Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Beloning voor tip brand Johannahoeve

Er is een beloning uitgeloofd voor de gouden tip over een brand in een monumentale boerderij in Capelle aan den IJssel. Onderzoeksbureau Stekelenburg uit Breda onderzoekt de zaak en zoekt mensen die meer weten over de felle brand. De boerderij op de 's-Gravenweg brandde af na brandstichting. In de boerderij zat tot begin dit jaar restaurant De Johannahoeve. Het onderzoekbureau heeft tot nu toe een aantal tips gehad. Hoeveel de gouden tip oplevert en hoeveel tips er tot nu toe zijn gegeven, wil een woordvoerder van het bureau niet zeggen.

Verlaging waterdruk wegens warmte

De waterdruk in het noorden en oosten van Nederland wordt verlaagd wegens de sterke stijging van het watergebruik als gevolg van de warmte. In Friesland en Overijssel wordt nu 45 procent meer water verbruikt dan normaal. Het bedrijf Vitens levert doorgaans een miljard liter water per dag in Utrecht, Overijssel, Gelderland, Noord-Holland, Friesland en Flevoland. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat mensen in verband met de hitte vaker de tuin sproeien, onder de douche gaan of een kinderbadje vullen. Vitens verzoekt iedereen verstandig met water om te gaan.

Havendagen nu groter dan ooit

De Wereldhavendagen in Rotterdam zijn dit jaar omvangrijker dan ooit. De komende editie op 7, 8 en 9 september staat in het teken van 'Energize'. Er zullen maar liefst 110 deelnemers met verschillende activiteiten, demonstraties en excursies zijn. Er worden honderdduizenden bezoekers verwacht die op diverse manieren kennis maken met de Rotterdamse haven. De Wereldhavendagen stellen talloze voorbeelden van verduurzaming uit de haven centraal.
Volgens de organisatie wil Rotterdam een voortrekkersrol in de transitie naar schone energie vervullen.

Herdenking slachtoffers MH17

Vandaag, 17 juli, wordt herdacht dat vier jaar geleden de MH17 boven Oost-Oekraïne uit de lucht werd geschoten. De herdenking vindt plaats bij het vorig jaar gereed gekomen monument in de omgeving van Schiphol. Hoewel inmiddels wel duidelijk is dat de Boeing werd neergehaald door een Buk-raket, afgeschoten in het rebellengebied in Oost-Oekraïne, een raket van de Russische 53ste brigade, werken de Russen totaal niet mee aan het onderzoek.
De G7 heeft Rusland opgeroepen helderheid te geven over de zaak. Verdachten zijn nog niet in beeld.

Verdachte moord Mallorca voorgeleid

Onder grote belangstelling is maandag in de hoofdstad van Mallorca de hoofdverdachte in de zaak Wouter van Luijn voorgeleid. Het onderzoek naar de dood van de Amsterdamse filmmaker is nog in volle gang.
De 19-jarige Adrián F.F. zou na de mishandeling van Van Luijn, zijn slachtoffer bij het ziekenhuis hebben afgeleverd. Deze overleed daar na enkele minuten, waarop het ziekenhuis de politie informeerde. F.F. beweerde Van Luijn gewond te hebben aangetroffen in de berm, maar na onderzoek van de politie hield zijn verhaal geen stand.

Kijk uit voor Franse boetes

De 1,3 miljoen Nederlanders die deze zomer in Frankrijk doorbrengen, moeten rekening houden met tal van nieuwe verkeersregels voor automobilisten en fietsers. Op overtreding staan fikse boetes. De uitbater van een camping heeft een lijstje gemaakt van de specifieke Franse regels. Op de lijst valt te zien dat het dragen van een koptelefoon in het verkeer (ook op de fiets) een bon oplevert van €135; doorrijden met de auto tot op het fietsersvak voor het stoplicht €35. De automobilist mag alleen bellen als de auto op een gemarkeerde parkeerplaats langs de weg staat. Anders €135.

Positie May wankelt

Na het vertrek van Davis en Johnson uit haar kabinet heeft Theresa May een aantal wetsvoorstellen, die de Brexit-onderhandelingen bemoeilijken aanvaard. In de ogen van de Brixeteers is de Brexit-strategie van de regering boterzacht. Zij laten niets na die te ondermijnen.
Het aantal vertrekkende bewindslieden is inmiddels negen, vrijwel allen onbekende vertegenwoordigers van de uit meer dan 100 personen bestaande regering. De vraag is of deze week de positie van May in het geding komt, want volgende week begint de vakantie. Alle ogen zijn gericht op Boris Johnson, charismatisch, maar een opportunist.

Eerbetoon

Doen wij er hier een eeuwigheid over om een stadion te vernoemen naar Johan Cruijff, in Frankrijk, België en Engeland gaat dat sneller. Die eren hun helden, daags na hun successen op het WK voetbal, met een eigen metrostation.
Champs-Élysées-Clemenceau heet nu Dechamps Élysées-Clemenceau, naar de winnende Franse bondscoach. Het Brusselse Merodeplein? Nu het Merode Duivels en in Engeland was het appeltje-eitje. Aan station Southgate wordt alleen de naam van coach Gareth toegevoegd.
Prachtig eerbetoon, zo kan het ook.

Bush laat zich door Poetin inpakken

Trump heeft een voorliefde voor wat hij sterke leiders noemt. Een term die te zwak is voor het corrupte bewind van Poetin en belachelijk is voor het dictatoriale regime van Kim. In het geval van Poetin lijkt Trump bijna de koers van Moskou te volgen. Poetin wrijft in zijn handen want de EU wordt verzwakt via een handelsoorlog en de eenheid van de NAVO wordt bedreigd door de onvoorspelbare Amerikaanse koers. De Russische propaganda en inmenging in de VS en Europa worden door Trump niet serieus genomen. In de VS hebben zowel Democraten als Republikeinen vernietigend gereageerd Trumps optreden.

Poppenkast in het Streekmuseum 1/2

Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen elke dinsdag kunnen genieten onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers. Na de voorstelling is er gelegenheid tot het bezoeken van het museum onder begeleiding van een rondleider. Kinderen kunnen plaatsnemen in het Ot en Sien klasje, zich verkleden met ouderwetse verkleedkleren en alles leren over het leven van 100 jaar geleden. Ook kunnen ze, bij mooi weer, spelen met ouderwets speelgoed op het boerenerf.

Poppenkast in het Streekmuseum 2/2

We maken er dus een feestelijke middag van met Rokus, Teuntje, Kaatje de Kip en Klaartje de Koe.
Voor wie: kinderen van 2 - 6 jaar. Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel. Data: dinsdag 17, 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus. Tijdstip: 14.30 uur (het museum is om 14.00 uur open) Entree: 2,50 (inclusief: museumbezoek, ranja en lekkers).
Met het Jeudvakantiepaspoort: Via Synerkri: gratis.
Begeleidende (groot)ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, het normale tarief.
.