Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Het weer

Er is vrijdag vrij veel bewolking en de zon komt slechts af en toe tevoorschijn. Vooral in het noorden en oosten valt regen of komen buien voor. Er staat een stevige noordwestenwind en daardoor wordt het niet warmer dan 15 tot 18 graden. Ook tijdens het weekend blijft het fris en er kan af en toe regen of een bui vallen. Pas na het weekend gaat er wat veranderen, we krijgen dan namelijk met een hogedrukgebied te maken. Dit zorgt voor droog en zonnig weer, de temperaturen gaan dan in de loop van de week in het binnenland weer zomerse waarden.

Baby achtergelaten in vondelingenkamer

Een baby van slechts enkele uren oud is achtergelaten in de vondelingenkamer in Dordrecht. Het is voor het eerst in Nederland dat een kindje van een anonieme moeder wordt achtergelaten in een vondelingenkamer. Of het om een jongetje of een meisje gaat, is niet bekend gemaakt. De burgemeester van Dordrecht heeft het kindje inmiddels aangegeven bij de Burgerlijke Stand. De moeder heeft haar identiteitsgegevens in een gesloten envelop achtergelaten. Die envelop is verzegeld en naar een notaris gebracht.

Orgelconcert in de Dorpskerk

Op zaterdag 23 juni a.s. zal Paul Kieviet, organist in Middelharnis en Sommelsdijk, een orgelconcert geven in de Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel. Op het programma staan, naast een improvisatie over een op te geven psalm, werken van Johann Sebastian Bach, Georg Böhm, Johann Gottfried Walther en Francois Couperin. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, maar er is wel een collecte.
Info: Nico Holdermans, tel. 0180-682953, e-mail: holdermansnico@gmail.com