Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 16 november 2023

Donderdag 16 november 2023

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 55 21 11. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Donderdag is er vooral bewolking en soms wat lichte regen. De temperatuur bereikt een maximum van ongeveer 9 graden. Er waait een zwakke tot matige oostenwind. Vanavond en vannacht blijft het grotendeels bewolkt en nagenoeg droog. Landinwaarts daalt de temperatuur naar ongeveer 4 graden.
Vrijdag wordt een kalme dag met veel bewolking en nu en dan zonneschijn. In de ochtend kan er langs de kust een bui vallen. Het wordt maximaal 9 graden. Er staat weer weinig wind.

Brand Jacob Jordaenstraat

Woensdagavond 15 november rond 18.35 uur was brand ontstaan in een bijgebouw aan de Jacob Jordaensstraat in Krimpen aan den IJssel.

De brand werd opgeschaald naar het sein 'middelbrand'. Het betrof een uitslaande brand. Meerdere brandweervoertuigen werden ingezet. Om de brand goed te kunnen blussen werden sloopwerkzaamheden gedaan. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan. is onbekend.

Aandacht voor inclusie

De ambassadeurs inclusie in Krimpen aan den IJssel houden donderdag 23 november een filmavond over het thema inclusie en tolerantie. In theater De Tuyter draait de film ‘Hidden Figures’ die uitnodigt tot nadenken over diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid in de samenleving. De ambassadeurs hebben gekozen voor de film ‘Hidden Figures’ omdat daarin drie zwarte vrouwen aantonen dat hun afkomst niet in de weg staat om uitzonderlijke prestaties te leveren voor de NASA. Aanvang 19:00 uur, toegangsprijs € 2,50.

Aankomst Sinterklaas

Sinterklaas en zijn gevolg komt ook dit jaar weer naar Nederland en zal ook Krimpen aan den IJssel weer bezoeken. De gemeente heeft bekend gemaakt op welke datum hij aan zal komen. Op zaterdag 18 november is de landelijke Sinterklaasintocht, maar deze dag weet de goedheiligman ook een gaatje in zijn agenda te vinden om door te reizen naar Krimpen aan den IJssel. De aankomst zal zijn in de Stormpolder, bij de aanlegsteiger van de Waterbus. Vanaf half elf ’s ochtends zal het programma in de haven beginnen.
Aankomst sinterklaas 2023

Filmavond streekmuseum

Het Food.Film.Fest. is een initiatief van Voedsel Anders een organisatie die zich inzet voor agro-ecologie als alternatief voor het huidige industriële voedselsysteem naar een voedselproductie waar natuur, eerlijke handelsrelaties en respect voor de boer elkaar verbindt.
Een filmfestival met vertoningen over heel Nederland en Vlaanderen. Ook de Voedselfamilie Krimpenerwaard sluit aan met de vertoning van de film Together We Grow. Datum: Dinsdag 28 november 2023, 19:30 uur, Streekmuseum Krimpenerwaard, Boezemdreef 1.

2023-11-28-Together-we-grow

Krimpen niet blij 1/3

De gemeente Krimpen a/d IJssel heeft haar ongenoegen geuit bij Rijkswaterstaat over het uitstellen van het onderhoud aan het wegdek van de Algerabrug tijdens de afgelopen herfstvakantie. Rijkswaterstaat schortte het onderhoud op vanwege lage temperaturen, waardoor de werkzaamheden technisch gezien niet uitvoerbaar waren. De onderhoudswerkzaamheden staan nu voor het tweede kwartaal van 2024 op de kalender. “We zijn niet blij met deze gang van zaken”, geeft burgemeester Jan Luteijn aan.

Krimpen niet blij 2/3

“We zijn niet blij met deze gang van zaken”, geeft burgemeester Jan Luteijn aan. “Voornamelijk vanwege de risicovolle situatie die ontstaat. Ondanks dat Rijkswaterstaat aangaf dat bepaalde delen van het wegdek ernstige gebreken vertonen, blijft dit voorlopig zo. Bovendien was al in het voorjaar bekend dat reparaties noodzakelijk waren. Toch heeft Rijkswaterstaat het werk ‘willens en wetens’ uitgesteld tot de herfstvakantie, terwijl lagere temperaturen te verwachten waren - er is momenteel geen sprake van extreme weersomstandigheden voor oktober.”

