Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 19 augustus 2017

Zaterdag 19 augustus

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zaterdag is er buiige regen, soms ook onweer. Later ook vaker zon en slechts een enkele bui. De temperatuur wordt ca. 19 graden. De wind is west tot zuidwest, matig tot krachtig, kracht 3 tot 6.

Zondag trekken er vooral over het noorden nog enkele buien. Het zuiden krijgt de meeste zon.
Maandag is dat waarschijnlijk net andersom.
Vanaf dinsdag wordt het warmer.

Vestingdagen Hellevoetsluis

Vette walmen, smeer en kolengruis. Vanaf gisteren, vrijdagavond, kunnen liefhebbers van stoom het hele weekend hun hart ophalen in Hellevoetsluis. Tijdens de Vestingdagen zijn traditioneel tal van stoommachines te bewonderen. In totaal 35 machines die zagen, rijden of anderszins bewegen staan glimmend te wachten op de bezoekers. De organisatie verwacht dat een kleine 100.000 mensen afkomt op het spektakel.

Mark Rutte op pad met politieteam

Premier Mark Rutte is vrijdagavond op pad geweest met een team van de politie Rotterdam. Hij liep mee met de eenheid Maas-Rotte die actief is in de Rotterdamse wijk Crooswijk. "Wat een professionals!", zo reageerde Rutte zaterdag op Facebook.
De premier wilde door dit werkbezoek een beeld krijgen van wat het politiewerk in een grote stad als Rotterdam inhoudt. De minister-president droeg vrijdagavond een politiehesje. Hij reed mee in een politieauto, keek hoe het eraan toegaat op de meldkamer en was ook op straat te vinden.

Veel drukte op de weg

Rijkswaterstaat verwacht dit weekend flinke drukte op de Nederlandse wegen door veel werkzaamheden en evenementen. Zo wordt er gewerkt aan de A12 tussen Gouda en Den Haag en aan de A28 tussen knooppunt Rijnsweerd en Den Dolder, in beide richtingen.
De festivals Lowlands en Dutch Valley, het vuurwerkfestival in Scheveningen trekken veel verkeer. Verder zijn diverse festivals. De A10 West bij Amsterdam richting het noorden is wegens onderhoud dicht.


Prijzen melk en boter veel hoger

Melk en boter zijn in een jaar tijd veel duurder geworden. De prijs van boter en verse volle melk was in juli zo'n 35 procent hoger dan een jaar eerder en die van halfvolle en magere melk zo'n 27 procent, meldt het CBS.
De prijsstijgingen komen onder meer door de internationaal gestegen vraag.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 19 augustus via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgende onderwerpen:
- Multisport wordt IJsselsport.
- Week van de alfabetisering in de bieb.
- Contour de Twern verder als Krimpen Wijzer.
- Buurtbemiddeling helpt.
- Oogstfeest in Krimpen.

Herhaling op maandag van 10.00-12.00 uur.

Vrouw sterft na kokendwaterincident

Een Eindhovense vrouw die verbleef in zorginstelling Landrijt is overleden nadat een medebewoner haar overgoten had met kokend water. Het incident was zondag, de vrouw (44) overleed maandag. De 46-jarige Eindhovenaar die de vrouw had overgoten is aangehouden. Hij wordt verdacht van doodslag. Hij blijft nog zeker twee weken vastzitten. Het Pieter Baan Centrum onderzoekt in hoeverre de man toerekeningsvatbaar is.

Gewonden na turbulentie

Tijdens een KLM-vlucht van Florence naar Amsterdam zijn twee passagiers en twee medewerkers lichtgewond geraakt door hevige turbulentie.
Het toestel landde rond 19.00 uur op Schiphol.
Het vliegtuig kreeg voorrang boven andere vluchten.
Na een medische controle konden de gewonden weer gaan.

