Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Het weer

Woensdagochtend trekt de laatste regen in het noorden weg en waarna vanuit het zuiden vooral in de middag de zon flink doorbreekt. Het wordt 12 of 13 graden. Er waait wel een stevige zuidwestenwind: boven land matig en aan zee krachtig, 4 tot 6 Bft. Komende nacht neemt de wind weer overal toe, aan zee mogelijk tot stormachtig. De wind voert zeer zachte lucht aan waardoor het morgen 15 graden kan worden. Daarbij schijnt af en toe de zon, maar vooral 's middags vallen er ook buien. Vanaf vrijdag is het weer minder zacht.

RET schrapt banen

Bij de RET verliezen 24 medewerkers hun baan. Het Rotterdamse openbaarvervoersbedrijf krijgt de komende jaren minder geld van de Metropoolregio voor grootschalige projecten en onderhoud van de stations en het spoor. De RET heeft besloten dat geld alleen nog in te zetten voor het reguliere onderhoud. Voor projecten, zoals het opknappen van stations, is geen geld. Daarom zijn er minder mensen nodig op die afdeling. Daar vallen de ontslagen. De veiligheid van de reizigers komt door de bezuinigingen niet in gevaar, zegt de RET.

Sinterklaas en Pieten in het Streekmuseum

Op zaterdag 25 november om 14.30 uur brengt Sinterklaas een bezoek aan het Streekmuseum Krimpenerwaard. De Goedheiligman brengt ook zijn Pieten mee en met elkaar zullen ze er een gezellig feest van maken voor alle kinderen en ouders die op dat moment in het museum zijn. Je mag nu al je schoentje zetten bij de haard in het museum. Op 25 november kun je hem dan gevuld en wel weer meenemen. Kom wel tijdens openingstijd! (dinsdag t/m zaterdag van 14.00 - 17.00 uur).

Vrijwilligers vervoer gezocht

De Zellingen is op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers die affiniteit hebben met de ouder wordende mens en mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.  Als vrijwilliger vervoer verzorgt u met de bus/auto van De Zellingen of met uw eigen auto het vervoer van cliënten van huis naar de dagactiviteiten in Capelle aan den IJssel. Zou u ook wel vrijwilliger willen worden, neem dan contact op met de Vrijwilligerscoördinator Astrid Puts via aputs@zellingen.nl of 06 30 90 42 81. 

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.