Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 24 februari 2018

Zaterdag 24 februari

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zaterdag:
Fraaie winterdag met volop zon.
Temperatuur: 4 graden.
Matige oostenwind maakt dat het schraal aanvoelt.
Heldere nacht.
Temperatuur: -5 graden.
Zondag:
Volop zon en 's morgens vorst, gevoelstemperatuur van -10 graden. 's Middags kortdurend 2 graden.
Gure, schrale oost-noordoostenwind, kracht 4.

De schaatsen uit het vet!

De Friese gemalen dicht, de vaarwegen afgesloten, een strakblauwe hemel en ijskoude tenen: de voortekenen zijn gunstig, de schaatspret moet er wel komen volgende week. De strijd om de eerste marathonwedstrijd op natuurijs is al weer losgebarsten. Echter doordat de kou relatief laat in het jaar is, is de invloed van de zon groot. In de namiddag zal de kwaliteit van het ijs dalen. Het Wetterskip Fryslân heeft vrijdag 90% van de gemalen stilgelegd. Een paar dagen eerder was er door de provincie al een vaarverbod voor een groot deel van de provincie afgekondigd met ingang van zaterdag.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 24 februari via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgende onderwerpen:
- Kindergemeenteraad kiest project.
- Evaluatie sportagenda Krimpen.
- Krimpen sluit zich aan bij Statiegeld Alliantie.
- Verkeerscamera's Algera corridor.
- Gemeenteraadsverkiezing, PvdA.

Herhaling op maandag van 10.00-12.00 uur.

Goldman Sachs fikst geld nieuwe Kuip

DE Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs is verantwoordelijk voor de financiering van het nieuwe Feyenoordstadion. Vrijdagmiddag tekenden Goldman Sachs , Stadion Feyenoord en Feyenoord City een overeenkomst. Goldman Sachs gaat ervoor zorgen dat een groep banken samen een lening van 232 miljoen euro zal verstrekken voor de bouw van het nieuwe stadion. De toezeggingen daarvoor moeten deze zomer binnen zijn, anders kan de bouw niet doorgaan. Dit is de derde poging om Feyenoord aan een nieuw stadion te helpen.

Rutte: geeft mij even de ruimte in EU

Het knettert op het hoogste Europese niveau over de nieuwe EU-meerjarenbegroting. Premier Rutte staat vrijwel geïsoleerd in zijn streven naar een lagere begroting, maar ziet mogelijkheden om toch aan te koersen op een voor Nederland goede afloop. "Geef mij even de ruimte om dit de komende 1,5 tot 2 jaar op een manier te doen waarop ik dit ook kan realiseren", was de hartekreet van Rutte na afloop van de eerste onderhandelingsronde in Brussel met zijn EU-collega's. Nederland staat slechts gesteund door een handjevol kleinere landen tamelijk alleen in het streven naar een lagere begroting.

Onderzoek Nicky Verstappen begonnen

In Limburg is zaterdagochtend een begin gemaakt met het verwantschapsonderzoek dat moet leiden tot een doorbraak in de zaak-Nicky Verstappen. De 11-jarige jongen werd 20 jaar geleden om het leven gebracht op de Brunssumerheide in Limburg. De dader is nooit gevonden. Een dna-onderzoek dat vorig jaar werd uitgevoerd, leverde niets op. 1500 mannen die in de buurt van de heide woonden of er vaak kwamen, kregen toen een oproep. Nu is aan 14.000 mensen in Landgraaf gevraagd wangslijm af te staan. Daarnaast is aan nog 7500 anderen gevraagd om mee te doen.

Marco Kroon zou spion zijn geweest in Kabul

Marco Kroon was in 2007 actief als spion in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Met zeven collega's werkte hij vanuit een safe house van de MIVD. Aldus De Telegraaf. Ze zouden in burgerkleding hebben gewerkt, meestal in koppels, maar ook alleen. Hun missie zou goedgekeurd zijn door de premier en vicepremiers. Het mogelijk alleen op pad gaan zou kunnen verklaren dat Kroon gegijzeld werd en later zijn gijzelnemer doodde, zonder dat iemand daar iets van merkte. Het OM onderzoekt de zaak.

Huldiging Nederlandse medaillewinnaars

Alle Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Spelen worden op 23 maart ontvangen op Paleis Noordeinde. Ook de paraolympische winnaars zijn dan te gast bij koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Margriet.

Eerder op de dag is er een huldiging in de Grote Kerk in Den Haag voor alle deelnemers aan de Spelen.

Gestolen Degas duikt op in bus

De Franse douane heeft per toeval een gestolen schilderij van Edgar Degas teruggevonden. Het schilderij Les Choristes (1877) werd bij een reguliere controle ontdekt in de bagageruimte van een bus. Het is niet duidelijk hoe het werk, dat al negen jaar werd vermist, terecht is gekomen in de bus. De passagiers zeggen allemaal dat de koffer waarin het schilderij zat niet van hen is. De Franse minister van Cultuur is blij dat het schilderij, met een waarde van 800.000 euro, weer terecht is. Volgend jaar krijgt Les Choristes een speciale plek tijdens een Degas-expositie.

