Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 9 juli 2012

Maandag 9 juli

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen, die dagelijks, via het kabelnet, actueel wordt uitgezonden in Krimpen aan den IJssel.
Nieuwstips en/of berichten voor de kabelkrant kunt u sturen naar:

LOK redaktie kabelkrant, Postbus 279,
2920 AG Krimpen a/d IJssel,
tel. 55 21 11, fax: 55 20 11,
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Het weer

Maandag veel bewolking en kans op een enkele bui met tussendoor wat zon. Vanavond geleidelijk overal droog. De maximumtemperatuur is 19 graden.
Er staat een vrij krachtige zuiwestenwind.

Voor dinsdag en de rest van de week zijn de verwachtingen niet veel beter. Elke dag is er kans op een bui en de zon laat zich maar af en toe zien. Aan het eind van de week is het met ca 18 graden vrij koel.

Olieproductie Noorwegen

De oleiproductie in Noorwegen dreigt stil te vallen door een staking op de Noorse booreilanden. De werknemers zijn al twee weken in staking. Zij willen op hun 62ste stoppen met werken met behoud van hun volledige pensioenuitkering.
Door de staking liggen 9 booreilanden stil. De olieproductie is daardoor met 15% verlaagd. Dat is omgerekend het olieverbruik van Frankrijk.
De prijs van een van een vat Brent olie is gestegen tot boven de 100 dollar. Noorwegen is na Rusland Europa's grootste olieproducent.

BKR: Geldzorgen nemen toe

Steeds meer Nederlanders kampen met betalingsproblemen. Het Bureau Krediet Registratie (BKR) verwacht dat eind dit jaar 720.000 mensen een achterstand hebben bij bijv. het betalen van hun hypotheekrente of bij het aflossen van een lening bij een bank. Dat is 8% van het aantal leners, tegen 6% in 2008. De problemen nog erger zijn, omdat in het overzicht van het BKR de betalingsachterstanden bij de belasting, woningcorporaties en zorgverzekeraars niet zijn opgenomen.

Bankbiljetten op autoweg

Op de A67 bij Venlo deden zich zondagochtend levensgevaarlijke toestanden voor toen automobilisten probeerden geld van de snelweg en berm op te rapen. Dat was daar terecht gekomen toen een nog onbekende motorrijder een pakketje met geld verloor.
Door de wind waaide het geld alle kanten op en direct daarna stortten automobilisten zich op de buit. Een deel van het geld, meerdere duizenden euro's, wist de gealarmeerde politie te verzamelen. Hoeveel geld is meegenomen door weggebruikers, is onbekend.

Ontruiming door brand

In het centrum van Zutphen zijn vannacht elf panden ontruimd vanwege een grote brand in een winkelpand met een woning erboven. Drie mensen liepen ademhalingsproblemen op.

De brand in een winkel aan de Lange Hofstraat was rond half zes onder controle. Dertien mensen zijn een deel van de nacht opgevangen in het gemeentehuis.

BMW bevestigt bouw Mini's in Born

Het Duitse autoconcern BMW bevestigt dat het onderhandelt over de productie van Mini's bij de autofabriek NedCar in Born. BMW wil de productiecapaciteit voor Mini's verhogen en zoekt naar een locatie voor een nevenvestiging.

De hoofdvestiging voor de productie van auto's is in Oxford.
Volgens NRC Handelsblad wil BMW Mini's gaan fabriceren in Born vanaf 2014.

North Sea Jazz Festival

Op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam is de Radio 6 Soul & Jazz Icon Award toegekend aan de Amerikaanse saxofonist Maceo Parker.

Volgens de jury verbindt hij al 50 jaar met zijn unieke geluid stijlen als soul, jazz en funk. Het festival trok 70.000 bezoekers. Er waren 150 acts gedurende drie daken.

Boottocht Rode Kruis

Het Rode Kruis houdt dinsdag 4 september de jaarlijkse dag boottocht voor ouderen en chronisch zieken van Capelle en Krimpen aan den IJssel. Dit jaar kunnen voor het eerst ook inwoners uit Krimpen mee. Opstapplaats: DWL-terrein, de Esch, Plantagelaan 1 in Rotterdam (achter de watertoren). Aan boord tussen 9.00 en 10.00 uur, het schip vertrekt om 11.00 uur en is om 18.00 uur weer terug. Kosten € 36,-- p.p.. Aanmelden: Meldpunt Capelle, tel. 010-4501344 of Krimpen 517590

Dienstplicht voor alle Israeliers

In Israel heeft de Likud-partij van premier Netanyahu zich geschaard achter een plan om ultra-orthodoxe joden op te roepen voor militaire dienst. Sinds 1948 zijn ze daar op religieuze gronden van vrijgesteld. Dit jaar bepaalde het hooggerechtshof dat zo'n uitzondering ongrondwettelijk is. De belangrijkste coalitiepartner van Likud, Kadima, dreigde uit het kabinet te stappen als de wet niet veranderd zou worden. Likud heeft nu unaniem ingestemd met een wetswijziging.

