Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Johannahoeve

De brandweer is uren bezig geweest met het blussen van een brand in een monumentale boerderij in Capelle aan den IJssel. De brand brak woensdagmiddag uit in het pand van voormalig restaurant Johannahoeve aan de 's-Gravenweg. De hulpdiensten ontruimden een naastgelegen revalidatiecentrum uit voorzorg. Er waren 23 mensen aanwezig. Elf van hen konden niet op eigen kracht wegkomen en zijn door de brandweer weggehaald. Halverwege de avond was de brand meester en begon de brandweer met nablussen van de restanten.

Rijnhaven

Een deel van de Rijnhaven in Rotterdam-Zuid moet worden gedempt om plaats te maken voor duizend huizen. Ook moet er plek komen voor recreatie, zo valt te lezen in een plan dat wethouder Robert Simons woensdag lanceert. Naast de woningen moet er een park komen van 6 hectare groot. Ook zijn er ideeen voor een zwembad en een jachthaven. De Rijnhaven is eind 19e eeuw aangelegd en was lange tijd een belangrijke en drukke haven in Rotterdam. Nu ligt er een waterbos en komt er nog een enkel vrachtschip.

Liefde kent geen leeftijd

Een bijzonder huwelijk in het Amerikaanse Tennessee. Daar trouwde een jongen van 19 met een vrouw van 72 jaar oud. Zij willen hun liefde met de hele wereld delen. Een relatie met een groot leeftijdsverschil komt regelmatig voor, maar een verschil van 53 jaar hebben wij nog nooit gezien. Toch hebben de 19-jarige Gary Hardwick en de 72-jarige Almeda elkaar gevonden. De twee zijn zelfs met elkaar getrouwd en nu een hit op het internet. Het gelukkig stelletje ontmoette elkaar twee jaar geleden in een pizzatent en het was meteen liefde op het eerste gezicht.

Ruim je rommel op

De man was op een parkeerterrein in Winschoten het rubber van zijn banden aan het 'verbranden'. Een motoragent zag rook opstijgen vanaf het parkeerterrein en besloot een kijkje te nemen. Hij zag de jongen die voor de lol zijn auto rondjes liet draaien en daarbij flinke strepen op het wegdek veroorzaakte. De motoragent gaf de jongen een paar dagen de tijd om de sporen te verwijderen, maar dit heeft hij niet gedaan. De agent ging het wegdek deze week controleren en zag de strepen nog overal. Hij krijgt nu een bekeuring van 230 euro.

Varken fan Belgie

Mystic Marcus, een Brits varken met voorspellende gaven, heeft voorspeld dat België de halve finale van het WK voetbal zal halen. Eerder voorspelde hij al de vorige winnaar van het WK, de brexit en de verkiezing van Trump correct. Het varken voorspelt de winnaar van het WK aan de hand van 32 groene appels voorzien van een vlaggetje. Marcus twijfelde nog even bij de vlag van Brazilië, maar kiest dan voluit voor België. België zal dus de halve finale halen op het WK voetbal, en misschien zelfs meer…

Orgelconcert in de Dorpskerk

Op zaterdag 23 juni a.s. zal Paul Kieviet, organist in Middelharnis en Sommelsdijk, een orgelconcert geven in de Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel. Op het programma staan, naast een improvisatie over een op te geven psalm, werken van Johann Sebastian Bach, Georg Böhm, Johann Gottfried Walther en Francois Couperin. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, maar er is wel een collecte.
Info: Nico Holdermans, tel. 0180-682953, e-mail: holdermansnico@gmail.com

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.