Dna-test op botresten uit scheepswrak

Met de botresten uit het wrak van het VOC-schip De Rooswijk wordt mogelijk dna-onderzoek gedaan om nabestaanden van de verdronken zeelieden te achterhalen.
Archeologen haalden vrijdag menselijk materiaal naar boven uit het ruim van de Oost-Indiëvaarder die in 1740 verging voor de Zuid-Engelse kust bij Ramsgate. Het zeilschip had zo'n 250 opvarenden aan boord toen het op weg was naar Batavia, het huidige Jakarta. Een duiker ontdekte het wrak in 2005. Er zijn sindsdien ook al kisten met zilver geborgen.

Grou snelste Skûtsje

Het SKS-kampioenschap skûtsjesilen gaat naar Grou met schipper Douwe Visser. Visser en zijn bemanning werden vierde bij de slotwedstrijd op de Snitser Mar. Daarmee wisten zij hun opponent Heerenveen in het klassement achter zich te houden. Dat skûtsje met de debuterende schipper Sytze Brouwer werd bij de startlijn naast de lijn gedrukt en moest terugvaren om alsnog te starten. Pieter Meeter van Akkrum won de dagwedstrijd. Douwe Visser van Grou is voor de vierde keer kampioen. De eerste eindoverwinning was in 2005, de laatste in 2014.

Eerste exemplaar voor Rinus Israël

Schrijver Bob Dijkgraaf heeft vrijdagmiddag het eerste exemplaar van zijn boek Ons Feyenoord overhandigd aan de legendarische Feyenoord-verdediger Rinus Israël. Het boek gaat over de bijzondere band die Feyenoordsupporters hebben met hun club. "De liefde voor Feyenoord zit diep. Dieper dan de liefde die supporters van andere teams voelen voor hun club", zegt Bob Dijkgraaf.
" Ik heb onderzocht waar die onvoorwaardelijke liefde vandaan komt."

Zeeschilders exposeren in galerie Wind

Tien zeeschilders exposeren vanaf 18 augustus in galerie Wind aan de Prins Hendrikkade in Rotterdam. De schilders, die allemaal als thema de zee schilderen, zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders.Kort na de tweede wereldoorlog werden Nederlandse zeeschilders uitgenodigd om mee te gaan met de Koninklijke Marine op verre zeereizen.De reacties op de schilderijen waren zo lovend dat er besloten werd om de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders op te richten. Deze bestaat nog altijd en exposeert tot en met 18 oktober in de galerie.

"Visumplicht tegen Albanese bendes"

Politie en justitie in Amsterdam stellen voor om voor Albanezen weer een visumplicht in te voeren. Ze signaleren dat Albanezen de laatste jaren steeds vaker een sleutelrol spelen bij de handel in drugs en bij het witwassen. Albanië is geen Schengenland maar sinds 2010 hebben Albanezen geen visum nodig. Het voorstel staat in een interne memo, bevestigt een politiewoordvoerder. Hij spreekt van een "snelle opmars" van Albanezen. De visumplicht zou moeten voorkomen dat ze zich "wortelen in de samenleving". Sinds vorig jaar zijn er 36 onderzoeken gestart tegen Albanese verdachten.

Big Ben in Londen vier jaar lang stil

De Big Ben in Londen is vanaf volgende week maandag vier jaar lang niet meer te horen. Reden hiervoor is een grootscheepse renovatie van de Elizabeth-toren waarin de 13,7 ton zware klok hangt. De veiligheid van de arbeiders in de toren moet worden gegarandeerd, en dus is de klok tot 2021 alleen nog te horen tijdens grote evenementen zoals oud en nieuw. Big Ben is eigenlijk de naam voor de zwaarste van de vijf klokken in de 96 meter hoge Elizabeth-toren die aan de Theems ligt. De Big Ben slaat al bijna 157 jaar zonder onderbreking

Dader Barcelona leeft mogelijk nog

De politie houdt nog altijd rekening met de mogelijkheid dat de hoofdverdachte van de aanslag in Barcelona nog op de vlucht is. Berichten dat het ging om Moussa Oukabir (17), die uren later werd gedood bij de aanslag in Cambrils, kan de Catalaanse politie niet bevestigen. Aanvankelijk werd vermoed dat Oukabir de Ramblas-chauffeur was. Toen daarna bleek dat hij onder de terroristen was die in Cambrils waren doodgeschoten, stopte de zoektocht naar de Ramblas-dader. De politie denkt inmiddels dat iemand anders de chauffeur was, mogelijk de enige verdachte die nog spoorloos is.

