Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Kat gered van benarde plek

De politie in Zuid-Beijerland had zaterdag een bijzonder klusje: een kat was klem komen te zitten tussen een garage en een huis. Met een touw en een lange stok is geprobeerd het dier te bevrijden. “Het arme beestje heeft enorm moeten knokken om er tussenuit te komen, maar dit lukte uiteindelijk”, zo zegt de politie.

De eigenaar meldt op facebook: “Iedereen bedankt voor het redden van onze lieve Puk. Hij heeft er gelukkig weinig aan overgehouden. Wat schrammen en gebroken nagels.”

Politie pakt drie vluchtende verdachten

Bij een politie-inval in een drugspand in Capelle aan den IJssel zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen opgepakt. Het gaat om twee Rotterdammers van 21 en 34 jaar en om een 26-jarige man uit Voorhout. De Rotterdammers vluchtten via een balkon naar het dak en hielden zich schuil achter ventilatoren. De man uit Voorhout (ZH) sprong vanaf het balkon op straat en brak daarbij zijn elleboog en raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.De politie hield de woning aan het Filomeentje Erf in Capelle-Schollevaar al een tijdje in de gaten na een anonieme tip.

Vaas verkocht voor 16 miljoen euro

Een vaas die onlangs verpakt in een krant in een schoenendoos is gevonden in Frankrijk, heeft dinsdag in Parijs 16,2 miljoen euro opgebracht. Dat heeft het veilinghuis Sotheby dinsdag bekendgemaakt. Bij de Franse vestiging is nooit eerder zo'n hoog bedrag neergeteld voor een enkel voorwerp. De waarde van het Chinese kleinood uit de achttiende eeuw, dat zeer zeldzaam bleek te zijn en in uitstekende staat verkeert, werd geschat op 500.000 tot 700.000 euro. De 30 centimeter hoge vaas uit de tijd van keizer Qianlong was onderdeel van een nalatenschap.

Retro is helemaal in op WK voetbal 1/5

Het WK voetbal is gestart en er wordt niet alleen gestreden om de wereldbeker, maar ook om de vraag wie het mooiste shirt heeft. Naast wit als favoriete kleur zijn ook rood, geel en mintgroen populair. De retrotrend is een absolute hit. De absolute winnaar is er ook al. Verkoopcijfers liegen niet en van de WK-shirts is dat van Nigeria, met drie miljoen bestellingen, nu al uitverkocht. Het wit/mintgroen met hippe zigzagprint dat het Afrikaanse team draagt, doet het heel goed. De bijbehorende lijn met trainingspak, sweaters en zelfs een hoedje in dezelfde stijl, doet denken aan de outfits van bekend hiphoppers.

Retro is helemaal in op WK voetbal 2/5

Dat het team niet tot de favorieten behoort voor de WK-titel, lijkt niemand te deren. Het shirt scoort wel.
Witte shirts zijn verder oververtegenwoordigd en naar het schijnt voelen de voetballers zich hier vrijwel allemaal in thuis. Witte kleding geeft een krachtig gevoel, je oogt er sterk in, bijna zoals in een wit overhemd. Hier en daar zijn er wel wat zilveren vierkanten op geplaatst, zoals bij het uitshirt van Rusland. Ook het uitshirt van Frankrijk met een gespikkelde print laat zien dat wit niet saai hoeft te zijn.

Retro is helemaal in op WK voetbal 3/5

Duitsland heeft voor het eerst een shirt zonder de bekende kleuren van de Duitse vlag, in zwart-wit met limoengroene accenten. Dit geldt als tweede shirtfavoriet onder de modekenners.
Daarnaast zijn er volop kleuren aanwezig bij het aanbod van 64 shirts uit 32 landen (voor elk uit- en thuisshirt). Het Russische thuisshirt bijvoorbeeld is rood met witte accentstrepen op de schouders en de mouwen, en verwijst naar het shirt uit de toenmalige Sovjet-Unie uit 1988.

Retro is helemaal in op WK voetbal 4/5

Andere retroshirts geven een knipoog naar de jaren negentig. Zoals die van Spanje en Colombia, voorzien van de bekende Adidasstrepen en met gekleurde flitsdetails.
De shirts zijn tegenwoordig veel strakker dan vroeger. Dat kan ook, omdat de spelers nu allemaal een afgetrainde torso hebben. Zelfs de shorts lijken strakker. Dat wordt op de bank thuis meestal wel gewaardeerd. Want ook de benen van profvoetballers zijn in de loop der jaren steviger en gespierder geworden.

Retro is helemaal in op WK voetbal 5/5

Modisch ook een regelrechte topper is het shirt van de Belgen vanwege de bekende Pringle-print (van origine Engels), die sommige fans deed denken aan een gebreide trui. Een tip voor de designers van WK-outfits voor de volgende keer zou zijn om een shirt met een tatooprint te ontwerpen. Dat matcht mooi met de tatoeages die vrijwel elke voetballer tegenwoordig heeft en kan nog meer creatieve voetbalshirts opleveren.

Ontleend aan De Telegraaf, vrijdag 15 juni 2018.