Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Zelf gebrouwen gin proeven

Gin-liefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen in de Cruise Terminal in Rotterdam. Tijdens het eerste Gin Festival kan je tientallen soorten en merken gin proeven.
Grote merken, maar ook kleine distilleerders geven zaterdag acte de présence in de Cruise Terminal. Naast de klassieke gin tonics bieden sommige producenten ook een speciale gin aan.Eén van hen is Stefan van Hees uit Rotterdam. Bezoekers kunnen zaterdag zijn Sopropo Gin proeven: gin die gemaakt is van onder meer de Surinaamse groente sopropo.

220.750 euro opgehaald bij Tour de Rotterdam

De Tour de Rotterdam heeft nu al een recordopbrengst binnengehaald voor de actie ‘Maak kanker kansloos’. Een cheque van 220.750 euro is zaterdagmorgen door deelnemer Pierre Kuster overhandigd aan prof.dr. Pieter Sonneveld namens het Daniel den Hoed Fonds.
De Tour de Rotterdam is een fietstocht voor recreatieve fietsers, gezinnen en wielrenners. Er zijn drie vrije toertochten, twee recreatieve tochten en een pelotonstocht. Afstanden variëren van 25 tot 135 kilometer. Er doen bijna 2.500 mensen mee.

Vliegtaks helpt klimaat niet

Een nationale vliegtaks gaat niets doen voor het klimaat. Ook zal het aantal vluchten in Nederland niet verminderen. De melkkoe moet vooral de schatkist spekken. Dat blijkt uit een uitgelekt rapport van het 'groene' onderzoeksbureau CE Delft dat is gemaakt in opdracht van het ministerie van Financiën. Zo blijft 95% van de Nederlanders vanaf Nederlandse luchthavens vliegen. Vijf procent kiest voor een buitenlandse luchthaven. De onderzoekers bekeken de gevolgen van tien verschillende heffingen.
Staatssecretaris Snel komt binnenkort met voorstellen voor een vliegtaks.

Voorstel van Diederik Samson

Diederik Samson heeft voorgesteld, dat de prijs die wij voor gas betalen wel met 75% omhoog kan, dit zou gecompenseerd worden door een lagere prijs voor elektriciteit. We zouden er zelfs zo veel beter van worden, dat we zonder financieel bezwaar een andere niet-gasketel kunnen aanschaffen.
Ik weet niet hoe Diederik zijn huis verwarmd, maar in mijn huis is het aandeel van gas in de energierekening aanzienlijk hoger dan dat van de elektriciteit, bij navraag ook bij mijn vrienden en kennissen. Onzin verkopen loont niet.

Bonje in de tent

Het wordt gezien als de ideale test voor een huwelijk en een echtpaar blijkt grandioos voor de test gezakt op een camping aan de Lek. Een kampeervakantie in Lopikerkapel liep voor een ouder stel uit op een steekpartij. "Ze waren hier nog niet zo lang", vertelt een campinggast. "De voortent hadden ze door het slechte weer nog niet opgezet, maar 's middags was die aan de beurt." De man van het stel, een 60-er was slecht ter been. Het opzetten van de voortent leidde tot ruzie, ze liepen snijwonden op en zijn met een ambulance van de camping weggevoerd en vervolgens aangehouden.

Orgelconcert in de Dorpskerk

Vandaag, zaterdag 23 juni, zal Paul Kieviet, organist in Middelharnis en Sommelsdijk, een orgelconcert geven in de Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel. Op het programma staan, naast een improvisatie over een op te geven psalm, werken van Johann Sebastian Bach, Georg Böhm, Johann Gottfried Walther en Francois Couperin. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, maar er is wel een collecte.
Info: Nico Holdermans, tel. 0180-682953, e-mail: holdermansnico@gmail.com

Malta weigert schip Lifeline

Malta weigert het schip Lifeline met 220 migranten te laten aanmeren omdat het niet betrokken was bij de redding van de opvarenden, bij Lampedusa. Italië maant Malta het schip toe te laten, omdat het in de wateren bij Malta voer. Vorige week weigerden Italië en Malta het schip de Aquarius met 630 migranten aan boord. Dit week uit naar Spanje, waar de mensen van boord gingen. Italië noemt ook Nederland als bestemming voor de Lifeline, omdat zij onder Nederlandse vlag vaart. Volgens minister Van Nieuwenhuizen is dat niet het geval, hoewel er wel een Nederlandse vlag op de achtersteven prijkt.

