Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Zelf gebrouwen gin proeven

Gin-liefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen in de Cruise Terminal in Rotterdam. Tijdens het eerste Gin Festival kan je tientallen soorten en merken gin proeven.
Grote merken, maar ook kleine distilleerders geven zaterdag acte de présence in de Cruise Terminal. Naast de klassieke gin tonics bieden sommige producenten ook een speciale gin aan.Eén van hen is Stefan van Hees uit Rotterdam. Bezoekers kunnen zaterdag zijn Sopropo Gin proeven: gin die gemaakt is van onder meer de Surinaamse groente sopropo.

220.750 euro opgehaald bij Tour de Rotterdam

De Tour de Rotterdam heeft nu al een recordopbrengst binnengehaald voor de actie ‘Maak kanker kansloos’. Een cheque van 220.750 euro is zaterdagmorgen door deelnemer Pierre Kuster overhandigd aan prof.dr. Pieter Sonneveld namens het Daniel den Hoed Fonds.
De Tour de Rotterdam is een fietstocht voor recreatieve fietsers, gezinnen en wielrenners. Er zijn drie vrije toertochten, twee recreatieve tochten en een pelotonstocht. Afstanden variëren van 25 tot 135 kilometer. Er doen bijna 2.500 mensen mee.

Orgelconcert in de Dorpskerk

Vandaag, zaterdag 23 juni, zal Paul Kieviet, organist in Middelharnis en Sommelsdijk, een orgelconcert geven in de Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel. Op het programma staan, naast een improvisatie over een op te geven psalm, werken van Johann Sebastian Bach, Georg Böhm, Johann Gottfried Walther en Francois Couperin. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, maar er is wel een collecte.
Info: Nico Holdermans, tel. 0180-682953, e-mail: holdermansnico@gmail.com

Malta weigert schip Lifeline

Malta weigert het schip Lifeline met 220 migranten te laten aanmeren omdat het niet betrokken was bij de redding van de opvarenden, bij Lampedusa. Italië maant Malta het schip toe te laten, omdat het in de wateren bij Malta voer. Vorige week weigerden Italië en Malta het schip de Aquarius met 630 migranten aan boord. Dit week uit naar Spanje, waar de mensen van boord gingen. Italië noemt ook Nederland als bestemming voor de Lifeline, omdat zij onder Nederlandse vlag vaart. Volgens minister Van Nieuwenhuizen is dat niet het geval, hoewel er wel een Nederlandse vlag op de achtersteven prijkt.

Veel migrantenkinderen vast in VS

We horen steeds over de migrantenkinderen die van hun ouders zijn gescheiden na het binnenkomen in de VS., maar vandaag, zaterdag, werd via CNN bekend, dat het om 11.800 kinderen zou gaan. Tot op heden hadden nieuwsbronnen steeds een aantal van ongeveer 2.000 aangehouden. Voorts kan er niemand vrolijk van worden, dat er gevreesd wordt, dat sommige kinderen in de toekomst niet herenigd kunnen worden met hun ouders, omdat niet is vastgelegd hoe zij precies heten en waar ze vandaan komen. Je zou je als natie toch je ogen uit je kop schamen; treurig, beneden alle peil!

Inzet immigratie bij verkiezingen

Immigratie lijkt hét thema te worden van de Amerikaanse Congresverkiezingen dit najaar. Donald Trump wil dat op 6 november dermate veel Republikeinse Congresleden worden gekozen, dat er nieuwe immigratiewetten kunnen worden aangenomen. De president verwijt de Democraten politieke spelletjes te spelen en bewust niet te bewegen, ondanks de immigratiecrisis die VS in zijn ogen al jaren teistert. De Democraten beschuldigen op hun beurt Trump ervan immigratie te gebruiken om controverse te creëren en zeggen dat hun input bewust buiten wetsvoorstellen wordt gehouden.