Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 17 juni 2018

Zondag 17 juni

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zondag zijn er veel wolken maar is er soms ook wat zon. Hooguit een enkele bui. Tegen en in de avond nog even wat meer zon. Het wordt ca. 19 graden. De wind is west tot zuidwest, zwak tot matig, kracht 2 tot 4.

Maandag en dinsdag warmt de atmosfeer op, maar wolken blijven ruim aanwezig.
Woensdag wordt het vrij zonnig en warm met maxima van 25 tot 28 graden.

Flinke schade door spookrijder

Een spookrijder kwam in de nacht van zaterdag op zondag in botsing met een andere auto op de afrit van de A16 bij Dordrecht richting ‘s-Gravendeel. Niemand raakte daarbij gewond: de beide auto’s zijn wel zwaar beschadigd.
De vrouw zou de afrit hebben genomen richting de snelweg, tegelijkertijd met de auto die juist de afrit nam om de snelweg af te komen. Uitwijken had geen nut en de twee knalden tegen elkaar.
De vrouw zou zonder licht hebben gereden.

Dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren

Een bestuurder uit Strijen heeft zaterdagavond zijn rijbewijs mogen inleveren bij de politie: hij had bijna vier keer meer alcohol in zijn bloed dan is toegestaan.
De man moet daarnaast ook verplicht op cursus. Deze moet hij uit eigen zak betalen.
Hij was niet de enige die te diep in het glaasje had gekeken. Een andere bestuurder kreeg nog een boete omdat hij bijna twee keer te veel op had.
In Strijen was zaterdagavond Strijen Rocks.

Kat gered van benarde plek

De politie in Zuid-Beijerland had zaterdag een bijzonder klusje: een kat was klem komen te zitten tussen een garage en een huis. Met een touw en een lange stok is geprobeerd het dier te bevrijden. “Het arme beestje heeft enorm moeten knokken om er tussenuit te komen, maar dit lukte uiteindelijk”, zo zegt de politie.

De eigenaar meldt op facebook: “Iedereen bedankt voor het redden van onze lieve Puk. Hij heeft er gelukkig weinig aan overgehouden. Wat schrammen en gebroken nagels.”

Politie pakt drie vluchtende verdachten

Bij een politie-inval in een drugspand in Capelle aan den IJssel zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen opgepakt. Het gaat om twee Rotterdammers van 21 en 34 jaar en om een 26-jarige man uit Voorhout. De Rotterdammers vluchtten via een balkon naar het dak en hielden zich schuil achter ventilatoren. De man uit Voorhout (ZH) sprong vanaf het balkon op straat en brak daarbij zijn elleboog en raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.De politie hield de woning aan het Filomeentje Erf in Capelle-Schollevaar al een tijdje in de gaten na een anonieme tip.

Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling heeft dit jaar ruim 1,6 miljoen euro opgebracht. Dit heeft de Stichting Vluchteling bekendgemaakt. Het bedrag loopt naar verwachting nog op, omdat mensen nog via internet kunnen doneren.

Om middernacht van, zaterdag op zondag, begon in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen een recordaantal van 5.200 wandelaars aan de 40 kilometer lange sponsorloop.

Dieven op Pinkpop aangehouden

Beveiligers op het popfestival Pinkpop in Landgraaf hebben twee Roemenen van achttien en veertig jaar aangehouden op verdenking van diefstal van mobiele telefoons.
De Roemenen zijn overgedragen aan de politie.

Het tweetal had 53 gestolen mobieltjes bij zich. De politie probeert nu de rechtmatige eigenaars te achterhalen en roept festivalbezoekers op aangifte te doen als hun smartphone gestolen is.

Vaas verkocht voor 16 miljoen euro

Een vaas die onlangs verpakt in een krant in een schoenendoos is gevonden in Frankrijk, heeft dinsdag in Parijs 16,2 miljoen euro opgebracht. Dat heeft het veilinghuis Sotheby dinsdag bekendgemaakt. Bij de Franse vestiging is nooit eerder zo'n hoog bedrag neergeteld voor een enkel voorwerp. De waarde van het Chinese kleinood uit de achttiende eeuw, dat zeer zeldzaam bleek te zijn en in uitstekende staat verkeert, werd geschat op 500.000 tot 700.000 euro. De 30 centimeter hoge vaas uit de tijd van keizer Qianlong was onderdeel van een nalatenschap.

