Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 7 december 2017

Donderdag 7 december

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Donderdag is het bewolkt en vanmiddag gaat het flink regenen, de avondspits zal daar ook mee te maken krijgen. Er staat een krachtige en aan zee harde tot stormachtige zuidwestenwind, windkracht 6 tot 8. Het wordt in de middag een graad of 8. Begin van de avond trekt het regengebied snel naar het zuidoosten weg. In de nacht blijft het vrijwel droog en koelt het af naar 3 graden. Er staat een matige en aan zee krachtige westenwind.
Vanaf vrijdag is het koud en behoorlijk onbestendig.

Twee gewonden na keukenbrand

Bij een brand in Capelle aan den IJssel zijn woensdagavond twee mensen gewond geraakt. Het ging om een brand in de keuken van een huis aan de Doormanstraat.
Een man en een vrouw ademden rook in en moesten daarom naar het ziekenhuis. De brandweer had het vuur snel onder controle.

De oorzaak van de keukenbrand in Capelle is nog onduidelijk.

Blindegeleidehond met zeebenen krijgt onderscheidi

De Rotterdamse blindegeleidehond Joska krijgt een onderscheiding van de Holland Amerika Lijn. Joska is met haar baasjes Connie en Corné Marinussen maar liefst driehonderd nachten aan boord geweest van een cruiseschip.
De hond bereikte haar mijlpaal dinsdag aan boord van de MS Oosterdam. En dat terwijl Joska en haar baasjes pas sinds drie jaar cruisereizen over de hele wereld maken.

Mag dat ?

Met de auto naar je theorie-examen... mag dat? Een man die het woensdagochtend zelf probeerde bij het CBR in Schelluinen kwam snel achter het goede antwoord. De man kwam voor zijn theorie-examen en besloot om lekker makkelijk de auto te nemen. Medewerkers van het CBR zagen dat en waarschuwden de politie, meldt ZHZ Actueel. Agenten zagen in hun systeem dat de man inderdaad geen rijbewijs had en slingerden de man op de bon.

Leerkrachten op stakingsdag naar bioscoop

Leerkrachten die aanstaande dinsdag staken, kunnen even bijkomen in de bioscoop. De actie is van vakbond CNV, die op deze manier "inhoud en ontspanning" wil combineren.

Op 12 december vragen meesters en juffrouws voor de vierde keer dit jaar aandacht voor de hoge werkdruk in het basisonderwijs.

Irritante woorden

In de jaarlijkse verkiezing van het woord dat uit het Nederlands zou moeten verdwijnen, heeft 'genderneutraal' met afstand de meeste stemmen gekregen. Op twee en drie eindigden 'in je kracht staan' en 'papadag'. De verkiezing is een initiatief van het Instituut voor de Nederlandse taal. Het woord genderneutraal wordt volgens het instituut om twee redenen verfoeid: gender komt uit het Engels en het debat erover wordt als irritant ervaren.

Koper bekend

Het duurste schilderij ter wereld, de Salvator Mundi van Leonardo Da Vinci, is door een Saudische prins gekocht en gaat naar het Louvre in Abu Dhabi. Het werk werd vorige maand voor 400 miljoen dollar geveild (339 miljoen euro). Volgens The New York Times is de koper de Saudische prins Bader, een vriend van kroonprins Mohammed. Hij staat niet om zijn grote kunstverzameling of rijkdom bekend. Uit documenten die zijn ingezien door de krant blijkt dat het veilinghuis tot een dag voor de veiling twijfelde aan zijn identiteit,omdat hij onbekend was in de kunstwereld.

Meer ongelukken

Uit cijfers van verzekeraars blijkt dat het aantal verkeersongelukken sterk toeneemt. Vorig jaar waren er 905.000 claims, een stijging van 8 procent. Onder particuliere rijders ging het om een stijging van 10 procent,naar 625.000. Ongeveer tweederde van de aanrijdingen komt voor rekening van particulieren, zegt het Verbond van Verzekeraars. De meeste claims worden in het zuiden van het land ingediend. De stijging wordt geweten aan de drukte op de weg door de groeiende economie, slechte wegen en smartphonesgebruik.

