Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 14 november 2017

Dinsdag 14 november

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Dinsdag:
Overwegend bewolkt, kans op wat lichte regen of motregen.
Temperatuur: 11 graden.
Matige zuidwestenwind, kracht 2.
Vannacht bewolkt, kans op wat motregen.
Temperatuur: 8 graden.
Zwakke zuidwestenwind, kracht 3.
Woensdag:
Bewolkt en een enkele bui.
Temperatuur: 12 graden.
Zwakke zuidwestenwind, kracht 3.

Rotterdam wil nieuwe metrolijn

Als het aan Rotterdam ligt kunnen reizigers in de toekomst gebruik gaan maken van een nieuwe metrolijn tussen Den Haag en Dordrecht. Ook komen er twee nieuwe stations bij: Schiedam Kethel en de Van Nelle Fabriek. Het wordt steeds drukker in het openbaar vervoer in de stad. Om dat te voorkomen, moet er onder meer een nieuwe metrolijn komen. Ook is er een tramverbinding gepland tussen Feyenoord City en de Kralinger Esch. Rotterdam geeft zichzelf tot 2040 om de plannen te realiseren. Ook moet er nog geld worden gevonden voor de nieuwe lijnen.

Bijzondere bij duikt op in Rhoon

In het Buijtenland van Rhoon is een ernstig bedreigd insect gevonden: de kraagbloedbij. De bijensoort was al negentien jaar niet meer in Nederland gesignaleerd. De vangst van de bij was al in mei, maar is nu pas bekend gemaakt op de website Nature Today. Waarom zo lang gewacht? "Het insect is vorige maand binnengebracht", zegt deskundige Theo Zeegers van EIS Kenniscentrum. "Daarna moest ie nog onderzocht. Het is heel moeilijk om precies vast te stellen dat het om een kraagbloedbij gaat. Dat vraagt veel specialistische kennis."

Piet blijft Piet

Gewoon zwart, of met roetvegen, Piet blijft Piet dit jaar. Terwijl de grote steden nog worstelen met het uiterlijk van Zwarte Piet, zoals Amsterdam waar de Pieten gekleed zijn als Spaanse edellieden (dat waren ze voorheen ook, zie schilderijen waar Willem van Oranje of Philips II op staan; beiden met Pieten-pofbroek) en Rotterdam waar Zwarte Piet voortaan Piet heet, ziet hij er in het overgrote deel van het land uit als de traditionele Zwarte Piet. Volgens Pietendeskundigen gaat de storm van protesten tegen Zwarte Piet dit jaar liggen. Wij stevenen op een ouderwets gezellige Sinterklaasperiode af. Wat een opluchting!

Nepnieuwslawine

Het kabinet vindt de verspreiding van nepnieuws een gevaar voor Nederland en belooft de bestrijding van dit soort buitenlandse bemoeienis 'grote prioriteit' te geven. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken schrijft aan de Tweede Kamer, dat vooral vanuit Rusland geprobeerd wordt met nepnieuws de Nederlandse publieke opinie te beïnvloeden. De minister wil om de tafel met technologie- en mediabedriven om dit soort praktijken tegen te gaan. Volgens haar is met nepnieuws getracht de Tweede Kamerverkiezingen te beïnvloeden; concrete voorbeelden noemt zij niet.

Cliffhanger in soap Laura H.

Jihadbruid Laura H. hoeft na bijna een jaar voorarrest niet meer terug in de cel. De soap rond de IS-reizigster (22) komt met het vonnis tot een voorlopig eind, maar zoals bij elk drama is er een cliffhanger. Haar doodgewaande echtgenoot kan in hoger beroep nog steeds voor een plottwist zorgen. Nederland is naarstig naar hem op zoek. Laura heeft steeds volgehouden dat haar man Ibrahim de schuld van alles is. Nu duiken opeens beelden op van een verwilderde Ibrahim. Hij leeft. Gearresteerd in Irak. Of toch niet?

Dubbel budget voor de EU?

Een nieuwe meerjarenbegroting voor de EU zet de politieke verhoudingen op scherp. Voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani wil een verdubbeling van de huidige begroting, maar Nederland gooit de deur daarvoor bij voorbaat dicht. Ook in het Parlement is er veel kritiek. In plaats van de huidige 140 miljard euro is er volgens de Italiaan jaarlijks 280 miljard nodig. Onder andere om de migratiecrisis aan te pakken en voor terrorismebestrijding. Halbe Zijlstra wil geld vrij maken door te snijden in de landbouw- en structuurfondsen, bedoeld voor de ontwikkeling van staten.

Puigdemont slikt onafhankelijks-eis in

De afgezette Catalaanse premier heeft in een interview met de Belgische krant Le Soir gezgd dat er voor het conflict in zijn regio een "andere oplossing mogelijk is, die geen onafhankelijkheid is". Hij zei ook, dat hij bereid is om "de realiteit te accepteren van een andere relatie met Spanje". Waarnemers zien in de uitspraken van Puigdemont, die een Twitter plaatste met het interview, een afzwakking van zijn standpunten. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken zei: "Dat alternatief komt met de verkiezingen aan bod. Señor Puigdemont kan meedoen en zien hoeveel steun hij heeft."

Lagerhuis mag stemmen over Brexit

Het Britse Parlement krijgt de kans om te stemmen over het akkoord over de Brexit. Dat heeft Brxit-minister Davis toegezegd. Hij komt met een speciale wet om de deal te bekrachtigen. Premier May en Davis lijken daarmee een concessie te doen aan parlementariërs, ook van hun eigen Conservatieve Partij, die druk uitoefenen op het kabinet om het parlement het laatste woord te geven over het vertrek uit de EU. Uiterlijk in maart 2019 moet er een deal zijn. Als het Lagerhuis die verwerpt, volgt een "harde Brexit", zonder afspraken met de EU.

Vrijwilligers gezocht voor hospice

Voor de nieuwe hospice in Capelle en Krimpen aan den IJssel zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilligers bieden mensen in de laatste levensfase en diens naasten hun tijd, aandacht en ondersteuning. Vrijwilligers in het hospice ondersteunen de gasten en hun naasten en zorgen daarnaast ook voor alle voorkomende huishoudelijke taken waaronder in de keuken. Belangstellenden kunnen voor nadere informatie zich melden bij vtzcapellekrimpen@online.nl, 06-20 98 51 51. Of kijk op www.vtz-capelle-krimpen.nl.

Redactiemedewerkers gezocht

De Lokale Omroep Krimpen zoekt uitbreiding van het aantal medewerkers binnen de redactie van de Kabelkrant.

Als het u leuk lijkt om 1 ochtend van uw keuze mee te werken aan het tot stand komen van de kabelkrant op de tv en op de web-site, neem dan contact op via tel. no. 0180 516280 of stuur een mail naar: info@lokaleomroepkrimpen.nl


Kijk en luister mee bij de LOK-radio

U kunt via internet meekijken naar de radiouitzendingen van de Lokale Omroep Krimpen.
Er staan web-cams in de radiostudio die u in de studio laten kijken.
Ga naar: www.lokaleomroepkrimpen.nl en klik op webcam.

Als u daarna op de button tikt:
'Luister LIVE naar de LOK',dan is ook het geluid van de uitzending te beluisteren.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
10.00 – 12.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond

Dinsdag
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Happy Hour
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H