Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 18 november 2017

Zaterdag 18 november

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zaterdag van tijd tot tijd zon, in de loop van de dag vanuit het noorden enkele buien. Het wordt ca. 9 graden. De wind is west tot zuidwest, later draaiend naar noordwest, kracht
3 tot 7.
Zondag vallen er minder buien en de zon schijnt vaker.
De noordwestenwind blijft stevig doorstaan. Aan zee waait het soms hard,7 Bft. Het wordt 9 of 10 graden.

Wethouder en vrouw thuis overvallen

In een woning aan de Maria Rutgersstraat in Maassluis zijn vrijdagavond wethouder Sjef Evers en zijn vrouw belaagd door twee inbrekers. Daarbij raakte de 68-jarige vrouw lichtgewond. Beiden waren thuis toen rond 21:30 uur twee mannen het huis binnendrongen. Daarop raakte de bewoonster slaags met de inbrekers. De vrouw van de VVD-wethouder is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel en hoefde niet naar het ziekenhuis. Of ze iets hebben meegenomen uit de woning is ook niet bekend. De mannen zijn ervandoor gegaan.

Melanoom verwijderd bij Pieter van Vollenhoven

Bij Pieter van Vollenhoven is vrijdag opnieuw een melanoom verwijderd. De operatie is geslaagd, zo laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Van Vollenhoven is inmiddels weer thuis. Van Vollenhoven, die is geboren in Schiedam, is al een aantal keren behandeld voor huidkanker. Woensdag werd bekend dat die was teruggekeerd.
Vanwege de ingreep hebben prinses Margriet en Van Vollenhoven een reis naar New York afgezegd.

Burgemeester test rolstoelvriendelijkheid Krimpen

Burgemeester Vroom heeft vrijdag de rolstoelvriendelijkheid van zijn gemeente onder de loep genomen in een rolstoel. Hij deed dat op uitnodiging van Corien Delger die al jaren in een rolstoel zit. Corien lijdt aan het Ehler-Danlos Syndroom, een bindweefselaandoening waardoor haar gewrichten heel los in de kom zitten. Ze moet steeds vaker gebruik maken van een rolstoel, merkt ze dat de openbare ruimte in Krimpen daar lang niet altijd goed voor is ingericht.

Vrouw vast voor moordzaak uit 2010

Een vrouw uit Groningen is gisteren opgepakt voor een moordzaak uit 2010. Het gaat om de moord op de 34-jarige Halil Erol, die verdween op 6 februari 2010.
Het onderzoek zat lange tijd op slot, maar onlangs heeft de politie nieuwe informatie gekregen.

Nederland verzet zich

Als het aan een meerderheid in de Tweede Kamer ligt, komt het door Brussel gewenste vangstverbod op paling in onze zoute wateren er niet. Binnen de coalitie vaart alleen D66 een andere koers. VVD, PVV, CDA, ChristenUnie en SGP willen dat Brussel afziet van de plannen. "Juist de afgelopen jaren hebben de palingvissers belangrijke stappen gezet in verbetering van de palingstand. Een verbod is een stap terug in de tijd", vindt Kamerlid Helma Lodders. Minister Schouten (Visserij) liet eerder al weten dat Nederland zich zal verzetten tegen het voorstel. Zij moet in december aan de bak om andere Europese landen over te halen.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 18 november via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgende onderwerpen:
- Sint bijna in Krimpen.
- Geschikte werkplek voor werkgroep Archeologie.
- Huismuziek Krimpenerwaard start Voorjaars project.
- Inzamelactie DE punten door de Lions Club.
- Afschaffen hondenbelasting, goede of slechte zaak, met Anton Timm, VVD en Bert Jan Ruisse SGP.

Herhaling op maandag van 10.00-12.00 uur

Budget publieke omroep in gevaar

De publieke omroep dreigt tientallen miljoenen te moeten bezuinigen doordat de inkomsten van de reclame teruglopen. "Als er niets verandert, loopt het budget van de NPO in 2019 terug met circa 60 miljoen euro. Daarom geef ik nu al een waarschuwing af", schrijft minister Slob van Media aan de Kamer.
Adverteerders kiezen steeds vaker voor online reclame in plaats van reclame op tv. Tot 2019 is er compensatie in de vorm van de Algemene Mediareserve,maar die pot bereikt volgens Slob de bodem.

Intocht Sint

Sinterklaas en zijn Pieten komen vandaag, zaterdag 18 november, aan in Krimpen aan den IJssel. In de haven bij de molen zal de stoomboot aanmeren. Het programma begint om 12.30 uur.

‘s Middags zijn er in het Krimpenerwaard College twee Sinterklaasvoorstellingen om 14.15 uur en om 15.45 uur.