Meghan is bedreigd

Het antraxpoeder was nep, maar de begeleidende racistische brief echt. Het is een nieuw bewijs dat Meghan Markle, de verloofde van prins Harry, niet door alle Britten met open armen ontvangen wordt. De brief werd afgelopen week afgeleverd bij Kensington Palace, het woonhuis van het stel. Markle heeft een donkergekleurde moeder, iets wat niet door alle Britten wordt geaccepteerd. UKIP-leider Henry Bolton moest eerder deze maand vertrekken nadat zijn kersverse vriendin zich minachtend over Markle had uitgelaten. Inmiddels worden de veiligheidsmaatregelen rondom het huwelijk half mei aangescherpt.

Tekort aan exorcisten

In de Siciliaanse hoofdstad Palermo is een nieuwe bijscholingscursus voor duiveluitdrijvers georganiseerd. Het is hard nodig, want er is een enorme vraag naar exorcisten in Italië. Het jaarlijks aantal hulpverzoeken wordt geschat op een half miljoen. De afgelopen jaren is de vraag ernaar verdrievoudigd. Maar er zijn te weinig priesters beschikbaar die aan de grote vraag tegemoet kunnen komen. De rooms-katholieke kerk is echter voorzichtig met de behandeling. Ze stelt dat er veel aanvragen komen van mensen die psychische problemen hebben, terwijl de duivel daar niets mee te maken heeft.

Natuur in ruil voor staatsschuld

Een natuurbeschermingsorganisatie gaat de Seychellen helpen bij het aflossen van de staatsschuld en in ruil daarvoor gaat de regering van de archipel grote delen van de zee rond het eilandenrijk omvormen tot natuurparken. Nature Conservancy lost per direct 17 miljoen euro af, Daarnaast neemt de organisatie een deel van de staatsschuld over, zodat de Seychellen voortaan de afbetalingen naar Nature Conservancy kunnen gaan overmaken. De organisatie rekent een lagere rente, waardoor de Seychellen geld zullen besparen.

Rohingya dorpen vernietigd

Myanmar heeft de afgelopen maanden zeker 55 dorpen van Rohingya vernietigd in de deelstaat Rakhine. Het gaat veelal om plaatsen waaruit deze moslimminderheid is gevlucht. Op satellietfoto's die Human Rights Watch vrijdag publiceerde, is duidelijk te zien hoe buldozers dorpen met de grond gelijk hebben gemaakt. Waar ooit dorpen stonden, resten nu stoffige vlaktes. Volgens de Minister van Sociale Zaken gaat het hier om een project van wederopbouw. Na de vernietiging zullen de dorpen beter dan ooit worden herbouwd, belooft hij. Eerst zien........

De Kerken Spreken via LOK-radio

De uitzending van de kerken wordt zondag 25 februari verzorgd door De Wingerd. Van 09.30 -10.00 uur is er het kinderprogramma.

Om 10.00 uur wordt er overgeschakeld naar De Wingerd voor de rechtstreekse uitzending van de kerkdienst.
Voorganger is Ds. A.E.N. de Bruin.

Kerkdiensten zondag 25 februari 1/5

IJSSELDIJKKERK

10.00 uur:Dhr. G. Laheij
18.30 uur:Kand. L. de Haan

De Rank
10.00 uur:Ds. J.G. van Laar-Folbert
18.30 uur:Dienst in de IJsseldijkkerk

Kerkdiensten zondag 25 februari 2/5

DE ARK

10.00 uur: Ds. J. Spoor

DE WINGERD
10.00 uur: Ds. A.E.N. de Bruin

Kerkdiensten zondag 25 februari 3/5

IMMANUELKERK
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt

10.00 uur:Ds. J.B. de Rijke
16.30 uur:Ds. D.C. Meijer

De TUYTER
Evangelische Gem. Krimpen
10.00 uur:Jan Remmers

Kerkdiensten zondag 25 februari 4/5

SIONSKERK

10.00 uur:Ds. P. Nobel
18.30 uur:prop. M.G.M. Mudde

REHOBOTHKERK
10.00 uur:Ds. J.J. Verhaar
18.30 uur:Ds. H. Schipaanboord

Kerkdiensten zondag 25 februari 5/5

DE BRON
Parochie Heilige Maria Koningin

11.00 uur:Eucharistieviering
W. Bekedam
Samenzang

Hulp bij de belastingaangifte?

Op woensdag 14 maart biedt Stichting Belastingwinkel Rotterdam in Bibliotheek Capelle Centrum gratis hulp bij het invullen van de aangifte. Van 10:00 tot 16:00 uur zijn er studenten fiscaal recht en fiscale economie van (met name) de Erasmus Universiteit Rotterdam aanwezig in de bibliotheek. Dit geldt alleen voor mensen met een inkomen van maximaal 35.000 per jaar. Aanmelden kan t/m vrijdag 9 maart, via deze link: bibliotheekaandenijssel.nl/aangifte of telefonisch bij het secretariaat in de bibliotheek: 010-4503244.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Redactiemedewerkers gezocht

De Lokale Omroep Krimpen zoekt uitbreiding van het aantal medewerkers binnen de redactie van de Kabelkrant.

Als het u leuk lijkt om 1 ochtend van uw keuze mee te werken aan het tot stand komen van de kabelkrant op de tv en op de web-site, neem dan contact op via tel. no. 0180 516280 of stuur een mail naar: info@lokaleomroepkrimpen.nl


Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
10.00 – 12.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond

Dinsdag
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Happy Hour
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H