Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 17 maart 2018

Zaterdag 17 maart

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zaterdag in het zuiden lichte sneeuw, elders vrijwel droog, maar wel vaak bewolkt. De temperatuur wordt ca. 0 graden.
De wind is noordoost, vrij krachtig tot hard, kracht 5 tot 7.

Zondag is het vrijwel overal droog en is het in een groot deel van het land vrij zonnig. Door forse oostenwind blijft het nog wel erg koud. De maxima liggen iets boven 0.Weer even winter: sportwedstrijden afgelast

Met gevoelstemperaturen rond de -15 en kans op sneeuw is zaterdag de winter weer even terug in de regio. Jonge voetballers en hockeyers hebben daardoor vrij op de zaterdagochtend: de KNVB en de KNHB hebben de voetbal- en hockeywedstrijden voor de jeugd onder de 11 jaar afgelast.
"Dit is besloten vanwege de verwachte kou in combinatie met de wind", schrijft de KNVB. De spelers zijn jong en ze spelen vaak vroeg, voegt de hockeybond nog toe.

Verkiezingsmarkt Krimpen aan den IJssel

Op zaterdag 17 maart zullen de politieke partijenvan 10.00-16.00 uur klaar staan op de Crimpenhof om met u van gedachten te wisselen. De politieke partijen zullen luisteren naar het Krimpens publiek en de Krimpenaren kunnen zich orienteren bij de bepaling van hun stem bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Alle negen partijen die meedoen aan de verkiezingen zullen op de markt aanwezig zijn. Voor koffie en popcorn wordt gezorgd. De verkiezingsmarkt wordt gehouden op het Marinus van Vliet Plein.

Verkoop zelfmoordpoeder gestaakt

Bedrijven die het middel leveren dat bekendstaat als zelfmoordpoeder, leveren niet meer aan particulieren. Dat meldt RTL Nieuws na een rondgang langs de aanbieders. Aanleiding is de dood van de 19-jarige Ximena nadat zij het middel had ingenomen. Ze had gezegd dat ze het voor een project op school nodig had. De bewuste leverancier stopte al met de verkoop, nadat de vader van Ximena over haar dood had verteld. Het middel waarmee iemand pijnloos en snel een eind aan zijn leven kan maken wordt nu alleen nog verkocht aan de levensmiddelen- en metaalindustrie, zeggen de verkopers.

NOS houdt samenvattingen Eredivisie

De samenvattingen van de wedstrijden in de Eredivisie zijn tot en met het seizoen 2021/2022 bij de NOS te zien. Het contract daarvoor is met drie jaar verlengd. Het contract geldt voor zowel televisie als online. Ook de live-verslaggeving van de Eredivisiewedstrijden op de radio bij NOS Langs de Lijn blijft zoals die is.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 17 maart via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgende onderwerpen:
- Rechtstreeks vanaf WC Crimpenhof bij de verkiezingsmarkt.
- Ondertekening Regenboog Stembusaccoord.
- Paasrit van de auto en motorclub.
- Straatnaamgeving project De Wilgen.

Herhaling op maandag van 10.00-12.00 uur.

Amsterdamse Ellie Lust naar Rotterdam

Politieagente Ellie Lust gaat aan de slag in Rotterdam. De bekende Amsterdamse gaat voor het programma Opsporing Verzocht werken op het landelijke Politiedienstencentrum (PDC) in Rotterdam. Ze gaat dus niet voor het Rotterdamse korps werken. De Amsterdamse politie heeft de komst van Lust bevestigd aan RTV Rijnmond. De leiding zou willen dat Lust vanwege haar deelname aan het programma 'Ellie op Patrouille' het komende jaar in de luwte blijft bij politiezaken, meldt zender AT5.

Overlevende Slag in de Javazee overleden

In Den Haag is Felix Jans overleden, de laatste Nederlandse overlevende van de Slag in de Javazee in 1942. Jans zat op de onderzeeër Kortenaar, die door de Japanners tot zinken werd gebracht. De Britse marine redde hem na een dag uit zee. Bij de slag verloor Nederland 900 man.
Jans werkte later in Thailand aan de Birmaspoorlijn. Hij stierf op de leeftijd van 93 jaar.

Mentel grijpt tweede goud bij Paralympics

Snowboardster Bibian Mentel heeft vrijdag bij de Paralympische Winterspelen in Pyeongchang haar tweede gouden medaille veroverd. De 45-jarige Loosdrechtse was de beste op de banked slalom. Lisa Bunschoten pakte het brons. De banked slalom stond in Pyeongchang voor het eerst op het paralympische programma. Het is een slalom met oplopende kombochten.