Duur feestje

Nederlanders zijn gek op hun traditionele kinderfeest, maar liefst 71% viert Sinterklaas met cadeautjes bleek vorig jaar uit onderzoek van GFK. Bij mensen met een laag jaarinkomen (onder 27.000 euro bruto) komt de Sint helaas iets minder vaak langs: van hen geeft iets meer dan de helft geld uit aan cadeaus. Volgens website Lootjestrekken.nl besteden we gemiddeld 100 euro per persoon aan Sinterklaasinkopen. Dat doen we de laatste jaren voornamelijk digitaal. Vorig jaar werd online zelfs voor het eerst meer dan een miljard euro gespendeerd aan Sinterklaasinkopen.

De Kerken Spreken via LOK-radio

De uitzending van de kerken wordt zondag 19 november verzorgd door De Wingerd. Van 09.30 -10.00 uur is er het kinderprogramma.

Om 10.00 uur wordt er overgeschakeld naar De Wingerd voor de rechtstreekse uitzending van de kerkdienst.
Voorganger is Mevr. A. Bruijkers.

Kerkdiensten zondag 19 novembe 1/5

IJSSELDIJKKERK

10.00 uur:Ds. C. Baggerman
Heilig Avondmaal
18.30 uur:Dienst in De Rank

De Rank
10.00 uur:Ds. M.D. v.d. Giessen
Heilig Avondmaal
18.30 uur:Ds. M.D. v.d. Giessen
Heilig Avondmaal

Kerkdiensten zondag 19 november 2/5

DE ARK

10.00 uur: Ds. J.C. van Westenbrugge

DE WINGERD
10.00 uur: mevr. A. Bruijkers

Kerkdiensten zondag 19 november 3/5

IMMANUELKERK
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt

10.00 uur:Ds. H. v.d. Berg
16.30 uur:Ds. J.B. de Rijke

Evangelische Gem. Krimpen
10.00 uur:Aart van Dam

Kerkdiensten zondag 19 november 4/5

SIONSKERK

10.00 uur:Dhr. M. van Werkhoven
18.30 uur:Ds. H. Markus

REHOBOTHKERK
10.00 uur:Ds. A. v.d. Stoep
18.30 uur:Ds. A. L. van Zwet

Kerkdiensten zondag 19 novembe 5/5

DE BRON
Parochie Heilige Maria Koningin

11.00 uurWoord-Communieviering
Celebrant:R. Schoolenberg
Nationale Jongeren collect

Kleine stappen op klimaattop Bonn

Op de klimaattop in Bonn is in de vroege ochtend overeenstemming bereikt over de uitwerking van het akkoord van Parijs over de aanpak van de opwarming van de aarde. De delegaties van 195 landen zijn het eens geworden over het maken van een stappenplan voor de uitvoering van "Parijs". Deze agenda moet eind volgend jaar klaar zijn, voor de klimaattop in Polen. Er worden onder meer afspraken in vastgelegd over de manier van meten en rapporteren van de CO2-uitstoot. Ook is overeengekomen dat het fonds dat arme landen beschermt tegen droogte en overstromingen blijft bestaan.

Kathedralen in nood

De bijna negentig kathedralen in Frankrijk bezorgen de overheid kopzorgen. Omdat de toegang gratis is, brengen ze geen geld in het laadje voor onderhoud. Ook al is het vloeken in de kerk, er is nu debat over de vraag of er geen entreegeld geheven moet worden. De conferentie van bisdommen wil dat niet: ook al vormen ze onderdeel van het Franse cultureel erfgoed, kathedralen zijn in de eerste plaats een religieuze plek om te bidden, waarvan de toegang gratis moet blijven. Er liggen nu plannen om entree te heffen of een loterij ten behoeve van een restauratie te organiseren.

Maffioso zonder spijt

Nu Totó Riina, die decennia lang de absolute baas was van de Siciliaanse maffia Cosa Nostra, op 87-jarige leeftijd in het ziekenhuis van de gevangenis is overleden, blijven er vele vragen over. Riina heeft namelijk altijd geweigerd om spijt te betuigen. Hij werd in 1993 gearresteerd, maar bleef tot zijn dood zwijgen. Wel is zeker dat hij achter de dood van onderzoeksrechters Falcone en Borsellino zat. Hij stond bekend om zijn wreedheid en trok zich niets aan van de gedragscode van de maffia: zo ontzag hij vrouwen en kinderen niet en at gezellig met vrienden, die hij even later liet ombrengen.

Huwelijk

Toptennister Serena Williams heeft haar jawoord gegeven aan haar grote liefde Alexis Ohanian, mede-oprichter van nieuwssite Reddit. Het stel werd elf weken geleden al de trotse ouders van dochtertje Alexis Olympia en hebben hun geluk bezegeld.
Onder anderen Beyonce, Kelly Rowland, Kim Kardashian en Eva Longoria waren aanwezig bij de plechtigheid.

