Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Gers!

RTV Rijnmond en het Rotterdamse tijdschrift Gers! gaan samenwerken. Ze zullen maandelijks een tv-programma maken, dat ook online te zien is. "De bedoeling is dat wij in ieder geval tot de zomer vier keer een magazine gaan opnemen, op locatie en met publiek", zegt hoofdredacteur Ib Haarsma van RTV Rijnmond. "Dat moet met gerse gasten en op een gerse locatie in de regio Rijnmond." Door de samenwerking willen Gers! en RTV Rijnmond mooie verhalen en mooie ontwikkelingen uit stad en regio een platform geven. In april is de eerste aflevering te zien.

Line-dance avond

Op donderdag 22 maart 2018 vindt in de ontmoetingsruimte van De Sperwer, de Landerijen 3, te Krimpen aan den IJssel een Line-dance avond plaats. Entree: €4,00.
Er wordt gedanst van 20.00 tot 22.00 uur.
Opgeven kan via het vrijwilligersloket van de KrimpenWijzer, tel: 0180-515840. Zij zijn te bereiken op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en dinsdag en donderdag van 9.00 tot 16.00 uur. Let op: vol = vol. De line-dance avond wordt over drie maanden weer georganiseerd. De datum is nog niet bekend.

leugen sneller dan de waarheid

Dat blijkt uit een onderzoek van het Massachusetts Institute of Technology. De onderzoekers bestudeerden verschillende nieuwsberichten die zich in de periode tussen 2006 en 2017 op Twitter verspreidden en samen zo’n 4,5 miljoen keer door ongeveer 3 miljoen mensen gedeeld werden. De wetenschappers stelden van elk nieuwsbericht vast of het klopte of niet en analyseerden vervolgens de wijze waarop het nieuws zich verspreid had. Het onderzoek wijst uit dat ‘false news’ – zoals de onderzoekers het noemen – zich echt anders verspreidt dan de werkelijkheid.

Lugubere vonds

Bouwvakkers hebben in San Francisco een lugubere ontdekking gedaan tijdens renovatiewerken aan een garage. Ze groeven een kist op die ongeveer 145 jaar oud is. Daarin lag een meisje van drie, met een roos nog in haar handjes. Opvallend is dat het lichaam van de peuter volledig bewaard is gebleven. De eerder deze maand opgegraven kist van ongeveer een meter lang is gemaakt van lood en brons, en heeft twee venstertjes. Daardoor kon je, aldus de eigenares van het huis, Ericka Karner, het helemaal intacte lijkje van het blonde meisje zien liggen.