Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 21 november 2017

Dinsdag 21 november

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Dinsdag:
Bewolkt en grijs, regen en motregen.
Temperatuur: 12 graden.
Matige zuidwestenwind, kracht 4.
In de nacht bewolkt en soms lichte regen.
Temperatuur: 11 graden.
Vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 5.
Woensdag:
Vrij zonnig, weinig regen.
Temperatuur: 14 graden.
Vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 5.

Ochtendspits met ruim 400 kilometer file

De ochtendspits van dinsdagochtend van 436 kilometer was de drukste ochtendspits van het jaar volgens de VID. Het record van maandag van 392 kilometer werd daarmee verbroken. Om 10.30 uur was de ochtendspits al grotendeels verdwenen volgens de VID, er stond nog 41 kilometer.
Volgens een woordvoerder van de VID stonden de snelwegen in de hele Randstad en midden-Nederland "vrijwel helemaal vast".

Gouden Mossels uitgereikt

Voor het eerst gaat de Gouden Mossel van restaurant Kaat Mossel niet naar een Rotterdammer. Het gouden beeldje wordt uitgereikt aan Dordtenaar René van der Gijp. De prijs gaat naar de oud-profvoetbalspeler en voetbalanalist vanwege zijn hechte band met de stad Rotterdam. De jury prees hem voor zijn succes en zijn nuchtere kijk hiertegen.
Ook de Rotterdamse schrijver Michel van Egmond, die twee boeken schreef over Van der Gijp, wordt geroemd met een gouden mossel.

Twee keer opgepakt voor dronken rijden

Een hardleerse automobilist is maandagavond twee keer achter elkaar aangehouden omdat hij met teveel drank in zijn lichaam de weg op ging. De man is eerst aangehouden door een motoragent op de Mauritsweg in Rotterdam-Centrum. Hij had geen rijbewijs op zak en op het politiebureau blies hij 590 Ugl, meer dan twee keer zoveel dan is toegestaan. Toen hij weer weg mocht, ging hij opnieuw de weg op en is hij op de A20 nog eens aangehouden.
De man heeft diverse bekeuringen gekregen.

Sensoren voor 6540 afvalcontainers

Alle 6540 Rotterdamse afvalcontainers krijgen vanaf vandaag, dinsdag, een sensor die meet hoe vol de container zit. De zogeheten vulgraadmeter geeft een seintje als de container vol begint te raken. Vuilniswagens rijden op deze manier een route langs alleen volle containers. In januari 2018 zullen de eerste textielcontainers volgens de dynamische routeplanning geleegd worden.
Rotterdam is niet de eerste gemeente die vulgraadmeters in afvalcontainers plaatst, maar wel de enige die het voor zoveel containers invoert.

Vrouw verpleeghuismoord opgegraven

Het lichaam van de vrouw die vermoedelijk is vermoord door een verzorgende van het verpleeghuis waar ze woonde, is maandag opgegraven. Het stoffelijk overschot is naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht. Forensisch onderzoekers hebben de lichamelijke resten na de bekendmaking van het nieuws naar boven gehaald op begraafplaats De Essenhof in Puttershoek. Volgens het Openbaar Ministerie voor meer onderzoek naar de doodsoorzaak. De vrouw woonde in 't Huys te Hoecke in Puttershoek. Een 21-jarige Rotterdammer doodde met insuline.

Minister: geen agent met hoofddoek

Het politiebeleid dat agenten die met het publiek in contact komen geen hoofddoekjes mogen dragen blijft gehandhaafd. Dat heeft Minister Grapperhaus (Justitie) aan de Tweede Kamer laten weten. Hij houdt vast aan de neutrale uitstraling van een agent. Dat is in "het belang van diens gezag en veiligheid in het optreden", schrijft hij. Het College voor de Rechten van de Mens verklaarde maandag een klacht van een Rotterdamse agente die geen hoofddoek mocht dragen gegrond. Oordelen van het College zijn niet bindend.

Zorgen over terroristen op eind straf

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof maakt zich grote zorgen over terroristen die hun straf bijna hebben uitgezeten. Omdat zij niet zijn gederadicaliseerd, zouden zij volgens hem een gevaar vormen voor de samenleving. Er zijn momenteel geen concrete aanwijzingen dat in Nederland een aanslag wordt voorbereid. Het dreigingsniveau blijft op 4 van de 5 staan. Echter de kans op een aanslag is reëel. Het grootste gevaar blijft uitgaan van jihadistische terreur. Schoof zegt, dat Nederland in IS-propaganda regelmatig als legitiem doelwit wordt genoemd.

