Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 8 maart 2018

Donderdag 8 maart

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Donderdagochtend neemt de bewolking toe en trekken van west naar oost flinke buien over de regio. Daarachter komt de zon in de loop van de middag weer goed tevoorschijn. Het wordt in de middag een graad of 8. De zuidwesten-wind neemt toe en wordt vrij krachtig en aan zee krachtig of hard. In de avond en nacht zijn er opklaringen en blijft het droog. De temperatuur daalt naar 2 graden. Vrijdag is er geregeld zon en blijft het droog. In de loop van de dag raakt het vanuit het zuiden bewolkt. Het wordt 10 graden.

Genx

Wethouder Hannie Visser van de gemeente Sliedrecht is nog altijd ongerust over de veiligheid van moestuinen in haar gemeente. Het RIVM liet woensdag weten dat mensen die in de buurt van het Dordtse Chemours wonen gewoon uit eigen tuin kunnen eten, alleen niet zo vaak. Er zijn in de groenten sporen gevonden van GenX en PFOA. Dat is reden voor Hannie Visser om, zodra Chemours een nieuwe vergunning aanvraagt, er bij de provincie op aan te dringen dat de toegestane uitstoot van GenX volledig wordt teruggebracht naar nul.

Eurostar

Voor de komst van de snelle trein naar Londen, de Eurostar, moet het station van Rotterdam Centraal worden aangepast. De Eurostar is een hele lange trein en daarvoor moet het perron worden verlengd. Voor een trein erbij betekent dat dus een spoor eraf. Alleen dan kan het perron worden verbreed en vooral verlengd. De lengte van de Eurostar maakt het noodzakelijk om spoor twee te gebruiken. De werkzaamheden moeten 26 maart gereed zijn. Vanaf 4 april rijden de eerste snelle treinen richting Londen.

Lijsttrekkersdebat

Op woensdag 21 maart 2018 is het zover: de gemeenteraadsverkiezingen. Het moment waarop de Krimpenaar zijn stem kan laten horen. En als je goed geïnformeerd bent, maak je betere keuzes. Alleen zo kun je een stem uitbrengen die echt bij jou past. De bibliotheek is de plek waar je die informatie kunt vinden en speelt daarmee een onmisbare rol in de democratie. Dus organiseert Bibliotheek aan den IJssel een debat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. In De Tuyter, zaterdag 10 maart. Aanvang 20.00 uur.

Uitkeringen

De gemeente Rotterdam heeft ruim 86 miljoen euro bespaard na het stopzetten van ruim 6 duizend uitkeringen. Na onderzoek bleek dat duizenden Rotterdammers geen recht hadden op een uitkering. In vier jaar tijd zijn controleurs van de gemeente de wijken in gegaan en probeerden zij direct contact te hebben met mensen met een uitkering. De gemeente controleerde niet alleen of mensen recht hadden op een uitkering, maar ook of de hoogte daarvan klopte.

Zorgpersoneel

De gemeente Rotterdam gaat het tekort aan zorgpersoneel aanpakken. Met een speciaal actieplan wil de stad de instroom van nieuwe mensen in de zorg met zeker 10 procent verhogen. Minister Hugo de Jonge van Volks-gezondheid en de Rotterdamse wethouder Sven de Langen trappen het plan woensdag af. Samen met de gemeente en 25 bestuurders uit het onderwijs en de zorg zetten ze hun handtekening onder het plan. De gemeente Rotterdam betaalt een half miljoen euro mee aan deze actie.

Roekeloos gedrag

Roekeloos rijgedrag wordt voortaan veel zwaarder bestraft, als het aan minister Grapperhaus van Justitie ligt. Zo moet een automobilist die achter het stuur zit te appen twee jaar cel kunnen krijgen. Wie op die manier een dodelijk ongeluk veroorzaakt, riskeert wat de minister betreft zes jaar cel. Ook wil de minister zwaardere straffen voor rijden onder invloed, rijden door rood en gevaarlijke inhaalmanoeuvres. Grapperhaus geeft toe dat soms lastig is vast te stellen wat 'roekeloos' is, maar hij wil in elk geval het signaal afgeven dat het verkeer veel veiliger moet worden.

Onzin-registratie

De door wijkverpleegkundigen gehate 5-minutenregistratie verdwijnt, meldt de Volkskrant. De registratie houdt in dat verplegers van elke 5 minuten werktijd via een app moeten verantwoorden wat ze doen en waar ze zijn. Volgens de krant zijn alle betrokken partijen het vrijwel eens over een nieuw 'kwaliteitskader wijkverpleging', waarin de normen voor het werk staan. De 5-minutenregistratie is geschrapt, mede op aandringen van minister De Jonge. Onlangs voerden wijkverpleegkundigen actie tegen de verplichte registratie.

Foutje

Een doodverklaarde man is wakker geworden op een autopsietafel in Chhindwara District Hospital in de regio Madhya Pradesh in het centrale deel van India. Himanshu Bharadwaj werd wakker in een lijkzak, kort voordat de autopsie op hem zou worden uitgevoerd. Volgens de artsen kwam Himanshu om bij een auto-ongeluk. De man werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn toestand aanzienlijk achteruitging. Uiteindelijk werd de man door de artsen hersendood verklaard. Een grote fout, zo bleek achteraf.

Goedkoop

Randy Guijarro uit Fremont in de Amerikaanse staat Californië wandelde in 2010 een klein winkeltje binnen. Hij kocht er een foto voor 2 dollar. Nu blijkt dat niemand minder dan Billy The Kid op de foto staat, de legendarische Amerikaanse outlaw die tot dan amper twee keer afgebeeld was. Billy The Kid is een van de meest iconische revolvercriminelen uit het Wilde Westen. De outlaw had al 21 mensen doodgeschoten voor hij in 1881 werd doodgeschoten op amper 21-jarige leeftijd.

Wat gebeurde er op 8 maart

•1979 – Bokser Rudi Koopmans behaalt in Rotterdam de Europese titel in het halfzwaargewicht door een overwinning op de Italiaan Aldo Traverso.

•1987 – Laatste aflevering van The A-Team.

•1991 – Een wetswijziging in België maakt het mogelijk dat er een vrouw op de troon komt.

Redactiemedewerkers gezocht

De Lokale Omroep Krimpen zoekt uitbreiding van het aantal medewerkers binnen de redactie van de Kabelkrant.

Als het u leuk lijkt om 1 ochtend van uw keuze mee te werken aan het tot stand komen van de kabelkrant op de tv en op de web-site, neem dan contact op via tel. no. 0180 516280 of stuur een mail naar: info@lokaleomroepkrimpen.nl


Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
10.00 – 12.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond

Dinsdag
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Happy Hour
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H