tuyterplein

Diverse Krimpense sportverenigingen presenteren zich zaterdag 20 september tijdens de sportmarkt op het Tuyterplein. De deelnemende clubs hebben ieder een eigen kraampje waar zij informatie geven over de activiteiten die zij organiseren.

Geïnteresseerden kunnen de betreffende sporten zelf uitproberen. Daarnaast worden enkele demonstraties gegeven. De sportmarkt duurt van 10.30 tot 14.00 uur.

Naar boven

oktober

1/10 Storing E-loket

De gemeente Krimpen aan den IJssel kampt met een storing van het E-loket. Daarom kunnen geen producten via de website van de gemeente worden besteld. Eind van de week moeten de problemen zijn verholpen.

Producten kunnen tot die tijd wel worden aangevraagd bij het Publiekscentrum in het Waardhuis aan de Olympiade 3.

10/10 Vierde groepsaankoop zonnepanelen van start

De vierde groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie in Zuid-Holland is van start gegaan. Tot en met 5 november kunnen alle inwoners van de provincie zich vrijblijvend inschrijven en een persoonlijk aanbod ontvangen. Circa 35 gemeenten starten deze actie voor hun inwoners in samenwerking met groepsaankoop-organisator iChoosr.

15/10 Music Award Kr.waard 2015

Op zoek naar talent in de Kr.waard. De voorrondes zijn op 29 november en 13 december, finale 14 februari 2015. Acts zoals House, techno, of enkel mixen van muziek d.m.v. computer en mentafel uitgesloten. Winnaar mag optreden als voorprogramma van nationale acts.

Inschrijven: kan via het aanmeldingsformulier op de website www.krimpenpresents.nl. Inschrijving sluit 2 november.


21/10 Zwemchallenge in Lansingh

In de nacht van 25 op 26 oktober wordt in de Lansingh een challenge georganiseerd voor Spieren voor Spieren. Doel is om met het ingaan van de wintertijd zoveel mogelijk geld te verzamelen.
Nergens wordt er in 1 second, plus het uur tijdwinst zo'n grote prestatie neergezet. Het geld is voor het opzetten van een nieuw expertise centrum. Inschrijven via www.wintertijdchallenge.nl; deelname € 15,00. Een sponsorpagina is er om geld op te halen.

23/10 Naam aannemingsbedrijf misbruikt

In Krimpen aan den IJssel zijn sinds enige tijd enkele Engels sprekende mannen aanwezig die zich voordoen als 'klusjesmannen'. Deze oplichters bellen aan met het aanbod een reparatie of verbouwing te doen. Voornamelijk oudere mensen en alleenstaanden worden benaderd. De mannen geven zich uit voor aannemersbedrijf Heembouw. De 'klusjesmannen' hebben een neppe versie van het visitekaartje bij zich van aannemersbedrijf Heembouw. Inmiddels is aangifte gedaan bij de politie.

24/10 Geluid bij de kabelkrant

Het geluid bij de kabelkrant is het signaal van de radiozender van de Lokale Omroep Krimpen.

Op de tijden dat er geen eigen programma's van de LOK zijn wordt het signaal van Radio Rijnmond uitgezonden.

31/10 Afsluiting fietsbrug

De fietsbrug naast de nieuwbouw van het raadhuis is t/m vrijdag 7 november afgesloten. Dit vanwege de aanleg van parkeerplaatsen. Hiervoor moet de sloot naast het raadhuis deels worden gedempt.

Door het dempen wordt een deel van de fietsbrug overbodig. Dit overbodige deel wordt vervangen door een fietspad, dat weer aansluit op het deel van de fietsbrug wat wel blijft bestaan.

Naar boven

november

5/11 Intocht sint

Zaterdag 15 november is het weer zo ver, Sint zal in de middag aankomen met zijn stoomboot vanuit Spanje in Krimpen aan den IJssel. Omstreeks 13:00 zal de stoomboot aanmeren in de haven 'Schelvenaer'. Na het programma wat met muziek van start gaat omstreeks 12:30 in de haven zal de Sint met zijn pieten enkele optredens verzorgen in het Krimpenerwaard College. De eerste om 14.15 en de tweede om 15.30. Kaartjes voor de voorstellingen zijn te bestellen op de website van gemeente Krimpen aan den IJssel en kost €2.50 per stuk.

7/11 Oh la la Chocola!

