Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 24 juli 2021

Zaterdag 24 juli

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zaterdagochtend is er nog wat zon en blijft het droog. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en in de namiddag en vanavond bestaat er kans op een regen- of onweersbui. Grootschalig geflits en gedonder wordt in onze regio niet verwacht. Het wordt 25 graden en het voelt benauwd aan. Er waait een zwakke tot matige oostenwind. De nacht verloopt rustig en droog met opklaringen en kans op een mistbank. Het waait nauwelijks en het koelt niet verder af dan 15 of 16 graden.
Zondag laat in eerste instantie de zon zich geregeld zien. In de middag is er meer bewolking en vallen verspreid over de regio buien.

Silent disco

Het nachtleven ligt door corona al even stil, maar dat betekent niet dat we niet meer kunnen dansen. Elke week trekt een grote groep dansers met koptelefoons op door de binnenstad van Rotterdam en dat trekt veel aandacht. De dansers horen via hun koptelefoons allemaal dezelfde muziek en dansen met deze silent disco langs de leukste plekjes van Rotterdam. De silent disco tour is bedacht door de vriendinnen Mick en Fleur, ook wel bekend als DJ de Dansende Tulp.

Kersenbomen

Verstopt achter een dijk aan de Blaasedijk Oost in Heinenoord kun je slapen in een kas tussen de kersenbomen. Esther Noot en Edwin Esmeijer, eigenaren van de Vers Hoeksche Waard, zijn druk met de laatste voorbereidingen voordat ze de kamer kunnen gaan verhuren. "We bestaan nu een aantal jaar en zijn begonnen als pop-up restaurant", vertelt Esmeijer, die voornamelijk in de keuken van de Vers Hoeksche Waard staat. "Dat deden we toen op verschillende plekken en uiteindelijk ben ik langs de dijk gaan lopen en kwam ik bij deze kas uit." In de kas worden voornamelijk kersen geteeld.

Corona in de regio

De afgelopen 24 uur zijn volgens het RIVM 770 mensen in de regio positief getest op het coronavirus. Dat zijn er meer dan donderdag, toen er 690 nieuwe besmettingen gemeld werden. Op woensdag waren het er 993. Het zevendaags gemiddelde zakt daarmee van 1046 naar 971 besmettingen. Er is geen persoon overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Twee personen zijn de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis beland: een Rotterdammer en iemand uit Nissewaard.

Ongeluk

Op de M.A. Reinaldaweg (N210) tussen Schoonhoven en Cabauw vond vrijdagmiddag omstreeks 14.15 uur een ernstig verkeersongeval plaats. Hierbij raakten twee personenauto’s van de weg en belandden in het talud naast de sloot. Twee personen werden afgevoerd met de ambulance. Ook de traumahelicopter uit Rotterdam kwam ter plaatse. De N210 tussen Lopik en Schoonhoven is vrijdagmiddag tijdelijk afgesloten, het verkeer werd omgeleid.

Pannenkoeken met zonnebrandcreme

Restaurant Pannenkoe in Krimpen aan den IJssel geeft vanaf deze week gratis zonnebrandcrème aan haar gasten. Die kunnen de crème zelf pakken vanuit een dispenser op het terras. Nu de zon zich weer regelmatig laat zien is het voor iedereen - jong en oud - belangrijk om goed te smeren. Dit omdat UV-straling ongemerkt veel schade aan kan richten aan de huid. “Dat merk je al als je een keer goed verbrandt, maar vooral op lange termijn kan onbeschermde blootstelling aan de zon voor problemen zorgen”, weet Ewout Mampaey van Pannenkoe.

Dealfinders

Veel Rotterdammers kennen het wel: brieven in de bus van een vastgoedmakelaar die interesse heeft je huis te kopen. In Rotterdam is het verboden om reclame te verspreiden, tenzij er een JA/JA-sticker op de brievenbus zit. Dit soort brieven vallen onder ongeadresseerd post. Wethouder Arno Bonte geeft investeerders en makelaars die dit soort brieven verspreiden een laatste waarschuwing. Eind juni deed OPEN Rotterdam onderzoek naar deze dealfinders. Dat is een bekende tactiek van investeerders om huizen te kopen die niet te koop staan in de huizenmarkt.

Muggen 1/2

Een mug platgeslagen? Of een jeukende muggenbult op je lijf? Neem een foto en stuur 'm naar de Mosquito Alert App. Europese onderzoekers gebruiken de foto's om erachter te komen waar broedplaatsen zijn van ziekteverwekkende muggen. Ze hopen muggen beter te kunnen bestrijden en te voorspellen waar de risicogebieden zijn. Ook in Nederland kan de normale bruine huismug tropische ziekten overbrengen; vorig jaar liepen zeven mensen in de regio Utrecht en Arnhem het westnijlvirus op.