Wintersporters

Verreweg de meeste wintersporters met ernstig letsel zijn juist de mensen met de meeste wintersportervaring. Dat blijkt uit onderzoek van alarmcentrale Eurocross en traumacentrum LUMC over de seizoenen 2013 tot en met 2016. Van de gewonden was 80 procent ervaren wintersporter. Een mogelijke verklaring is hun zelfvertrouwen. Ervaren skiërs en snowboarders zoeken vaak de uitdaging op en kiezen de moeilijke pistes uit. Dat verhoogt het risico op ongelukken.

Dat doet pijn

De Argentijnse politie heeft een vrouw gearresteerd die met een snoeischaar zou hebben geprobeerd de genitaliën van haar vriend af te knippen. Volgens Brenda Barattini (26) pakte ze het vlijmscherpe gereedschap uit zelfverdediging toen de man haar wilde mishandelen. Het 40-jarige slachtoffer weerspreekt dat. Barattini zou 's nachts zijn woning zijn binnengedrongen en hem al slapende hebben belaagd.

Dure galsteen in varken

Dorpeling Bo Chunlou vond de galsteen van 10 op 7 cm in de galblaas van zijn zeug. Het gaat om een uiterst zeldzaam object dat uit onverteerbare materialen zoals haar bestaat. Beoefenaars van de traditionele Chinese geneeskunde geloven dat producten die gemaakt zijn van de galsteen gifstoffen uit het lichaam kunnen verwijderen, wat het een zeldzame en waardevolle substantie maakt.

Bedrog

Een agent in Brussel heeft een tijd lang alcoholcontroles bij zichzelf uitgevoerd om aan het quotum van vijf controles per dag te komen. De Belgische zender VTM meldt dat de man bij de administratie de nummerborden opschreef van auto's die op straat stonden geparkeerd. Hij liep tegen de lamp toen bleek dat de eigenaar van een van de auto's al een tijdje was overleden. "Het lijkt erop dat die persoon is herrezen en dat hij een ademtest heeft afgelegd na zijn dood. Dat is uiteraard nogal moeilijk", zegt de voorzitter de politieafdeling die zich buigt over de zaak.

Wat gebeurde er op 7 december

•1940 – Opening Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

•1941 – In reactie op de Japanse aanval op Pearl Harbor raken de Verenigde Staten officieel betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.

•1984 – In Den Haag opent het Omniversum zijn deuren.

•1988 – Yasser Arafat erkent het bestaansrecht van Israël.

De ontmoeting

De ontmoeting is een inloopmiddag waarbij ontmoeting met elkaar centraal staat. Iemand vertelt een half uurtje over zijn of haar passie zoals een hobby, (vrijwilligers-) werk of een levensverhaal. Woensdag 13 december 2017: Ds. Anton Schippers (van Filmplus) over het Kerstverhaal verbeeld in postzegels. 14.00 u inloop met koffie/thee .Om 14.30 u het verhaal .15.00 u vragen/ gesprek ,15.15 u ontmoeting bij kopje koffie of thee 16.00 u einde. PKN-wijkgemeente De Wingerd Populierenlaan 90A Krimpen ad IJssel

Redactiemedewerkers gezocht

De Lokale Omroep Krimpen zoekt uitbreiding van het aantal medewerkers binnen de redactie van de Kabelkrant.

Als het u leuk lijkt om 1 ochtend van uw keuze mee te werken aan het tot stand komen van de kabelkrant op de tv en op de web-site, neem dan contact op via tel. no. 0180 516280 of stuur een mail naar: info@lokaleomroepkrimpen.nl


Kijk en luister mee bij de LOK-radio

U kunt via internet meekijken naar de radiouitzendingen van de Lokale Omroep Krimpen.
Er staan web-cams in de radiostudio die u in de studio laten kijken.
Ga naar: www.lokaleomroepkrimpen.nl en klik op webcam.

Als u daarna op de button tikt:
'Luister LIVE naar de LOK',dan is ook het geluid van de uitzending te beluisteren.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
10.00 – 12.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond

Dinsdag
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Happy Hour
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H