Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Verkiezingsmarkt Krimpen aan den IJssel

Op zaterdag 17 maart zullen de politieke partijenvan 10.00-16.00 uur klaar staan op de Crimpenhof om met u van gedachten te wisselen. De politieke partijen zullen luisteren naar het Krimpens publiek en de Krimpenaren kunnen zich orienteren bij de bepaling van hun stem bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Alle negen partijen die meedoen aan de verkiezingen zullen op de markt aanwezig zijn. Voor koffie en popcorn wordt gezorgd. De verkiezingsmarkt wordt gehouden op het Marinus van Vliet Plein.

Verkoop zelfmoordpoeder gestaakt

Bedrijven die het middel leveren dat bekendstaat als zelfmoordpoeder, leveren niet meer aan particulieren. Dat meldt RTL Nieuws na een rondgang langs de aanbieders. Aanleiding is de dood van de 19-jarige Ximena nadat zij het middel had ingenomen. Ze had gezegd dat ze het voor een project op school nodig had. De bewuste leverancier stopte al met de verkoop, nadat de vader van Ximena over haar dood had verteld. Het middel waarmee iemand pijnloos en snel een eind aan zijn leven kan maken wordt nu alleen nog verkocht aan de levensmiddelen- en metaalindustrie, zeggen de verkopers.

Amsterdamse Ellie Lust naar Rotterdam

Politieagente Ellie Lust gaat aan de slag in Rotterdam. De bekende Amsterdamse gaat voor het programma Opsporing Verzocht werken op het landelijke Politiedienstencentrum (PDC) in Rotterdam. Ze gaat dus niet voor het Rotterdamse korps werken. De Amsterdamse politie heeft de komst van Lust bevestigd aan RTV Rijnmond. De leiding zou willen dat Lust vanwege haar deelname aan het programma 'Ellie op Patrouille' het komende jaar in de luwte blijft bij politiezaken, meldt zender AT5.

Heimat-Horst: Islam hoort hier niet

Al na één werkweek roept de nieuwe Heimat-minister van Duitsland: "De islam hoort niet bij Duitsland." Met deze uitspraak gaat de Beierse premier Horst Seehofer, baas van regeringspartij CSU, direct de confrontatie met zijn baas Angela Merkel aan. Voor Seehofer gaat 'heimat' over de christelijke wortels van Duitsland. Hij waarschuwt de vier miljoen moslims in zijn land: "Die moeten met ons leven, niet naast of tegen ons." Deze houding wordt waarschijnlijk mede ingegeven door de komende verkiezingen dit najaar in Beieren en probeert hij de wind uit de zeilen te nemen van de AfD.

Weer Russish balling vermoord

De Russische zakenman Nikolai Gloesjkov blijkt eerder deze week in zijn Londense woning te zijn vermoord. De terrorismedienst start een officieel moordonderzoek. Deze krijgt het druk, want eerder deze week werd bekend dat er nader onderzoek komt naar de volgens velen verdachte dood van veertien andere Russen, die de afgelopen jaren in en rond Londen zijn overleden. Gloesjkov blijkt te zijn gewurgd. Hij werd door het Kremlin ervan verdacht ruim honderd miljoen dollar te hebben gestolen van luchtvaartmaatschappij Aeroflot. Eind jaren negentig leidde hij dat bedrijf.

Algemene rust op Bali

Ieder jaar opnieuw is het Indonesische eiland Bali 24 uur in complete rust. Het is dan het Balinese nieuwjaar en de Hindoe-goden hebben rust en stilte nodig. De internationale luchthaven is gesloten. Het werk wordt neergelegd, reizen is taboe en er wordt ook niet gekookt. Toeristen dienen in hun hotel te blijven. Dit jaar wordt zelfs voor het eerst het internet uit de lucht gehaald. Alleen in de grote hotels zal nog wifi beschikbaar zijn en zo ook voor de veiligheidsdiensten, luchtvaart, ziekenhuizen en bij eventuele rampen.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.