Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 18 januari 2018

Donderdag 18 januari

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Donderdagochtend neemt de westenwind aan zee enige tijd toe tot een zware westerstorm, windkracht 10. Landinwaarts wordt de wind stormachtig, windkracht 8. Er bestaat kans op zeer zware windstoten tot 130 km/u. In de loop van de middag neemt de wind snel en sterk in kracht af. Verder is het wisselend bewolkt met kans op een (hagel)bui. In de ochtend is het eerst 10 graden, in de middag daalt de temperatuur naar 5 graden.

Visstand

Het gaat steeds slechter met de vissen in de Kralingse Plas in Rotterdam. Dat blijkt uit een steekproef door deskundigen in september vorig jaar. In de afgelopen jaren zat er nog 50 tot 100 kilo vis per hectare in de Kralingse Plas.Dat aantal steeg tot bijna 200 kilo twee jaar geleden, maar sindsdien is het drastisch afgenomen. Nu is er nog maar 6 kilo vis per hectare, zeggen de deskundigen. Een verklaring voor de afname in de visstand is er niet. Volgens de experts overleven veel vissen hun eerste jaar in de Kralingse Plas niet.

Er is werk in de Horeca

Er is een groot tekort aan vakkundig personeel voor de horeca, zegt docent Frank van de Pavoordt van het Albeda College in Maassluis tegen de WOS. Honderden koks, gastvrouwen en-heren kunnen zo aan de slag bij restaurants en andere horecazaken in de regio. Van de Pavoordt krijgt bijna dagelijks de vraag of ze een leerling hebben die kan komen werken. Het tekort komt vooral doordat mensen het zat zijn dat hun sociale leven onder het werk lijdt. Tegelijkertijd zit de horeca in de lift en is er dus meer personeel nodig.

Pensioenstelsel

Het pensioenoverleg tussen werkgevers en werknemers verloopt moeizaam, blijkt uit gesprekken van de NOS met diverse bronnen. De vakbonden voelen weinig voor een nieuw individueel stelsel, waarin verzekerden meer keuzevrijheid hebben. Het idee is dat mensen meer vertrouwen in het pensioenstelsel krijgen als ze een eigen pensioenpotje opbouwen, maar de bonden vrezen dat zo'n stelsel niet solidair genoeg is en dat er pech- en geluksgeneraties ontstaan. Daardoor loopt ook een pensioenregeling voor zzp'ers vertraging op.

Rookverbod

PSV voert een rookverbod in voor het hele stadion. Het is daarmee het eerste openluchtstadion met een rookverbod. Volgens de club past roken en meeroken niet in de topsport-lifestyle. In juli 2019 gaat het verbod in. In de stadions van Ajax en Vitesse geldt al een rookverbod, maar die stadions hebben een dak en dan gelden er strengere regels.

Stemming over Brexit

Het Britse Lagerhuis heeft ingestemd met de wet die de band met de Europese Unie verbreekt. 324 leden stemden voor en 295 tegen. De brexitwet gaat nu naar het Hogerhuis. Daar heeft premier May geen meerderheid en er zitten meer EU-gezinde leden dan in het Lagerhuis. Over de wet is maanden onderhandeld. May wilde deze aanvankelijk niet voorleggen aan de parlementariërs, maar in december verplichtten die haar daartoe. Volgens oppositieleider Corbyn van Labour biedt de wet te weinig garanties voor rechtsbescherming van werknemers en consumenten.

Apple

Apple wil de komende vijf jaar 30 miljard dollar investeren in de VS om 20.000 banen te creëren. Nu heeft de technologiereus zo'n 84.000 werknemers in de VS. De banen worden niet alleen gecreëerd bij de bestaande vestigingen, maar ook bij een nog te bouwen campus. Waar die komt te staan, is nog onbekend. Apple maakt ook gebruik van een nieuwe regeling van president Trump om bedrijven tegen gunstige voorwaarden geld vanuit het buitenland terug naar de VS te laten halen.

Onmogelijk ongeluk

Het lijkt haast onmogelijk, maar het is toch echt gebeurd. In Californië boorde een auto zich in de bovenverdieping van een tandartspraktijk. De wagen werd gekatapulteerd vanaf een vluchtheuvel. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. Het ongeluk gebeurde zondagochtend heel vroeg. De auto raakte een vluchtheuvel en schoot daarna op de een of andere manier de lucht in. Door een bizar toeval vloog de auto de eerste verdieping van het gebouw binnen en bleef daar hangen.

Knap kunstje

Een loslopende hond uit Spanje blijkt het kunstje 'doodliggen' zó goed te beheersen, dat geschrokken voorbijgangers bijna dagelijks de politie bellen om melding te maken van een ernstig ziek of zelfs overleden huisdier. De acterende viervoeter is eigendom van iemand die in de bergen bij Madrid woont. Vorige week werd de hond voor de zoveelste keer 'levenloos' aangetroffen door recreant Manuel Delgado die een wandeltochtje door de bergen maakte. Nadat hij het dier had geaaid, stak het zijn kop omhoog en begon te kwispelen.

Bekentenis op tv

Brian Keith Hawkins uit Californië liet nieuwszender KRCR deze week weten dat hij wilde spreken over de moord op de 19-jarige Frank McAlister 25 jaar geleden. Tijdens het interview barstte Hawkins in tranen uit en bekende de dader te zijn. ,,Ik ga hierdoor al mijn hele leven door een hel", zei hij. ,,Elke minuut van elke dag was een nachtmerrie." ,,Ik ga mezelf aangeven bij de politie voor mijn betrokkenheid bij een misdaad van jaren geleden, waarbij iemand het leven liet", begon Hawkins zijn bekentenis.

Wat gebeurde er op deze dag

•1871 – Wilhelm I wordt de eerste keizer van het Duitse Keizerrijk.

•1903 – Guglielmo Marconi brengt een radioverbinding tot stand tussen de Verenigde Staten en Engeland.

•1966 – Indira Gandhi wordt tot premier van India gekozen.

•1977 – Ontdekking van de bacterie die de veteranenziekte (legionellaziekte) veroorzaakt.

Toneelstuk door YMCA

Leden van de Krimpense YMCA spelen 9 en 10 februari het blijspel 'Niezen zonder zakdoek'.
Het wordt opgevoerd in het kerkelijk centrum de Rank, Alb.Schweitzerlaan 8.
Het begint om 20.00 uur en de zaal gaat open om 19.30 uur.
De toegangsprijs is 7,30 euro, inclusief een consumptie.
Het wordt weer een leuke avond waarbij veel gelachen zal worden.

Redactiemedewerkers gezocht

De Lokale Omroep Krimpen zoekt uitbreiding van het aantal medewerkers binnen de redactie van de Kabelkrant.

Als het u leuk lijkt om 1 ochtend van uw keuze mee te werken aan het tot stand komen van de kabelkrant op de tv en op de web-site, neem dan contact op via tel. no. 0180 516280 of stuur een mail naar: info@lokaleomroepkrimpen.nl


Kijk en luister mee bij de LOK-radio

U kunt via internet meekijken naar de radiouitzendingen van de Lokale Omroep Krimpen.
Er staan web-cams in de radiostudio die u in de studio laten kijken.
Ga naar: www.lokaleomroepkrimpen.nl en klik op webcam.

Als u daarna op de button tikt:
'Luister LIVE naar de LOK',dan is ook het geluid van de uitzending te beluisteren.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
10.00 – 12.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond

Dinsdag
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Happy Hour
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H