Retro is helemaal in op WK voetbal 1/5

Het WK voetbal is gestart en er wordt niet alleen gestreden om de wereldbeker, maar ook om de vraag wie het mooiste shirt heeft. Naast wit als favoriete kleur zijn ook rood, geel en mintgroen populair. De retrotrend is een absolute hit. De absolute winnaar is er ook al. Verkoopcijfers liegen niet en van de WK-shirts is dat van Nigeria, met drie miljoen bestellingen, nu al uitverkocht. Het wit/mintgroen met hippe zigzagprint dat het Afrikaanse team draagt, doet het heel goed. De bijbehorende lijn met trainingspak, sweaters en zelfs een hoedje in dezelfde stijl, doet denken aan de outfits van bekend hiphoppers.

Retro is helemaal in op WK voetbal 2/5

Dat het team niet tot de favorieten behoort voor de WK-titel, lijkt niemand te deren. Het shirt scoort wel.
Witte shirts zijn verder oververtegenwoordigd en naar het schijnt voelen de voetballers zich hier vrijwel allemaal in thuis. Witte kleding geeft een krachtig gevoel, je oogt er sterk in, bijna zoals in een wit overhemd. Hier en daar zijn er wel wat zilveren vierkanten op geplaatst, zoals bij het uitshirt van Rusland. Ook het uitshirt van Frankrijk met een gespikkelde print laat zien dat wit niet saai hoeft te zijn.

Retro is helemaal in op WK voetbal 3/5

Duitsland heeft voor het eerst een shirt zonder de bekende kleuren van de Duitse vlag, in zwart-wit met limoengroene accenten. Dit geldt als tweede shirtfavoriet onder de modekenners.
Daarnaast zijn er volop kleuren aanwezig bij het aanbod van 64 shirts uit 32 landen (voor elk uit- en thuisshirt). Het Russische thuisshirt bijvoorbeeld is rood met witte accentstrepen op de schouders en de mouwen, en verwijst naar het shirt uit de toenmalige Sovjet-Unie uit 1988.

Retro is helemaal in op WK voetbal 4/5

Andere retroshirts geven een knipoog naar de jaren negentig. Zoals die van Spanje en Colombia, voorzien van de bekende Adidasstrepen en met gekleurde flitsdetails.
De shirts zijn tegenwoordig veel strakker dan vroeger. Dat kan ook, omdat de spelers nu allemaal een afgetrainde torso hebben. Zelfs de shorts lijken strakker. Dat wordt op de bank thuis meestal wel gewaardeerd. Want ook de benen van profvoetballers zijn in de loop der jaren steviger en gespierder geworden.

Retro is helemaal in op WK voetbal 5/5

Modisch ook een regelrechte topper is het shirt van de Belgen vanwege de bekende Pringle-print (van origine Engels), die sommige fans deed denken aan een gebreide trui. Een tip voor de designers van WK-outfits voor de volgende keer zou zijn om een shirt met een tatooprint te ontwerpen. Dat matcht mooi met de tatoeages die vrijwel elke voetballer tegenwoordig heeft en kan nog meer creatieve voetbalshirts opleveren.

Ontleend aan De Telegraaf, vrijdag 15 juni 2018.

De Kerken Spreken op de zondagavond

Zondag tussen 18.00 en 20.30 uur wordt het programma 'De Kerken Spreken' via de LOK-radio verzorgd vanuit de Sionskerk.

Er wordt om 18.00 uur gestart met gepaste non-stop muziek.
Om 18.30 wordt overgeschakeld naar de Sionskerk voor de rechtstreekse uitzending van de kerkdienst. Voorganger is Ds. H. Schipaanboord.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
10.00 – 12.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond

Dinsdag
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Happy Hour
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H