Vette Brexit-buit voor Nederland

Ongeloof en trots vochten om de voorrang. Met het binnenhalen van het Europees Medicijnagentschap (EMA) heeft Nederland een knap staaltje diplomatie bedreven. Na een bloedstollende strijd over drie stemronden moest er uiteindelijk geloot worden wie de Brexit-buit zou toekomen. Voormalig PvdA-leider en ex-minister Wouter Bos nam als speciaal gezant voor Nederland de afgelopen maanden het lobbywerk voor z'n rekening. Het was geen gemakkelijke zege. Bij de derde stemming was de stand 13-13 en moest er tussen Milaan en Amsterdam geloot worden. En het lot besliste gunstig voor ons.

EU-hof dreigt Polen om kappen oerbos

Als Polen niet onmiddelijk stopt met het kappen van bomen in het oerbos Bialowieza, zal het Europees Hof van Justitie een boete opleggen van ten minste 100.000 euro per dag. De kap in het laatste oerbos van Europa is in strijd met de natuurbeschermingswetten en vormt een ernstige bedreiging voor een gebied dat tot het Unesco-werelderfgoed behoort. Het EU-hof gelastte Polen eind juli te stoppen met kappen, maar het Pools staatsbosbeheer liet weten door te gaan omdat de kap nodig zou zijn om o.a. de verspreiding van schadelijke kevers tegen te gaan.

Noord-Korea weer terreurstaat

In 2008 haalde president George Bush Noord-Korea van de lijst van landen die terrorisme sponsoren. Donald Trump zet het stalinistische regime er nu weer prominent op. Het is de voorbode voor een nieuwe reeks vergaande sancties die de spanning tussen beide landen verder zal doen oplopen. Democraten en sommige Republikeinen zijn bang, dat de ondiplomatieke en onvoorspelbare Trump een derde wereldoorlog zal ontketenen. Vorige week werd in een Senaatscommissie besproken hoe kan worden voorkomen dat de president zonder juiste aanleiding op de atoomknop kan drukken.

Ongeduld over einde Mugabe

Terwijl de legertop een zorgvuldige machtsoverdracht probeert te orkestreren in Zimbabwe, wil de rest van het land zo snel mogelijk van president Robert Mugabe af. Regeringspartij Zanu-PF begint vandaag, dinsdag, een officiële afzettingsprocedure in het parlement.
Zimbabwe kijkt reikhalzend uit naar de officiële ondergang van Mugabe, maar het land zou wel eens van de regen in de drup kunnen belanden. Zijn opvolger Emmerson Mnangagwa ontving als jongeman zijn militaire training in China en Egypte. Hij staat bekend als 'de krokodil'.

Vrijwilligers gezocht voor hospice

Voor de nieuwe hospice in Capelle en Krimpen aan den IJssel zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilligers bieden mensen in de laatste levensfase en diens naasten hun tijd, aandacht en ondersteuning. Vrijwilligers in het hospice ondersteunen de gasten en hun naasten en zorgen daarnaast ook voor alle voorkomende huishoudelijke taken waaronder in de keuken. Belangstellenden kunnen voor nadere informatie zich melden bij vtzcapellekrimpen@online.nl, 06-20 98 51 51. Of kijk op www.vtz-capelle-krimpen.nl.

Redactiemedewerkers gezocht

De Lokale Omroep Krimpen zoekt uitbreiding van het aantal medewerkers binnen de redactie van de Kabelkrant.

Als het u leuk lijkt om 1 ochtend van uw keuze mee te werken aan het tot stand komen van de kabelkrant op de tv en op de web-site, neem dan contact op via tel. no. 0180 516280 of stuur een mail naar: info@lokaleomroepkrimpen.nl


Kijk en luister mee bij de LOK-radio

U kunt via internet meekijken naar de radiouitzendingen van de Lokale Omroep Krimpen.
Er staan web-cams in de radiostudio die u in de studio laten kijken.
Ga naar: www.lokaleomroepkrimpen.nl en klik op webcam.

Als u daarna op de button tikt:
'Luister LIVE naar de LOK',dan is ook het geluid van de uitzending te beluisteren.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
10.00 – 12.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond

Dinsdag
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Happy Hour
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H