Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 27 februari 2024

Dinsdag 27 februari 2024

De kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen wordt dagelijks uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 55 21 11. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer.

Deze dinsdag wordt een mooie dag met flink wat zon. Het blijft droog en de middagtemperatuur kan oplopen tot 10 of 11 graden. Er staat nauwelijks wind en ook vanavond en vannacht blijft het rustig met brede opklaringen. De temperatuur zakt dan tot 5 graden aan zee en 1 of 2 graden verder landinwaards.
Woensdag zal bewolkt verlopen met misschien hier en daar een streepje zon. Het blijft voornamelijk droog en het wordt weer 10 of 11 graden bij een matige zuidwesten wind.

Inloopavond op MS Alemannia

Onze gemeente vangt al enige tijd ongeveer vluchtelingen op. Zij verblijven op het schip de Alemannia in de Sliksloothaven. Het COA heeft gevraagd of het schip in 2024 als noodopvanglocatie behouden kan worden. We nodigen u van harte uit voor een inloopbijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats op het schip de Alemannia. U kunt tussen 19.00 en 20.30 uur langskomen. U bent welkom op een moment dat u het beste uitkomt. Tijdens deze bijeenkomst heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen. Aanmelden via telefoon 140180 of www.krimpenaandenijssel.nl

Make Krimpen Green Again!

Krimpens Belang roept de gemeente op om werk te maken van het groenbeleid. In 2016 werd Krimpen aan den IJssel nog uitgeroepen tot groenste woonplaats van Nederland. Maar inmiddels is het percentage groen in Krimpen gedaald onder dat van andere gemeenten in de regio. Gelet op de beperkte oppervlakte van de gemeente Krimpen aan den IJssel is dat niet verwonderlijk, maar toch heeft er de afgelopen jaren een aardige kaalslag plaatsgevonden. Krimpens Belang roept daarom de gemeente op om in actie te komen voor meer groen.

Actiecomité Moderatopark

Bewoners rond het Moderatopark komen in actie voor het behoud van deze groenvoorziening in de gemeente. De groenstructuur staat op het spel door de dreiging van nieuwbouw van een scholencomplex dat het Moderatopark zou transformeren. Hoewel het Moderatopark is aangewezen als eerste orde groen, heeft de stuurgroep, waar bewoners geen deel van uitmaken, besloten dit gebied voor te stellen voor deze bouw. Het actiecomité gaat graag hierover in gesprek met de burgemeester. De discussie zal nog wel even voortduren.

Splitsing Octaaf en Mozaïek (1/2)

Tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad op 18 januari over de nieuwbouw van de basisscholen Het Octaaf en het Mozaïek, 2 kinderopvangorganisaties en een sportzaal presenteerde de gemeente Krimpen a/d IJssel 2 scenario’s. Na de vraag of een splitsing van de scholen mogelijk was, heeft de gemeente 2 extra scenario’s op basis van dit idee uitgewerkt. Hieruit blijkt dat splitsing haalbaar is, maar de ruimtelijke inpassing blijft een puzzel.

Splitsing Octaaf en Mozaïek (2/2)

De extra scenario’s zijn nu ook op hoofdlijnen uitgewerkt. Het college heeft dit de gemeenteraad deze week laten weten. De 4 scenario’s worden op 4 maart aan de inwoners van de locaties gepresenteerd waar mogelijk de ontwikkelingen gaan plaatsvinden. Ook krijgen zij daar de mogelijkheid om vragen te stellen en mee te denken. De inwoners hebben hier deze week een uitnodiging voor ontvangen. Verdere
besluitvorming over de scenario’s vindt plaats na de bijeenkomst in de Tuyter.

Tophandbalwedstrijd

Op woensdag 10 april 2024 organiseert handbalvereniging De Treffers uit Krimpen aan den IJssel een tophandbalwedstrijd. Het nationale dameshandbalteam Oranje U20 speelt een oefenwedstrijd in het kader van het oefenprogramma ter voorbereiding op het EK dat in juni plaatsvindt in Macedonië. De wedstrijd vindt plaats in sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel en begint om 19.00 uur. De kaartverkoop is nu gestart. Entreeprijs bedraagt slechts € 5,00. Bestellen kan via www.sportverenigingdetreffers.nl/55jaar.