Een tentoonstelling over “chocolade door de eeuwen heen” in het Streekmuseum.
Liefhebbers van chocolade kunnen van 6 november 2014 tot 22 februari 2015 hun hart ophalen bij deze tentoonstelling waar de vele aspecten van cacao en chocolade zullen gaan leven en chocoladegeheimen worden onthuld. Streekmuseum Krimpenerwaard is van dinsdag t/m zaterdag van 14.00 tot 17.00 geopend. IJsseldijk 312 te Krimpen aan den IJssel. www.streekmusemkrimpenerwaard.nl

16/11 Sint is in Krimpen aan den IJssel

Op de kade rond de haven bij de molen stonden honderden kinderen met hun ouders om Sinterklaas met veel Pieten toe te zingen en te verwelkomen in Krimpen aan den IJssel. De stoomboot legde precies om 13.00 uur aan aan de kade. (zie foto's).
Ruim drie kwartier had de Sint nodig om alle kinderen een handje te geven. Daarna vertrok hij naar het Krimpenerwaard College voor het feest met kinderen.
De twee voorstelling waren totaal uitverkocht.

sintintocht 2014 no 1

19/11 Gemeenteraadsverkiezingen

De inwoners van de Krimpenerwaard met uitzondering die van Krimpen aan den IJssel gaan woensdag naar de stembus.

Dit vanwege de samenvoeging van deze gemeenten.

25/11 Minder openingen van brug

De wethouders Boudesteijn en Oosterwijk hebben overleg gepleegd districtshoofden van West Ned. Zuid, District Noord en de relatiemanager bij dit district. Er is geen totaaloplossing. Het aantal openingen is al teruggebracht.
Twee maatregelen worden misschien ingevoerd:
1. Vervallen van de opening van 15.50 uur in juli en augustus en 2. opening in juli en augustus slechts 1x per uur. Het huidige bedieningsregime wordt onder de loep genomen.

26/11 Wintermarkt

In de IJsseldijkkerk wordt vrijdag 28 november weer een wintermarkt gehouden. Tijd: van 17.00 tot 20.30 uur.

Een greep uit het aanbod: brocante, serviesgoed, glaswerk, tweedehands boeken, kerstspullen en speelgoed.

28/11 Drukste avondspits van dit jaar

De ANWB meldde donderdagavond de drukste avondspits van dit jaar. Om 17.45 uur stond er meer dan 500 kilometer file.Vooral in en bij Utrecht was het erg druk.De ANWB zoekt de verklaring in de combinatie van regen en duisternis. Daardoor staan automobilisten vaak eerder op de rem en ontstaan er eerder files.Ook zijn er veel kleine ongelukken met blikschade.

29/11 Sinterklaasfeest door Fair Chance 1/2

Woensdagmiddag 26 november was het feest voor een groot aantal kinderen in de Tuyter. De stichting Fair Chance uit Krimpen aan den IJssel heeft, evenals voorgaande jaren, een Sinterklaasfeest voor kinderen uit de minst draagkrachtige gezinnen georganiseerd.

Alle aanwezige 108 kinderen en hun begeleiders konden met volle teugen genieten van de capriolen van de Pieten. Het uitpakken van de kados was bijzonder spannend.

29/11 Sinterklaasfeest door Fair Chance 2/2

De verwondering was groot wanneer het ook het gevraagde cadeau was.

Dank gaat uit naar Intertoys Capelle aan den IJssel voor hun bereidwillige medewerking.
Voor onze sponsors: de Rotary Krimpenerwaard- West, de Lions Krimpen aan den IJssel, Excellent Toys en de Rabobank, onze bijzondere dank.
Zie foto-impressie.

Naar boven

december

2/12 Prestatieafspraken

Gemeente, huurders en Qua Wonen ondertekenen samen een aantal prestatieafspraken over wonen, zorg en welzijn.
Er is een brede overeenstemming over de belangrijkste thema's voor de periode 2015-2018. De gemeentelijke woonvisie is het uitgangspunt. Nieuw is dat ook huurders en gemeenteraadsleden mee betrokken worden. In deze vorm krijgt b.v. sociaal isolement veel aandacht nu ouderen langer thuis gaan wonen. Dit samenwerkingsverband hoopt te komen tot eventuele maatregelen.

7/12 Stooiwagen vast in de berm

Zaterdagavond was er een voertuig van de strooidienst van Krimpen aan den IJssel vast komen te zitten in de berm langs de Nwe Tiendweg. Het voertuig raakte de berm waarna het diep wegzakte in een groenstrook, zover dat hij niet op eigen kracht los kon komen.

Met een kraan is de bak met zout van de wagen af gehesen. Hierna kon men de wagen lostrekken. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

8/12 Actie voor voedselbanken

De actie 'Rijnmond voor de Voedselbank' is maandag officieel van start gegaan. RTV Rijnmond en een grooi aantal lokale omroepen en kranten bundelen de krachten voor voedselbanken. Met de actie willen de omroepen zoveel mogelijk geld inzamelen.
In de regio hebben bijna 8000 gezinnen dagelijks hulp nodig van de voedselbanken.
"Naast geld is het ook belangrijk dat er meer bewustwording rondom de voedselbanken komt" vertelt actiecoördinator Gert Jan Verstegen.

