Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Het weer

Woensdagochtend is het op veel plaatsen nog bewolkt, maar geleidelijk breekt de zon door. In de middag is het zomers warm met 23 tot lokaal 28 graden in het binnenland. Op de stranden is het door wind van zee iets frisser. Ook is daar kans op lage bewolking. Elders is de wind zuidwest en matig tot vrij krachtig. In de nacht en donderdagochtend trekt er een koufront met regen over het land. In de ochtend wordt het droog. De wind draait naar het noordwesten en het wordt nog maar 14 tot 19 graden. In het noorden kan 's middags een bui vallen.

Motorcrossers willen meer scheurplekken

Motorcrossers in Rotterdam en omliggende gemeenten vinden dat er te weinig legale crossbanen zijn. Via een online petitie roepen ze gemeenten op om meer legale plekken aan te wijzen. Ze denken dat legale banen een einde kunnen maken aan de overlast die motorcrossers nu soms veroorzaken. De online petitie is al door tientallen mensen ondertekend. En niet alleen door motorcrossers, maar ook omwonenden zetten hun handtekening. "Zij vinden dat wij een plek verdienen en ze doen het ook voor de veiligheid", legt Marco, die zijn achternaam liever geheim houdt, uit.

Schietpartij tussen automobilisten

Twee automobilisten hebben dinsdagavond op elkaar geschoten op de Maasboulevard in Rotterdam. Getuigen zagen een wilde achtervolging tussen de twee, die eindigde in een aanrijding. De politie werd aan het begin van de avond gebeld over de schotenwisseling. Na de aanrijding stapten de bestuurders uit en schoten op elkaar. Agenten wisten direct een verdachte aan te houden. In de omgeving werd even later de tweede verdachte opgepakt. Op het dak van een bouwkeet in de buurt is een vuurwapen gevonden.

Orgelconcert in de Dorpskerk van Ouderkerk aan den

Op zaterdag 23 juni a.s. zal Paul Kieviet, organist in Middelharnis en Sommelsdijk, een orgelconcert geven in de Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel. Op het programma staan, naast een improvisatie over een op te geven psalm, werken van Johann Sebastian Bach, Georg Bohm, Johann Gottfried Walther en Francois Couperin.
Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, maar er is wel een collecte.
Info: Nico Holdermans, tel. 0180-682953, e-mail: holdermansnico@gmail.com