Paasactiviteit bij de kinderboerderij

Op woensdag 28 maart zijn er allerlei leuke dingen te doen bij de kinderboerderij Klein Boveneind i.h.k. van Pasen.
Zo kunnen er eieren worden geschilderd, een speurtocht worden gedaan en allerlei leuke proefjes worden uitgevoerd met eieren.
De kosten bedragen 2,50 euro. De activiteiten vinden plaats van 13.30 uur tot 15.30 uur.
Geef je op op de boerderij of bel 0180511454

Line-dance avond

Op donderdag 22 maart 2018 vindt in de ontmoetingsruimte van De Sperwer, de Landerijen 3, te Krimpen aan den IJssel een Line-dance avond plaats. Entree: €4,00.
Er wordt gedanst van 20.00 tot 22.00 uur.
Opgeven kan via het vrijwilligersloket van de KrimpenWijzer, tel: 0180-515840. Zij zijn te bereiken op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en dinsdag en donderdag van 9.00 tot 16.00 uur. Let op: vol = vol. De line-dance avond wordt over drie maanden weer georganiseerd. De datum is nog niet bekend.

Workshop (paas)kaarten maken

Op vrijdag 23 maart 2018 van 14.00 tot 16.00 uur in de ontmoetingsruimte van De Sperwer, Landerijen 3, 2926 TA, Krimpen aan den IJssel. Kosten €4,00 per persoon.
Opgeven kan via het vrijwilligersloket in het Gezondheidscentrum, Groenendaal 1, Krimpen aan den IJssel.
Ze zijn telefonisch te bereiken op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en op dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur via telefoon: 0180-515840.

De Kerken Spreken via LOK-radio

De uitzending van de kerken wordt zondag 16 maart verzorgd door De Ark. Van 09.30 -10.00 uur is er het kinderprogramma.

Om 10.00 uur wordt er overgeschakeld naar De Ark voor de rechtstreekse uitzending van de kerkdienst.
Voorganger is Ds. J. Sijtsma.

Benoeming zet kwaad bloed

Het blijft onrustig na de benoeming van Martin Selmayr tot hoogste ambtelijke baas van de Europese Commissie. De Duitse rechterhand van Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker maakte in recordtijd promotie. Maar het is niet alleen de dubieuze manier waarop, ook het feit dat er wéér een Duitser op een toppositie zit, zorgt in Brussel voor gemor. In een paar minuten vestigde Selmayr het wereldrecord promoties, in één klap werd hij de baas van 33.000 Commissie-ambtenaren. Selmayr is de zoveelste Duitser in een hoge functie in de Europese Commissie.

Heimat-Horst: Islam hoort hier niet

Al na één werkweek roept de nieuwe Heimat-minister van Duitsland: "De islam hoort niet bij Duitsland." Met deze uitspraak gaat de Beierse premier Horst Seehofer, baas van regeringspartij CSU, direct de confrontatie met zijn baas Angela Merkel aan. Voor Seehofer gaat 'heimat' over de christelijke wortels van Duitsland. Hij waarschuwt de vier miljoen moslims in zijn land: "Die moeten met ons leven, niet naast of tegen ons." Deze houding wordt waarschijnlijk mede ingegeven door de komende verkiezingen dit najaar in Beieren en probeert hij de wind uit de zeilen te nemen van de AfD.

Heimat-Horst: Islam hoort hier niet

Al na één werkweek roept de nieuwe Heimat-minister van Duitsland: "De islam hoort niet bij Duitsland." Met deze uitspraak gaat de Beierse premier Horst Seehofer, baas van regeringspartij CSU, direct de confrontatie met zijn baas Angela Merkel aan. Voor Seehofer gaat 'heimat' over de christelijke wortels van Duitsland. Hij waarschuwt de vier miljoen moslims in zijn land: "Die moeten met ons leven, niet naast of tegen ons." Deze houding wordt waarschijnlijk mede ingegeven door de komende verkiezingen dit najaar in Beieren en probeert hij de wind uit de zeilen te nemen van de AfD.

Tit for tat

De Russissche regering heeft zaterdagochtend bekend gemaakt, dat zij drieentwintig Britse diplomaten uitzet. Afgelopen week zette premier May een zelfde aantal Russische medewerkers van de ambassade in Londen uit.
Voor Londen staat vast dat Rusland achter de aanslag zat op de voormalige Russische dubbelspion Skripal en zijn dochter. Volgens de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, is de opdracht daartoe persoonlijk door president Poetin gegeven. Volgens Rusland ontbreekt ieder bewijs voor deze bewering.

Weer Russish balling vermoord

De Russische zakenman Nikolai Gloesjkov blijkt eerder deze week in zijn Londense woning te zijn vermoord. De terrorismedienst start een officieel moordonderzoek. Deze krijgt het druk, want eerder deze week werd bekend dat er nader onderzoek komt naar de volgens velen verdachte dood van veertien andere Russen, die de afgelopen jaren in en rond Londen zijn overleden. Gloesjkov blijkt te zijn gewurgd. Hij werd door het Kremlin ervan verdacht ruim honderd miljoen dollar te hebben gestolen van luchtvaartmaatschappij Aeroflot. Eind jaren negentig leidde hij dat bedrijf.