10/12 Krimpens Kompliment 2014

Dinsdag reikte wethouder Oosterwijk het Krimpens Kompliment uit aan twee vrijwilligers van de stichting Mee: Simone Missaar en Henk de Koster. Zij geven voorlichting over het hebben van een verstandelijke beperking.

De jury heeft uit 12 inzendingen deze keuze gemaakt.
De prijs is een cheque van 250 euro en een beeldje van kunstenaar Agaath Hordijk-van Dijk. (zie foto).
krimpens compliment 2014

12/12 Kerstdiner voor wie het moeilijk heeft 1/2

Krimpenaren die moeten rondkomen van het sociaal minimum en over weinig contacten beschikken, kunnen zich dinsdag 16 december tegoed doen aan een kerstdiner. Het gaat om alleenstaanden, eenoudergezinnen, ouderen, vluchtelingen of hele gezinnen die het moeilijk hebben en nauwelijks lukt om de touwtjes aan elkaar te knopen.

16/12 Algerabrug rijksmonument?

Pas als ik geen files meer zie op de Algerabrug mag de brug een rijksmonument worden, zegt de Capelse wethouder Dick v.d. Sluis. Zijn collega Boudesteijn uit Krimpen aan de IJssel vult aan: Wij willen ruimte houden voor aanpassingen aan de Algerabrug voor verbetering van de doorstroming. Een advies van dergelijk strekking sturen de gemeenten aan de minister van OCW. Wordt de brug een rijksmonument dan kunnen veranderingen geblokkeerd worden.

17/12 Gratis vuurwerkbrillen

Afgelopen jaarwisseling zijn door vuurwerk uiteindelijk 20 mensen blind geworden aan één oog. In totaal liepen 237 mensen aan één of twee ogen letsel op: 30% daarvan was blijvend letsel en 50% van alle slachtoffers was 21 jaar of jonger.

Ter voorkoming hiervan kunnen basisschool-leerlingen van groep 7 en 8 t/m 31 december een gratis vuurwerkbril bij Pearle Opticiens ophalen.

20/12 Ruim 26 duizend euro voor de Voedselbank

De actie 'Rijnmond voor de Voedselbank' heeft 26.094 euro opgebracht. RTV Rijnmond en een groot aantal lokale omroepen en kranten bundelden de krachten om zo veel mogelijk geld voor de voedselbanken in de regio Rotterdam op te halen. Tijdens de actieweken van 8 tot en met 19 december werden veel voor dit goede doel georganiseerd. Op Kerstmarkten werd er gecollecteerd, konden er plaatjes worden aangevraagd en gingen vele basisschoolleerlingen langs de deuren om flessen in te zamelen.

kerst en nieuwjaarswens 2015

22/12 Mooi resutaat LIONS kerstbingo 2014

De Lions Kerstbingo 2014, die op 18 december in de Tuyter in Krimpen aan den IJssel werd gehouden, heeft een prachtig resultaat opgeleverd. Aan het eind van de avond kon commissievoorzitter Pieter van den Berg van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel een cheque ter waarde van € 2.750 overhandigen aan Paul in het Veld, voorzitter van de Stichting Belbus Krimpen aan den IJssel. De winnares van de hoofdprijs ontving de I-Pad.
(zie foto,s)


lions kerstbingo no 1 2014

24/12 Kerstnachtdiensten via de LOK

De Lokale Omroep Krimpen zendt Kerstavond rechtstreeks om 19.00 uur vanuit de IJsseldijkkerk de Nostalgische Kinderkerstdienst uit.
Voorganger is kand. mevr. C. Vreugdenhil.

Daarna wordt de Kerstnachtdienst om 22.00 uur vanuit de Wingerd rechtstreeks uitgezonden.
Voorganger is ds. C.R. Groenendijk.
Medewerking van de cantorij.

27/12 Diverse ongelukken gebeurd door gladheid en sneeuw

Door de sneeuw en gladheid zijn zaterdagmorgen vroeg verschillende ongelukken gebeurd. Vooral het zuiden van het land heeft last van de sneeuw. Op een aantal plekken zijn wegen afgezet nadat vrachtwagens met aanhangers waren geschaard, zo melden de ANWB en de VID. Dit gebeurde onder meer op de A15 tussen Ridderkerk en Rozenburg bij het knooppunt Benelux. De weg is in de richting van Europoort dicht.

zoutstrooiwagen

Naar boven