Zuid-Hollands Landschap

Voorjaar, dé tijd waarin de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en alles weer tot leven komt. Om de nieuwe generatie de ruimte te geven om op te groeien, kunnen de boswachters van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap jouw hulp goed gebruiken, zodat dieren in de kraamkamer de rust krijgen die ze zo hard nodig hebben. Let daarom op de huisregels van de natuurgebieden. Blijf op de paden en houd honden aangelijnd. Laat geen afval achter en neem een verrekijker mee om op afstand te genieten van de natuur zonder verstoring. (bron:regioonline.nl)

Automatisch vuurwapen

Een 16-jarige jongen uit Capelle is in de nacht van zondag op maandag opgepakt bij een bedreigde woning aan de Jacques Dutilhweg in Rotterdam. Hij had een automatisch vuurwapen bij zich. Agenten hielden toezicht bij de woning, waar eerder al explosies plaatsvonden. Rond 2:30 uur zagen de agenten een scooter die verdacht rondreed. Toen de agenten de bestuurder benaderden, ging deze er vandoor. Tijdens de achtervolging gooide de jongen een tas weg. In de tas vonden agenten een automatisch vuurwapen. Iets verderop kon de agent de verdachte pakken en aanhouden.

Gratis OV voor minima (1/2)

Vanaf 1 maart biedt gemeente Krimpen aan den IJssel aan meer inwoners gratis openbaar vervoer. Ook aan inwoners jonger dan 67 jaar. Het inkomen dat inwoners mogen hebben om in aanmerking te komen voor gratis OV wordt verhoogd naar 130% van de bijstandsnorm. De gemeenteraad heeft dit plan voor het nieuwe gratis openbaar vervoer van de RET op 15 februari unaniem goedgekeurd. De huidige Meedoenpas stopt per 1 maart. Gratis reizen met de buslijnen van Arriva en Syntus is dan niet meer mogelijk.

Gratis OV voor minima (2/2)

Op 1 maart start daarom het gratis reizen voor de bus-, tram- en metrolijnen met STOPenGO van de RET. U gebruikt uw eigen persoonlijke OV-chipkaart hiervoor. De leeftijdsgrens van 67 jaar vervalt. Er wordt alleen gekeken naar uw inkomen. Is uw inkomen niet hoger dan 130% van de bijstandsnorm? Dan kunt u gratis OV aanvragen. Het gratis OV is geldig in de daluren. En in het weekend of op nationale feestdagen de gehele dag. Vragen? www.ijsselgemeenten.nl/contactformulier. Of bel op werkdagen tussen 8.00 en 14.00 uur : (010) 28 48 45 7.

Uitagenda Krimpen

Benieuwd naar alle sportieve- en culturele uitjes in Krimpen aan den IJssel? Neem dan een kijkje op de website: www.uitagendakrimpen.nl.
U vindt hier een compleet overzicht van de activiteiten en evenementen voor jong en oud.

Een peuterochtend bij Speelotheek Reuzekeus, kennismaken met waterpolo, armbandjes maken bij de Wereldwinkel of een fittest voor 55-plussers: het aanbod op Uitagenda Krimpen is steeds anders en biedt voor elk wat wils.
2024 avondgebeden 40 dagentijd
2024-02-15 Streekmuseum

Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat is een verplaatsbare unit die verschillende plaatsen in de regio aandoet. Inwoners kunnen er terecht voor het gratis inleveren van verschillende afvalstromen die niet bij het restafval horen maar op de milieustraat. De Mobiele Milieustraat is komend jaar iedere tweede dinsdag van de maand te vinden op de wekelijkse markt in Krimpen aan den IJssel aan de Nachtegaalstraat nabij winkelcentrum de Crimpenhof.

Vintage bij de kazen

Verkoop van Vintage, homedecoratie en curiosa.

Kaasboerderij Speksnijder, Tiendweg 28b 2941 ER Lekkerkerk

Openingstijden Vintage winkel
Vrijdag10:00 – 15:30
Zaterdag10:00 – 15:30
Grote kaaswinkel met een keur aan streekproducten en mooie cadeauverpakkingen. Geniet op het terras van koffie, thee of softijs.

Wie komt ons helpen?

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er heel vaak slechts een beperkte of soms zelfs helemaal geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken mail ons dan via info@lokaleomroepkrimpen.nl

Het KK-team

RADIO-UITZENDINGEN LOK (ma/di)

Maandag
10.00 - 12.00: Kijk op Krimpen (herhaling)
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Blues and More Radio
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
18.00 - 19.00: Heerlijk Hollands
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK (woe/do)

Woensdag
17.00-18.00:Happy Hour
19.00-20.00:Radio 6
20.00-22.00:PopShop
23.00-24.00:De Late Avond

Donderdag
20.00-22.00:Decennium Dick.
23.00-24.00:De Late Avond
00.00-01.00:'k Zal Zijn lof ...'

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de website.