Argentijnse marine is onderzeeër kwijt

Afgelopen woensdag is er voor het laatst iets gehoord van de ARA San Juan, een dieselonderzeeër van het type TR-1700, die begin jaren '80 in Duitsland is gebouwd. Het is onduidelijk wat er precies aan de hand is. Volgens de krant La Nacion werd woensdag een brand in de accu's gemeld en is er sindsdien geen contact met de duikboot geweest. De Argentijnse Marine stelt dat het schip niet vermist wordt: "Als ze vermist zou zijn, zouden we haar gezocht en niet gevonden moeten hebben ." Ze zal vanzelf weer opduiken, aldus de woordvoerder. Desondanks is de Marine een zoekactie gestart.

Groot volksprotest in Zimbabwe

In de hoofdstad van Zimbabwe Harare zijn tienduizenden mensen de straat op gegaan. President Mugabe heeft ook van zijn eigen partij ZANU-PF te horen gekregen dat hij moet vertrekken. Zij willen zijn vertrek kracht bijzetten. Onder de demonstranten zijn veteranen die Mugabe aan de macht hebben geholpen, maar ook aanhangers van de oppositie. Dat mensen demonstreren in Zimbabwe is al jaren niet meer voorgekomen. Het leger nam eerder deze week de macht over. De coup verliep geweldloos. Het wachten is op het opstappen van Mugabe.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.

Redactiemedewerkers gezocht

De Lokale Omroep Krimpen zoekt uitbreiding van het aantal medewerkers binnen de redactie van de Kabelkrant.

Als het u leuk lijkt om 1 ochtend van uw keuze mee te werken aan het tot stand komen van de kabelkrant op de tv en op de web-site, neem dan contact op via tel. no. 0180 516280 of stuur een mail naar: info@lokaleomroepkrimpen.nl


Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

De Afrikaanse plucheplakkers 1/4

Nu het lijkt dat er na ruim 37 jaar een onvrijwillig einde komt aan het omstreden bewind van de Zimbabwaanse president Robert Mugabe, is er ook een handjevol andere plucheplakkende Afrikaanse leiders, dat zich achter de oren moet krabben over zijn toekomst. Aan records geen gebrek voor Mugabe. Met zijn 93 jaar is hij het oudste staatshoofd ter wereld én de langstzittende Afrikaanse leider die sinds de onafhankelijkheid van zijn land aan de macht is. Zimbabwe werd een stuk later onafhankelijk dan de meeste Afrikaanse landen.

De Afrikaanse plucheplakkers 2/4

Mugabe is echter niet de langstzittende leider op het continent dat nog steeds de meeste despoten en staatsgrepen telt. Dat is de Angolese president Jose Eduardo dso Santos, die in september opstapte na 38 jaar aan het roer. Deze week werd zijn steenrijke dochter Isabel ontslagen als directeur van het staatsoliebedrijf. Een teken aan de wand voor andere familieleden, zoals Grace Mugabe, dat zij doorgaans hun zakken kunnen vullen zolang de macht duurt. Behalve Mugabe zijn er nog vijf Afrikaanse staatshoofden die langer dan dertig jaar de baas zijn.

De Afrikaanse plucheplakkers 3/4

Vaak dankzij verkiezingsbedrog, het creatief oprekken van ambtstermijnen en altijd met steun van de strijdkrachten. Theodoro Obiang Nguema Mbasogo van Equatoriaal-Guinea is momenteel de langstzittende. Hij verdreef zijn oom -ook een dictator- in 1979 met steun van het leger. Vorig jaar kreeg hij bij verkiezingen nog 93,7 procent van de stemmen en benoemde hij zijn lievelingszoon Teodorin tot vicepresident. De zoon die bekend staat als puissant rijke playboy, is onlangs in Frankrijk bij verstek veroordeeld wegens verduistering, waarbij de Franse justitie een dure villa en elf snelle auto's in beslag nam.

De Afrikaanse plucheplaakers 4/4

Ook de andere langzitters zijn steenrijk, net als de entourage om hen heen. Paul Biya van Kameroen is 'pas' 35 jaar president, maar was daarvoor al zeven jaar minister-president. President Denis Sassou-Nguesso van de Republiek Congo is al 33 jaar aan de macht en Yoweri Museveni van Oeganda 31 jaar, net als koning Mswati III van Swaziland. De toenmalige Amerikaanse president Barack Obama richtte zich vorig jaar tot deze groep in een toespraak bij de Afrikaanse Unie. "Niemand zou president voor het leven moeten zijn", zei hij.
Artikel in De Telegraaf van 18 november 2017.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
10.00 – 12.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond

Dinsdag
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Happy Hour
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H