Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

De nieuwe tijd...

De column van Jaap Juursema

5 december 2007 Jaap Juursema

De titel en eerste regels van deze column heb ik - inmiddels meer dan 3 maanden geleden- zittend op een parkbankje in midden Frankrijk ingetikt. Toen, op 16 augustus was ik -bijna halverwege onze zomervakantie- tot de ontdekking gekomen dat de Internetoptie van mijn mobieletelefoon 'zomaar' verbinding met het  wereldwijde web had gevonden. Ik wilde u graag van mijn verbazing deelgenoot maken. Met al die moderne snufjes hoef je geen moment van je leven meer improductief te zijn...

Maar....E61i_204x204_cs
Het liep allemaal heel anders.
De belofte van de moderne snufjes is ook zeker aanwezig. En de marketing is volop aan het werk. Onaffe producten worden links en rechts flink verkocht.
Want.
Mijn mobiele-internet-telefoonspeeltje had wel degelijk een verbinding tussen de LOK-computer in Krimpen en mijn parkbankje in Frankrijk tot stand gebracht. En daarna was de techniek verstrikt gaan raken in protocollen, veldsterkte en weet ik al niet wat.

In iedergeval, na een klein kwartier prutsen ben ik mij maar gaan concentreren op de zonsondergang (en het afstandsbestuurd vliegtuigje wat ik ook bij me had... je moet verveling nooit een kans geven!)

Uiteindelijk blijkt die goeie ouwe website nog z'n eigen verrassing te kunnen creëeren door de snippers op te slaan en keurig in het mapje concepten op te bergen.
Zodat ik nu, alsnog, een verhaal heb om te vertellen.

Daarom op de drempel van de feestdagen in december wens ik u veel plezier met alle (nieuwe!) techniekspeeltjes -als u zo aangelegd bent- en ook veel plezier met de voorbereidingen voor de feestdagen: laat de lichtjes schijnen!