Veel migrantenkinderen vast in VS

We horen steeds over de migrantenkinderen die van hun ouders zijn gescheiden na het binnenkomen in de VS., maar vandaag, zaterdag, werd via CNN bekend, dat het om 11.800 kinderen zou gaan. Tot op heden hadden nieuwsbronnen steeds een aantal van ongeveer 2.000 aangehouden. Voorts kan er niemand vrolijk van worden, dat er gevreesd wordt, dat sommige kinderen in de toekomst niet herenigd kunnen worden met hun ouders, omdat niet is vastgelegd hoe zij precies heten en waar ze vandaan komen. Je zou je als natie toch je ogen uit je kop schamen; treurig, beneden alle peil!

Inzet immigratie bij verkiezingen

Immigratie lijkt hét thema te worden van de Amerikaanse Congresverkiezingen dit najaar. Donald Trump wil dat op 6 november dermate veel Republikeinse Congresleden worden gekozen, dat er nieuwe immigratiewetten kunnen worden aangenomen. De president verwijt de Democraten politieke spelletjes te spelen en bewust niet te bewegen, ondanks de immigratiecrisis die VS in zijn ogen al jaren teistert. De Democraten beschuldigen op hun beurt Trump ervan immigratie te gebruiken om controverse te creëren en zeggen dat hun input bewust buiten wetsvoorstellen wordt gehouden.

Migrantencrisis in Europa 1/5

Als het aan de Bulgaarse premier Bojko Borisov ligt, sluit de Europese Unie per direct de buitengrenzen voor migranten. Dat gaat Borisov voorstellen op de Europese migratietop dit weekend. De Bulgaar vindt dat de EU zich eerst maar eens moet bekommeren om de migranten die zich nu al op Europees grondgebied bevinden.
Degenen die conflicten zijn ontvlucht, moeten hulp krijgen; de rest mag wat Borisov betreft weer naar huis. De Bulgaaarse premier zal voorts opvang in de regio bepleiten tijdens de top.

Migrantencrisis in Europa 2/5

Migranten en vluchtelingen moeten worden opgevangen, voordat ze de oversteek naar Europa wagen.
Borisov probeert met dit voorstel de landen uit de zogenaamde VIsegrad-groep binnenboord te houden. Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië zullen detop dit weekeinde boycotten, omdat ze weigeren akkoord te gaan met migrantenquota. De EU wil de sinds 2015 binnengekomen migranten over alle Europese lidstaten verdelen. De Visegrad-landen zullen overigens wel acte de précsence geven op een grotere Europese top die eind volgende week plaatsvindt.

Migrantencrisis in Europa 3/5

Na Duitsland dreigt nu ook Oostenrijk de grens voor vluchtelingen te sluiten en dan met name de voor het internationale vrachtverkeer en toerisme belangrijke Brennerpas. Dat is slecht nieuws voor de Duitse bondskanselier Angela Merkel die dit weekeinde op de migratietop een succes nodig heeft om de crisis waarin haar regering zich bevindt, het hoofd te bieden. Zonder EU-compromis sluit minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer van de Zuid-Duitse regeringspartij CSU binnen een week eigenhandig de grens.

Migrantencrisis in Europa 4/5

De voormalige Beierse premier weet zich gesteund door onder meer de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (ÖVP). Die liet vrijdag in Wenen weten dat hij 'onmiddelijk' de Brennerpas zal sluiten, als Seehofer de Oostenrijks-Duitse grens dichtgooit. De Alpenrepubliek heeft al voorbereidingen getroffen voor een grenshek aan de Brenner; militairen staan er al maanden paraat. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini zei vrijdag op zijn beurt dat er wat hem betreft' geen enkele vluchteling'meer naar zijn land komt. Eerder weigerde hij migrantenschepen toe te laten

Migrantencrisis in Europa 5/5

Ondertussen worden de scheuren in de Duitse regering steeds groter. CSU-fractievoorzitter Dobrindt verklaarde in een interview dat de 70 jaar oude lijstverbinding met Merkels CDU niet heilig is. En als de kanselier Seehofer ontslaat - iets waarmee ze al impliciet heeft gedreigd - dan dreigt de CDU alle ministers uit de Duitse regering terug te trekken. Ook de huidige CSU-premier van Beieren, Markus Söder, zou uit zijn op de val van de kanselier. Merkel wordt nu in wezen gegijzeld door Seehofer en zijn rechtse CSU. Bij de derde coalitiepartner SPD bereidt men zich al voor op nieuwe verkiezingen, mogelijk in de herfst.

Bron migratie Europa 5/5 a

De voorgaande vijf pagina's zijn ontleend aan De Telegraaf van zaterdag 23 juni.

Bij de Europese tussentop in Brussel zal Merkel proberen met een voorstel te komen om alle neuzen de zelfde richting op te krijgen. Dat zal niet meevallen. Zeker als het gaat om de financiën. Premier Mark Rutte heeft inmiddels 12 Noord-Europese landen gevonden, die tegen de voorstellen van Duitsland en Frankrijk zijn om aanzienlijk meer bij te dragen aan Europa om Zuid-Europese landen te ontzien.