Mogelijk imam omgekomen in Alcamar

De Spaanse politie heeft zaterdagochtend in Ripoli het huis van een imam doorzocht. Mogelijk was hij nauw betrokken bij de aanslagen van donderdag en is hij omgekomen bij de ontploffing in een huis in Alcamar. Ripoli was de thuisbasis van de meeste verdachten. In het huis van de imam zijn dna-sporen verzameld, die kunnen worden vergeleken met het dna op de lichamen die zijn gevonden in Alcamar. In Alcamar waren de verdachten woensdag bezig met explosieven en gasflessen, die voortijdig ontploften. Er vielen twee doden. Door de explosie moesten ze hun plan voor een bomaanslag laten varen.

Feesttent Tirol ingestort: 2 doden

In Oostenrijk zijn twee mensen om het leven gekomen toen een feesttent bij noodweer instortte. Zo'n vijftig mensen raakten gewond. In de tent in Sankt Johann am Walde in Tirol was een feest bezig van de vrijwillige brandweer. Er waren zo'n 700 mensen in de tent toen het noodweer omstreeks 23.30 uur losbarstte. Er waren windstoten tot 120 kilometer per uur. Tijdens het noodweer viel ook de stroom uit in het gebied. Met de verlichting van brandweerauto's zijn hulpdiensten op zoek gegaan naar slachtoffers. De twee doden zijn een man en een vrouw van begin twintig.

Erdogan: niet op Merkel stemmen

De Turkse president Erdogan heeft de ongeveer 3 miljoen stemgerechtigde Turken die in Duitsland wonen, opgeroepen om niet op de CDU te stemmen, de partij van bondskanselier Merkel. De Duitsers gaan op 24 september naar de stembus. Mede wordt opgeroepen niet op de SP en de Groenen te stemmen, zij zouden vijanden van Turkije zijn, aldus Erdogan in een speech na het vrijdaggebed. Je vraagt je af waar de man zich mee bemoeit. Natuurlijk is hij boos, omdat Merkel na de staatsgreep in Turkije er in de EU op aangedrongen heeft de onderhandelingen over Turks toetreden te bevriezen.

Doek valt voor Steve Bannon

Steve Bannon is weg uit het Witte Huis. Of de strategisch adviseur van president Donald Trump zelf zijn ontslag heeft ingediend of dat hij het beruchte "You're fired!" te horen kreeg van zijn baas, is nog onduidelijk.

Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders wilde alleen het vertrek van Bannon bevestigen, niet de manier waarop. Zij zei: "Wij zijn dankbaar voor zijn inzet en wensen hem het beste".

Woede om celstraffen demonstranten

De wereldwijde woede over het detineren van drie jonge demonstranten in Hongkong neemt snel toe. Nathan Law, Joshua Wong en Alex Chow, de bekendste leiders van de protesten tegen de Chinese overheid, zitten de komende maanden in de gevangenis. Het trio werd tot celstraffen veroordeeld vanwege hun rol in de massale protesten in 2014. Eerder waren zij al veroordeeld tot taakstraffen, die ze inmiddels hadden vervuld, maar de openbaar aanklagers gingen in beroep omdat ze die straffen te laag vonden. Vooral daarover is wereldwijd veel woede ontstaan.

Regering Australië in het nauw

De Australische regering raakt steeds verder in de problemen als een gevolg van de om zich heen grijpende nationaliteitencrisis. Vrijdag kwam een zevende politicus, Nick Xenophon, in het nauw, terwijl zijn steun noodzakelijk is voor het voortbestaan van de regering van premier Turnbull.
De Australische regering heeft een meerderheid van slechts twee zetels in de Senaat. Xenophon kwam erachter dat hij mogelijk een dubbele nationaliteit bezit, iets wat volgens een 116 jaar oude wet verboden is voor parlementsleden.