Rusland erkent falen bij watersnood

De Russische regering erkent dat de bewoners van de regio Krasnodar vorige week niet afdoende zijn gewaarschuwd voor de overstromingen. De overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van hevige regenval bij de Zwarte Zee hebben aan zeker 170 mensen het leven gekost. Bijna 19.000 mensen raakten hun bezittingen kwijt.
De meeste mensen werden in hun slaap door de overstromingen verrast. Een onderzoek moet duidelijk maken of de bevolking wel goed tegen rampen was beschermd.

Zwembad twee weken dicht

Zwembad De Lansingh is gesloten voor de aanleg van een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie. Bezoekers zullen het tot en met vrijdag 13 juli zonder het bad moeten doen.

Het is de grootste klus van zeven maanden durende renovatie van het zwembad omdat de plafonds moeten worden opengebroken. De renovatie duurt nog tot oktober.

Acteur Borgnine overleden

In Los Angeles is de van oorsprong Italiaanse fimster Ernest Borgnine op 95-jarige leeftijd overleden. Hij speelde talloze filmrollen zoals in 'From here to eternity', 'Vera Cruz', 'Marty', 'Dirty Dozen', 'Wild Bunch' en 'The Posseidon Advdenture'. Voor zijn rol als Marty Piletti in de film 'Marty' kreeg hij in 1956 een Oscar.
Later in zijn leven speelde hij in grote tv-series. zoals 'Magnum', ' P.I', 'The Love Boat', 'Jack and the Fatman', 'JAG' en 'Seventh Heaven'.

Kunstvervalsers opgepakt

In Spanje zijn weer kunstvervalsers opgepakt. Daarbij zijn 60 nep-werken van Picasso, Goya en Sorolla geconfisqueerd. De verdachten zijn negen mensen uit Madrid, Cordoba en Albacete .

Bij de aanhoudingen zijn ook ivoor, goudstaven en een pistool in beslag genomen. In Madrid waren zondag al vier mensen opgepakt die een Picasso met vervalste echtheidsdocumenten wilden verkooen.

Alsnog goud voor Nederland

Bij de Olympische Spelen in Lonen van 1900 is alsnog een gouden medaille toegekend aan de Nederlansde roeiers Francois Brandt en Roelof Klein.

Destijds werd hun zege in de finale met een 12-jarig Frans jongetje in plaats van Hermanus Brockman als stuurman niet erkend. NOC*NSF wijzigt de telling niet. Nicolien Bauerbreij blijft winnares van de honderdste gouden medaille.

Ophalen oud papier wijk 2

Op woensdag 11 juli komt de papierwagen langs in wijk 2, Kortland-Noord en Oud Krimpen.

Zet de blauwe bak dus tijdig buiten.

Ophalen plastic afval wijk 4

Op vrijdag 13 juli wordt plastic- en andere kunststofafval opgehaald in wijk 4 Langeland.

Zet de zak dus tijdig buiten.

LOK-Radio

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, red. radio, Postbus 279,
2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11, fax: 55 20 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIOUITZENDINGEN LOK 1/2

Maandag 19.00-20.00 uur: Dat ons loflied vrolijk rijze
20.00-21.00 uur: Kunstwaarde: Kunst en Cultuur
Dinsdag 19.00-21.00 uur: Peter in de ether
Woensdag 20.00-22.00 uur: Decennium Dick: Nieuws uit Krimpen
Donderdag 0.00-01.00 uur: 'k Zal Zijn lof zelfs in de nacht'
Vrijdag 09.00-10.00 uur: Dat ons loflied..Herh.
10.00-11.00 uur: Lok klassiek Herh.
11.00-12.00 uur: Kunst en Cultuur Herh.
19.00-21.00 uur: Decennium Dick Herh.

RADIOUITZENDINGEN LOK 2/2

Zaterdag 10.00-12.00 uur: Zaterdagmorgen met ...
12.00-13.00 uur: Jong van Hart
13.00-17.00 uur: Multisport
17.00-18.00 uur: Happy Hour
18.00-21.00 uur: Quiff, jongerenprogramma
Zondag 0.00-01.00 uur: ‘k Zal Zijn lof.. Herh.
9.30-12.00 uur: De kerken spreken
12.00-13.00 uur: Lok klassiek
13.00-17.00 uur: Multisport
18.30-20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk