Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 16 december 2017

Zaterdag 16 december

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zaterdag is er af en toe zon, maar verspreid ook buien, soms met een winters karakter.
Het wordt ca. 4 graden. De wind is west tot noordwest, zwak tot matig, kracht 2 of 3.

Zondag is het een tijdje meest droog, met wat zon.
Het wordt dan 5 graden. In de avond gaat het regenen.

Schiphol: man met mes neergeschoten

De marechaussee heeft op vliegveld Schiphol een man neergeschoten, nadat hij met een mes het bureau van de marechaussee was binnengelopen. De man werd in de benen geschoten en is per ambulance afgevoerd.
Het gaat om een 29- jarige Hagenaar, die al vaker betrokken was bij gewelddadigheden op Schiphol. Volgens de marechaussee had de man geen terroristisch oogmerk.

Controle politie en douane bij autobedrijven

De douane en de politie hebben vrijdagmiddag onderzoek gedaan bij verschillende Rotterdamse autobedrijven. De politie heeft bevestigd dat ze verborgen ruimtes in auto's hebben gevonden.
De politie kan nog niets zeggen over mogelijke aanhoudingen of inbeslagnames. De controles vonden onder meer plaats bij een garagebedrijf aan de Noordschans en een carwash in de Rosenveldtstraat in Rotterdam.

Waterspreeuw na 23 jaar terug in de regio

Vogelliefhebbers zijn vrijdag uitgelopen na een bericht dat de waterspreeuw terug is in onze regio. Het beestje werd gezien tussen de voormalige polder Nieuwland en de woonwijken van Papendrecht. Boswachter Thomas van der Es van het Nationaal Park Biesbosch & Haringvliet wilde dat met eigen ogen zien.
"De waterspreeuw is voor het laatst in Zuid-Holland gezien in de duinen van Den Haag. Dat was in 1994", vertelt de boswachter enthousiast

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 16 december via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgende onderwerpen:
- Kerstvakantie activiteiten met Synerkri.
- Prestatieafspraken tussen Gemeente en QuaWonen.
- Eenzaamheid bestrijding door workshops.
- Oeganda actie door leerlingen van 'Het Kompas'.
- Beleid Onderwijs Stichting baart gemeente zorgen.

Herhaling op maandag van 10.00-12.00 uur

Handgranaat op straat gevonden

In de buurt van het Rotterdamse metrostation Prins Alexander is vrijdagmiddag een handgranaat gevonden. Het explosief stond op scherp en lag op straat bij een vuilnisbak.
Het explosief is rond 15:00 uur door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) meegenomen en onschadelijk gemaakt.
De politie start een onderzoek.

De Kerken Spreken via LOK-radio

De uitzending van de kerken wordt zondag 17 december verzorgd door de IJsseldijkkerk. Van 09.30 -10.00 uur is er het kinderprogramma.

Om 10.00 uur wordt er overgeschakeld naar de IJsseldijkkerk voor de rechtstreekse uitzending van de kerkdienst.
Voorganger is Ds. E.J.N. Kronenburg.

Nog veel zweetdruppels voor Brexit

Opluchting alom in Brussel dat het licht eindelijk; offiieel, op groen ging voor fase twee van de Brexit-onderhandelingen. Maar wat willen de Britten nu precies, hoe zien zij de toekomstige relatie voor zich? Op 29 maart 2019 verlaten ze officieel de EU, maar er ligt dan nog geen handelsakkoord. Waarschijnlijk komt er een overgangsperiode van twee jaar, waarin ze gewoon toegang hebben tot de interne markt en aan alles meebetalen. Maar daarna?
Bondskanselier Merkel voorspelde onlangs; "De moeilijkste fase ligt nog voor ons."

Prins Laurent gaat verhaal halen

De Belgische Prins Laurent, het enfant terrible van de Belgische koningsfamilie, wil zich voor het parlement verzetten tegen de vermindering van zijn toelage. In een
brief stelt zijn advocaat dat hij de mogelijkheid moet krijgen zich voor het parlement "schriftelijk en mondeling" te verdedigen. De regering bepaalde deze week, dat hij eenmalig 45.000 euro moet inleveren. Dit omdat de prins een bezoek bracht aan de Chinese ambassade, waarvoor hij geen toestemming had. Volgens zijn advocaat is het besluit genomen zonder wederhoor. De korting zou overigens idioot hoog zijn geweest.

Ze zorgen goed voor zichzelf

Terwijl Duitse politici al drie maanden vruchteloos aan een nieuwe regering werken, verhogen ze tegelijkertijd wel flink hun eigen maandsalaris, tot bijna tienduizend euro. Het nieuwe parlement is eerder uitgedijd tot liefst 710 personen, zo groot als vrijwel nergens ter wereld. Het XXL-parlement kent nu bijna tachtig extra plekken in vergelijking met de vorige termijn. En het aantal reusachtige kantoorpaleizen van glas en staal in het regeringscentrum in Berlijn is onderhand niet meer te tellen. 90% van de Duitsers is tegen de salarisverhoging. Ondanks dat wordt het salaris elk jaar automatisch verhoogd.

Erotiekconcern bijna failliet

Erotiekconcern Beat Uhse heeft in Duitsland faillisement aangevraagd. Volgens het bestuur is die stap nodig om de herstructurering van het bedrijf op "duurzame wijze" uit te voeren. Het concern, dat in vijf landen waaronder Nederland actief is, benadrukte dat het faillisement alleen geldt voor de houdstermaatschappij van het bedrijf. Beate Uhse is bekend van onder meer de lingerie en speeltjes die via postorderbedrijf Pabo kunnen worden besteld. Ook de winkels van Christine le Duc en Adam & Eve zijn onderdeel van de boedel. Deze onderdelen blijven voorlopig gewoon in bedrijf.

Magere kerstboom verdeelt Rome

De kerstboom op het plein Piazza Venezia in het centrum van Rome dreigt de kerst niet te halen. Het heeft de gemeente bijna 50.000 euro gekost om hem daar te krijgen, maar de boom verliest nu continu zijn naalden. Ze wordt door de Romeinen dan ook de 'Spelacchio' genoemd, wat je zou kunnen vertalen met 'de onthaarde', of in dit geval 'de naadloze'. Wij zouden gewoon 'de kale' zeggen. De vrouwelijke burgemeester van Rome, Virginia Raggi, krijgt alle kritiek. Is ze niet eens in staat een goed kerstboom uit te kiezen? Die voor de Sint Pieter, uitgezocht door het Vaticaan, is veel mooier.

Kerkdiensten zondag 17 december 1/5

IJSSELDIJKKERK

10.00 uur:Ds. E.J.N. Kronenburg
18.30 uur:Ds. C. Baggerman

De Rank
10.00 uur:Ds. J.W. Sparreboom
18.30 uur:Dienst in de IJsseldijkkerk

Kerkdiensten zondag 17 december 2/5

DE ARK

10.00 uur: Dhr. D. de Roest


DE WINGERD
10.00 uur: Ds. A.E.N. de Bruin

Kerkdiensten zondag 17 december 3/5

IMMANUELKERK
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt

10.00 uur:Ds. J.B. de Rijke
16.30 uur:Ds. J.B. de Rijke

Evangelische Gem. Krimpen
10.00 uur:Dick van Steenis

Kerkdiensten zondag 17 december 4/5

SIONSKERK

10.00 uur:Ds. M.A. v.d. Berg
18.30 uur:Ds. H. Russcher

REHOBOTHKERK
10.00 uur:Ds. M.C. Batenburg
18.30 uur:Dr. A.J. Kunz

Kerkdiensten zondag 17 december 5/5

DE BRON
Parochie Heilige Maria Koningin

11.00 uurWoord-Communieviering
Celebrant:R. Schoolenberg
Samenzang

Kerstaanslag 2016 Berlijn 1/6

Een jaar na de terreuraanslag op de kerstmarkt in Berlijn maakt Duitsland zich op voor een beladen herdenking. Komende dinsdag wordt in de Gedächtniskirche stilgestaan bij de twaalf doden en 56 gewonden die vielen op die fatale 19de december 2016. Maar naast het nog altijd pijnlijk verse verdriet, is er bij steeds meer betrokkenen woede over de aanpak van Bondskanselier Merkel. "Criminele vluchtelingen moeten opdonderen!"
Uit onlangs gepubliceerd onderzoek blijkt dat fout op fout is gestapeld met betrekking tot de dader van de aanslag.