Krimpen niet blij 3/3

Om de risico’s voor weggebruikers beheersbaar te houden, stelt Rijkswaterstaat nu voor om de maximumsnelheid op de brug te verlagen van 50 naar 30 kilometer per uur. Om ervoor te zorgen dat automobilisten zich hieraan houden, wordt overwogen flitspalen te plaatsen. Indien nodig kan ook een vrachtwagenverbod worden ingesteld. Bovendien wordt de staat van het asfalt op de brug nauwlettend in de gaten gehouden, waarbij het wegdek geregeld preventief wordt geveegd.
(bron:HetKontakt)

Zwevende kiezer?

Wat vind u belangrijke thema's bij de Tweede Kamerverkiezingen? En welke politieke partij past het beste bij de kwesties die zich bij u in de achtertuin afspelen?

Maak gebruik van een stemhulp en zoek bijvoorbeeld via https://tweedekamer2023.stemwijzer.nl een partij op wie u kunt stemmen op woensdag 22 november.

Waterschapsbelasting 2024

Het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard heeft de plannen bekend gemaakt voor komend jaar. Een gemiddeld huishouden zal bij de voorgestelde plannen tot €3 per maand meer moeten betalen. Ieder huishouden in Nederland betaalt waterschapsbelasting aan een waterschap. Al vanaf de Middeleeuwen dragen deze organisaties verantwoording voor de waterhuishouding in hun gebied. Ze zorgen door middel van de dijken en gemalen dat we droge voeten houden, maar zorgen ook voor de kwaliteit van het drinkwater. (bron:krimpenvandaag.nl)

Gratis OV op black friday

Wie in het weekend van Black Friday en het weekend voor Sinterklaas (zaterdag 25, zondag 26 november, zaterdag 2 december en zondag 3 december) wil gaan winkelen in Rotterdam, krijgt gratis openbaar vervoer aangeboden vanaf vijf P+R-terreinen rondom de stad. Door geplande werkzaamheden van aan het spoor is er namelijk die weekenden geen treinverkeer naar Rotterdam Centraal. Het gaat om de volgende parkeerterreinen: Slinge, Noorderhelling, Meijersplein, Alexander en Kralingse Zoom. (bron:rijnmond.nl)

Verkoopdag streekmuseum

Het Streekmuseum Krimpenerwaard opent zijn deuren op zaterdag 18 november voor een opmerkelijke verkoopdag boordevol historische schatten en unieke vondsten. Van 11:00 tot 15:00 uur krijgen bezoekers de kans om prachtige poppenwagens, zeldzame objecten rondom het Koninklijk Huis, en een uitgebreide collectie boeken te ontdekken. Deze verkoopdag is de perfecte gelegenheid om bijzondere cadeaus te vinden voor de aankomende feestdagen.

Avondje weg? Licht aan!

Hieronder vindt u een aantal maatregelen waarmee u de kans op inbraak kunt verstoren:
* Laat binnen- en buitenverlichting aan. * Sluit uw deuren en ramen zorgvuldig af. Draai sloten van deuren en ramen op slot. * Laat de sleutel niet in het slot zitten. * Gebruik goedgekeurd hang- en sluitwerk. * Creëer een bewoonde indruk in uw woning. Laat bijvoorbeeld wat glazen op tafel staan. * Leg waardevolle spullen uit het zicht.
Signaleert u verdachte situaties? Bel bij spoed de politie via 112. Als er geen sprake is van spoed, belt u de politie via 0900-8844.

Word jij/u onze nieuwe collega?

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er vaak slechts een beperkte of soms zelfs geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken bel dan 06 - 30153537

Het KK-team

RADIO-UITZENDINGEN LOK (woe/do)

Woensdag
17.00-18.00: Happy Hour
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond

Donderdag
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'

RADIO-UITZENDINGEN LOK (za/zo)

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Hafabra
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Blues and More Radio. H

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de website.