De Kerken Spreken via LOK-radio

De uitzending van de kerken wordt zondag 20 augustus verzorgd door de Immanuelkerk.
Van 09.30 -10.00 uur is er het kinderprogramma.

Om 10.00 uur wordt er overgeschakeld naar de Immanuelkerk voor de rechtstreekse uitzending van de kerkdienst.
Voorganger is Ds. J.B. de Rijke.

Kleuter Tennis 1/2

Is uw kind tussen de 3 en 5 jaar oud dan kan hij/zij meedoen aan onze superleuke Kleuter Tennislesjes.
Het gaat hierbij om het stimuleren van de motorische ontwikkeling van het kind en het voorbereiden op specifieke tennisvaardigheden. Dit is goed voor elk kind, welke sport hij/zij ook gaat volgen.
Een kind dat Kleuter Tennis gevolgd heeft, zal sneller en efficiënter leren tennissen!


Kleuter Tennis 2/2

De lesjes worden gegeven op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 14.30 uur, op de volgende data: 30 augustus, 6 september, 13 september, 20 september en 27 september.
De kosten bedragen € 20,- voor 5 lessen, gegeven door Dorien Klinkenberg. U kunt bij Dorien betalen tijdens de les (voor vragen Dorien, 0641145911 of mail de jeugdcommissie: jeugdcie@tvlangeland.nl)
De kinderen kunnen worden opgegeven via het www.tvlangeland.nl .

Kerkdiensten zondag 20 augustus 1/5

IJSSELDIJKKERK

10.00 uur:Ds. E.J.N. Kronenburg
18.30 uur:Dienst in De Rank

DE RANK
10.00 uur:Ds. M.D. v.d. Giessen
18.30 uur:Ds. J. Ouwendijk

Kerkdiensten zondag 20 augustus 2/5

DE ARK

10.00 uur: Dr. G. den Hartogh

DE WINGERD
10.00 uur:Mevr. E.Verheul

Kerkdiensten zondag 20 augustus 3/5

IMMANUELKERK
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt

10.00 uur:Ds. J.B. de Rijke
16.30 uur:Ds. P.J.C. Colijn

DE TUYTER
Evangelische Gem. Krimpen
10.00 uur:Jan Remmers

Kerkdiensten zondag 20 augustus 4/5

SIONSKERK

10.00 uur:Ds. J. Blom
18.30 uur:Ds. A.J. Mensink

REHOBOTHKERK
10.00 uur:Ds. M.P.D. Barth
18.30 uur:Dr. P.F. Bouter

Kerkdiensten zondag 20 augustus 5/5

DE BRON
Parochie Heilige Maria Koningin

11.00 uur:Woord-Communieviering
R. Schoolenberg

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Redactiemedewerkers gezocht

De Lokale Omroep Krimpen zoekt uitbreiding van het aantal medewerkers binnen de redactie van de Kabelkrant.

Als het u leuk lijkt om 1 ochtend van uw keuze mee te werken aan het tot stand komen van de kabelkrant op de tv en op de web-site, neem dan contact op via tel. no. 0180 516280 of stuur een mail naar: info@lokaleomroepkrimpen.nl


Luistert u graag naar klassieke muziek?

De Lokale Omroep Krimpen biedt u iedere vrijdag van 10.00-11.00 uur het programma met klassieke muziek.
Van barok tot opera en van concerten tot operette-ouvertures.
Een grote verscheidenheid aan componisten valt in dit programma te beluisteren.
Samenstelling en presentatie: Hermann Keller.

Herhaling op zondag van 12.00 tot 13.00 uur.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
10.00 – 12.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond

Dinsdag
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 17.00 uur: Multisport
17.00 - 18.00 uur: Happy Hour
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: Multi sport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H