Kerstaanslag 2016 Berlijn 2/6

De laffe aanslag van de Tunesische terrorist Anis Amri (24) op het winkelend publiek van de Berlijnse Kerstmarkt was volgens juridisch onderzoeker Bruno Jost te voorkomen geweest. De Duitse politie, veiligheidsdiensten en de immigratiedienst hadden de radicale moslim al vele maanden in de smiezen. Maar ze lieten hem continu lopen.
Amri was in zijn thuisland vanwege diefstal van een vrachtwagen bij verstek veroordeeld. Hij vluchtte in 2011 via Lampedusa naar Italië. Als asielzoeker zat hij wegens brandstichting en mishandeling vier jaar in een Siciliaanse gevangenis.

Kerstaanslag 2016 Berlijn 3/6

Hij had nooit legaal naar Noord-Europa mogen komen. Hij had naar Tunesië moeten worden uitgezet, maar dat gebeurde niet.
In Duitsland loog Amri opnieuw over zijn herkomst. Hij had liefst veertien verschillende identiteiten, bedroog zo alle autoriteiten. De man was een kleine crimineel, dealde in drugs in Berlijn en was betrokken bij steekpartijen in de immigrantenwijk Neukölln.
In de buurt van de Zwitserse grens werd hij medio 2016 met een vals identiteitsdocument gearresteerd.

Kerstaanslag 2016 Berlijn 4/6

Daar kende de politie zijn gevaar als potentiële aanslagpleger, maar ze liet hem na een paar dagen toch lopen. Later bezat de geradicaliseerde moslim een Zwitsers pistool en hij gebruikte Zwitserse prepaid-SIM-kaarten.
Officieel zat Amri in een azc bij Emmerich, een gemeente aan de grens met Nederland. Maar hij begaf zich steeds illegaal in andere deelstaten, waar hij met radicale haat-imams als zijn inmiddels gearresteerde opdrachtgever Abu Walaa in contact kwam. In Berlijn bezocht hij hij een beruchte terreurmoskee aan de Perleberger Strasze, die pas maanden na de aanslag gesloten werd.

Kerstaanslag 2016 Berlijn 5/6

Na de aanslag op 19 december 2016 in de Duitse hoofdstad reisde Amri weer richting Emmerich, en werd op een camera in Nijmegen geregistreerd. De Berlijnse poltie startte het onderzoek echter veel te laat, en toen ze Amri's identiteitspapieren in de cabine van de vrachtwagen vonden, werden de Nederlandse autoriteiten nog steeds niet gewaarschuwd. Ondanks dat de terrorist officieel woonachtig was op een kilometer van de grens.
De massamoordenaar kon zo ontkomen, reisde verder via Amsterdam naar het Belgische Brussel en het Franse Lyon.

Kerstaanslag 2016 Berlijn 6/6

Na deze omweg kwam hij in Noord-Italië aan. Daar werd Amri nabij Milaan door twee agenten tijdens een controle in een vuurgevecht gedood.

Sinds de Keulse Nieuwjaarsnacht van 2015, waarin vrouwen massaal beroofd en aangerand werden ligt het ruimhartige asielbeleid zwaar onder vuur. En daarmee ook kanselier Merkel. Haar wordt ook kwalijk genomen, dat de doden en gewonden van de Kerstaanslag tot op heden geen aandacht hebben gekregen van overheidswege.
Ontleend aan De Telegraaf, 16 december.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Redactiemedewerkers gezocht

De Lokale Omroep Krimpen zoekt uitbreiding van het aantal medewerkers binnen de redactie van de Kabelkrant.

Als het u leuk lijkt om 1 ochtend van uw keuze mee te werken aan het tot stand komen van de kabelkrant op de tv en op de web-site, neem dan contact op via tel. no. 0180 516280 of stuur een mail naar: info@lokaleomroepkrimpen.nl


Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
10.00 – 12.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond

Dinsdag
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Happy Hour
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H