Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Vliegtuigongeluk

De mannen die dinsdag om het leven zijn gekomen bij het vliegtuigongeluk bij Stolkwijk in de Krimpenerwaard, zijn 60 en 79 jaar oud. De mannen komen uit Leiden en Zevenhoven. Het toestel van Sand Air uit Rotterdam steeg dinsdag op voor een vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport. Ten zuiden van Gouda stortte het toestel neer. Wie van de mannen de piloot was, is nog onduidelijk. Het onderzoek naar het ongeluk gaat nog weken duren,zegt de politie. Vlak voor de crash raakte het toestel een paar boomtoppen.

Metro naar het strand

Badgasten kunnen pas over drie jaar met de metro naar het strand van Hoek van Holland. In 2021 moet het laatste stuk van de Hoekse Lijn klaar zijn, ruim anderhalf jaar later dan gepland. De opening van de verbinding Schiedam-Hoek van Holland is dit najaar. Daarna wordt er nog een 2 kilometer lang trace boven- en ondergronds naar het nieuwe station Strand. Verantwoordelijk wethouder Adriaan Visser heeft beloofd ondernemers in Hoek van Holland te helpen door extra vervoer naar het strand aan te bieden.

AVG gaat 25 mei in

Kleine organisaties hoeven niet bang te zijn dat ze snel boetes krijgen als ze persoonlijke gegevens nog niet goed hebben beschermd. Minister Dekker van Rechtsbescherming wil in het begin schappelijk omgaan met de nieuwe Europese privacywet,die morgen ingaat. Volgens Dekker zal de Autoriteit Persoonsgegevens, die toeziet op de wet, niet direct boetes uitdelen als kleine organisaties bezig zijn met de wet. De minister is niet van plan nu al meer geld beschikbaar te stellen voor de Autoriteit Persoonsgegevens.

Pesten

Ruim de helft van de basisscholen gebruikt een anti-pestprogramma waarvan niet is bewezen dat het werkt. Zo laat de populaire Kanjertraining na een jaar vaak geen duidelijke verbetering zien. Zeven anti-pestprogramma's zijn door vijf universiteiten en het Trimbos Instituut geanalyseerd. Bij vier van de zeven methoden lukt het om binnen een jaar het pesten te verminderen. Dat zijn KiVa, PRIMA, Taakspel en Alles Kidzzz. Een onderzoeker zegt dat lessen waarbij de hele klas betrokken wordt, het beste werken.

Bijscholing

In het Duitse Dresden hebben zo’n 600 brandweermannen een opmerkelijke opleiding gekregen. Ze zijn bijgeschoold in hoe ze moeten omgaan met buttplugs en penisringen die vast komen te zitten. “Voorzichtigheid en delicaat werk zijn essentieel”, klonk het. ‘Mechanisch faling’, of hoe om te gaan met onder andere vastzittende penisringen en buttplugs. Het is een iets anders dan een opleiding om de karaktertypes van je eiland te bepalen. Dat mochten 600 Duitse brandweermannen aan de lijven ondervinden.

Strijd tegen de kater

Al in het stenen tijdperk brouwden we alcohol en we zijn er steeds beter in geworden. Maar we zijn nog even onbeholpen als onze verre voorvaderen in het bestrijden van een van de gevolgen van alcohol: de kater. De hoogleraren Cheng Ji en Yunfeng Lu (allebei werkzaam in de VS) zijn een eind op weg om ons te verlossen van de volgende ochtend. Wetenschappers weten allang welk lichaamseigen enzym de alcohol afbreekt in ons lichaam. Als extra aanvoer naar de lever van dat enzym kan worden geregeld zou het afbreken sneller gaan.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.