Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Eerste Haven Havo in Rotterdam

Het STC vmbo college en het Calvijn Vreewijk Lyceum slaan de handen ineen. Jongeren die later in de haven willen werken, kunnen vanaf volgend schooljaar kiezen voor een nieuwe opleiding: de Haven Havo.
De volledige havo-opleiding bereidt leerlingen extra voor op verschillende soorten havenwerk. Algemene vakken worden gegeven op het Calvijn Vreewijk Lyceum en havenspecifieke vakken volgen ze op het STC
Het is de eerste keer dat een havenopleiding wordt aangeboden op havoniveau

Sinterklaas is weer in Krimpen

Het was zaterdagmiddag weer geweldig druk rond de haven bij de molen de Schelvenaer. Rond 13.00 uur arriveerde Sinterklaas met zijn Pieten aan de kade.
Nadat de stoomboot was afgemeerd en de Sint van de stoomboot was gekomen verwelkomde burgemeester Martijn Vroom de Sint in Krimpen aan den IJssel. De Sint had het erg druk om alle kinderen een handje te geven en door de menigte naar de auto te gaan die hem naar het Krimpenerwaard College moest brengen. Daar werden twee voorstellingen gegeven. (zie foto's)

De Afrikaanse plucheplakkers 1/4

Nu het lijkt dat er na ruim 37 jaar een onvrijwillig einde komt aan het omstreden bewind van de Zimbabwaanse president Robert Mugabe, is er ook een handjevol andere plucheplakkende Afrikaanse leiders, dat zich achter de oren moet krabben over zijn toekomst. Aan records geen gebrek voor Mugabe. Met zijn 93 jaar is hij het oudste staatshoofd ter wereld én de langstzittende Afrikaanse leider die sinds de onafhankelijkheid van zijn land aan de macht is. Zimbabwe werd een stuk later onafhankelijk dan de meeste Afrikaanse landen.

De Afrikaanse plucheplakkers 2/4

Mugabe is echter niet de langstzittende leider op het continent dat nog steeds de meeste despoten en staatsgrepen telt. Dat is de Angolese president Jose Eduardo dso Santos, die in september opstapte na 38 jaar aan het roer. Deze week werd zijn steenrijke dochter Isabel ontslagen als directeur van het staatsoliebedrijf. Een teken aan de wand voor andere familieleden, zoals Grace Mugabe, dat zij doorgaans hun zakken kunnen vullen zolang de macht duurt. Behalve Mugabe zijn er nog vijf Afrikaanse staatshoofden die langer dan dertig jaar de baas zijn.

De Afrikaanse plucheplakkers 3/4

Vaak dankzij verkiezingsbedrog, het creatief oprekken van ambtstermijnen en altijd met steun van de strijdkrachten. Theodoro Obiang Nguema Mbasogo van Equatoriaal-Guinea is momenteel de langstzittende. Hij verdreef zijn oom -ook een dictator- in 1979 met steun van het leger. Vorig jaar kreeg hij bij verkiezingen nog 93,7 procent van de stemmen en benoemde hij zijn lievelingszoon Teodorin tot vicepresident. De zoon die bekend staat als puissant rijke playboy, is onlangs in Frankrijk bij verstek veroordeeld wegens verduistering, waarbij de Franse justitie een dure villa en elf snelle auto's in beslag nam.

De Afrikaanse plucheplakkers 4/4

Ook de andere langzitters zijn steenrijk, net als de entourage om hen heen. Paul Biya van Kameroen is 'pas' 35 jaar president, maar was daarvoor al zeven jaar minister-president. President Denis Sassou-Nguesso van de Republiek Congo is al 33 jaar aan de macht en Yoweri Museveni van Oeganda 31 jaar, net als koning Mswati III van Swaziland. De toenmalige Amerikaanse president Barack Obama richtte zich vorig jaar tot deze groep in een toespraak bij de Afrikaanse Unie. "Niemand zou president voor het leven moeten zijn", zei hij.
Artikel in De Telegraaf van 18 november 2017.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.