Algemene rust op Bali

Ieder jaar opnieuw is het Indonesische eiland Bali 24 uur in complete rust. Het is dan het Balinese nieuwjaar en de Hindoe-goden hebben rust en stilte nodig. De internationale luchthaven is gesloten. Het werk wordt neergelegd, reizen is taboe en er wordt ook niet gekookt. Toeristen dienen in hun hotel te blijven. Dit jaar wordt zelfs voor het eerst het internet uit de lucht gehaald. Alleen in de grote hotels zal nog wifi beschikbaar zijn en zo ook voor de veiligheidsdiensten, luchtvaart, ziekenhuizen en bij eventuele rampen.

Kerkdiensten zondag 18 maart 1/5

IJSSELDIJKKERK

10.00 uur:Mevr. Ds. C. Vreugdenhil-Mijnarends
18.30 uur:Dienst in De Rank

De Rank
10.00 uur:Ds. M.D. v.d. Giessen
18.30 uur:Ds. M.J. Kollenstaart-Muis

Kerkdiensten zondag 18 maart 2/5

DE ARK

10.00 uur: Ds. J. Sijtsma, Ontmoetingsdienst
18.30 uur: Dienst in De Rank

DE WINGERD
10.00 uur: Ds. C.R. Groenendijk

Kerkdiensten zondag 18 maart 3/5

IMMANUELKERK
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt

10.00 uur:Pf. R. Mayer
16.30 uur:Ds. B. van Zuijlekom

De TUYTER
Evangelische Gem. Krimpen
10.00 uur:Herman Kesting

Kerkdiensten zondag 18 maart 4/5

SIONSKERK

10.00 uur:Ds. J.A.W. Verhoeven
18.30 uur:Dr. W.H. Th. Moehn

REHOBOTHKERK
10.00 uur:Ds. A. v.d. Stoep
18.30 uur:Ds. A. van Vuuren

Kerkdiensten zondag 18 maart 5/5

DE BRON
Parochie Heilige Maria Koningin

11.00 uur:Communieviering
R. Schoolenberg
Samenzang

Donald Jr. in de problemen 1/4

Het zakenimperium van zijn vader, waar hij samen met jongere broer Eric leiding aan geeft, is gedagvaard en moet de boeken opengooien voor het Ruslandonderzoek van speciale aanklager Robert Mueller. Intussen hebben hij en zijn vrouw Vanessa een echtscheidingsverzoek ingediend. Het zijn taaie dagen voor Donald junior en lijkt meer ellende op komst. Zijn zuster Ivanka is de oogappel van president Trump, maar Don junior (40) komt als stamhouder op een goede tweede plaats. Hij zou alles doen om de familie op de eerste plaats te zetten.

Donald Jr. in de problemen 2/4

Maar tijdens de verkiezingscampagne kreeg hij de bijnaam 'Fredo', oftewel de sukkelige zoon van Don Corleone in The Godfather. Vader en zoon Trump hebben veel gemeen, behalve de liefde voor jagen. Iets dat bij junior werd aangewakkerd toen hij na zijn studie een jaar in Aspen woonde voor hij zich in Manhattan meldde om in het familiebedrijf aan der slag te gaan. Naast de aansturing van het Trump imperium, met hotels en vastgoed over de hele wereld, waar junior de verantwoording over kreeg sinds zijn vader president is, werd hij de laatste tijd door het Witte Huis ook vaak politiek ingezet.

Donald Jr. in de problemen 3/4

Zijn vrouw Vanessa, een voormalig model, met wie hij vijf kinderen heeft, zou er genoeg van hebben dat hij er nooit is, aldus de goed ingevoerde New York Post.

Scheidingsadvocaten in Manhattan zijn er zeker van dat in de huwelijksvoorwaarden is opgenomen dat na een scheiding zijn vrouw niets over de breuk mag zeggen, zoals ook vader Trump zou hebben laten opnemen voor zijn drie huwelijken.

Donald Jr. in de problemen 4/4

Over de geldstromen van de Trump-organisatie moet junior nu wel openheid geven na de dagvaarding van Mueller. De speciale aanklager lijkt zijn pijlen ook nog te richten op de presidentszoon zelf die in Trump Tower een afspraak maakte met een Russische advocate die 'dirt' over Hillary Clinton zou hebben.

Ontleend aan De Telegraaf, zaterdag 17 maart 2018.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Redactiemedewerkers gezocht

De Lokale Omroep Krimpen zoekt uitbreiding van het aantal medewerkers binnen de redactie van de Kabelkrant.

Als het u leuk lijkt om 1 ochtend van uw keuze mee te werken aan het tot stand komen van de kabelkrant op de tv en op de web-site, neem dan contact op via tel. no. 0180 516280 of stuur een mail naar: info@lokaleomroepkrimpen.nl


Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
10.00 – 12.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond

Dinsdag
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Happy Hour
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H