Muggen 2/2

Het risico op uitbraken van tropische infectieziektes - zoals dengue, chikungunya, en zika - wordt door klimaatverandering ook in Nederland steeds groter .De onderzoekers brengen nu de normale "huis- tuin- en keukenmug" in kaart, zegt programmamanager Maarten Hoek in het NOS Radio 1 Journaal. "Maar als het klimaat dusdanig veranderd is en een exotische mug hier is gevestigd, kunnen we die beter bestrijden."

De geschiedenis van 24 juli

Nadat de Oostenrijkse kroonprins Franz Ferdinand in Sarajevo door de Servische boerenzoon Gavrilo Princip was vermoord, wilde Oostenrijk-Hongarije dat de zaak tot op de bodem zou worden uitgezocht. Op 23 juli 1914 werd daarom een ultimatum gesteld aan Servië. Er werd geëist dat Servië de verantwoordelijk voor de aanslag op zich zou nemen en Oostenrijkse politieagenten op haar grondgebied zou toestaan die de moord konden onderzoeken. Servië accepteerde de eisen, maar stond geen politieagenten op haar territorium toe. De Oostenrijkers verbraken hierop de diplomatieke betrekkingen met Servië.
broere no 22

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

In het radioprogramma's Kijk op Krimpen van zaterdag 24juli via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgende onderwerpen.
- Mountainbike route Krimpenerwaard.
- Gratis zonnebrand crème voor gasten restaurant.
- Volop zomeractiviteiten in Krimpen.
- Toch nog zaak tegen predikant Mieraskerk ?
- College ziet nieuwe tandartspraktijk niet zitten.
Herhaling maandag van 10.00 - 12.00 uur.

De Kerken Spreken via LOK-radio

De uitzending van de kerken wordt zondag 25 juli verzorgd door de Evangelische Gemeente Krimpen.
Van 09.30-10.00 uur is er het kinderprogramma.

Om 10.00 uur wordt er overgeschakeld naar de Tuyter voor het uitzenden van de dienst.


Kerkdiensten zondag 25 juli 1/5

IJSSELDIJKKERK
10.00 uur:Dhr. G. Laheij,dienst vanuit Commeniuscollege
18.30 uur: Gez. dienst in de Rank

DE RANK
18.30 uur: Dhr. G. Laheij

Kerkdiensten zondag 25 juli 2/5

DE WINGERD
10.00 uur: Prop. A.Matser-Verhoeven

Kerkdiensten zondag 25 juli 3/5

IMMANUELKERK
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt
10.00 uur :Br. Richard van Houwelingen

De TUYTER
Evangelische Gemeente Krimpen
10.00 uur: Dienst voor 30 bezoekers
Dienst te volgen via YouTube kanaal en de LOK

Kerkdiensten zondag 25 juli 4/5

REHOBOTHKERK
10.00 uur:Ds. J.A.W. Verhoeven
18.30 uur:Prop. M.Bos

SIONSKERK
10.00 uur:Prop.H.H. de Mots
18.30 uur:Prop. A. van der Werf

Kerkdiensten zondag 25 juli 5/5

DE BRON
Parochie Heilige Maria Koningin
Geen opgave

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.

De KabelKrant op za en zo

Door ziekte is er een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er voorlopig een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt op zaterdag en zondag.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 1/3

Krimpense patiënten bellen momenteel veel met de huisartsenpraktijken in Krimpen aan den IJssel met vragen over het vaccineren en de vaccinatielocatie De Ark.
Helaas kunnen de praktijken zelf nog geen vaccinaties bestellen en weten ze ook nog niet wanneer zij in De Ark gaan vaccineren. Zodra de huisartsen starten met vaccineren van uw doelgroep ontvangt u een uitnodiging met daarin alle benodigde informatie.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 2/3

De GGD heeft de vaccinatielocatie De Ark nog niet in gebruik genomen. Het is onbekend wanneer de GGD dit gaat doen.
Daarom adviseren alle Krimpense huisartsen dringend om bij uitnodiging voor vaccinatie door de GGD een afspraak in te plannen bij de GGD op een beschikbare locatie. Hiermee bent u eerder aan de beurt voor een vaccinatie en dus ook eerder beschermd.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 3/3

Wacht dus niet totdat De Ark opengaat.
Voor vervoersproblemen biedt de GGD diverse oplossingen. Deze vindt u op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/hoe-kom-ikbij-de- priklocatie