Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
januari
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Visstand

Het gaat steeds slechter met de vissen in de Kralingse Plas in Rotterdam. Dat blijkt uit een steekproef door deskundigen in september vorig jaar. In de afgelopen jaren zat er nog 50 tot 100 kilo vis per hectare in de Kralingse Plas.Dat aantal steeg tot bijna 200 kilo twee jaar geleden, maar sindsdien is het drastisch afgenomen. Nu is er nog maar 6 kilo vis per hectare, zeggen de deskundigen. Een verklaring voor de afname in de visstand is er niet. Volgens de experts overleven veel vissen hun eerste jaar in de Kralingse Plas niet.

Er is werk in de Horeca

Er is een groot tekort aan vakkundig personeel voor de horeca, zegt docent Frank van de Pavoordt van het Albeda College in Maassluis tegen de WOS. Honderden koks, gastvrouwen en-heren kunnen zo aan de slag bij restaurants en andere horecazaken in de regio. Van de Pavoordt krijgt bijna dagelijks de vraag of ze een leerling hebben die kan komen werken. Het tekort komt vooral doordat mensen het zat zijn dat hun sociale leven onder het werk lijdt. Tegelijkertijd zit de horeca in de lift en is er dus meer personeel nodig.

Pensioenstelsel

Het pensioenoverleg tussen werkgevers en werknemers verloopt moeizaam, blijkt uit gesprekken van de NOS met diverse bronnen. De vakbonden voelen weinig voor een nieuw individueel stelsel, waarin verzekerden meer keuzevrijheid hebben. Het idee is dat mensen meer vertrouwen in het pensioenstelsel krijgen als ze een eigen pensioenpotje opbouwen, maar de bonden vrezen dat zo'n stelsel niet solidair genoeg is en dat er pech- en geluksgeneraties ontstaan. Daardoor loopt ook een pensioenregeling voor zzp'ers vertraging op.

Stemming over Brexit

Het Britse Lagerhuis heeft ingestemd met de wet die de band met de Europese Unie verbreekt. 324 leden stemden voor en 295 tegen. De brexitwet gaat nu naar het Hogerhuis. Daar heeft premier May geen meerderheid en er zitten meer EU-gezinde leden dan in het Lagerhuis. Over de wet is maanden onderhandeld. May wilde deze aanvankelijk niet voorleggen aan de parlementariërs, maar in december verplichtten die haar daartoe. Volgens oppositieleider Corbyn van Labour biedt de wet te weinig garanties voor rechtsbescherming van werknemers en consumenten.

Knap kunstje

Een loslopende hond uit Spanje blijkt het kunstje 'doodliggen' zó goed te beheersen, dat geschrokken voorbijgangers bijna dagelijks de politie bellen om melding te maken van een ernstig ziek of zelfs overleden huisdier. De acterende viervoeter is eigendom van iemand die in de bergen bij Madrid woont. Vorige week werd de hond voor de zoveelste keer 'levenloos' aangetroffen door recreant Manuel Delgado die een wandeltochtje door de bergen maakte. Nadat hij het dier had geaaid, stak het zijn kop omhoog en begon te kwispelen.

Bekentenis op tv

Brian Keith Hawkins uit Californië liet nieuwszender KRCR deze week weten dat hij wilde spreken over de moord op de 19-jarige Frank McAlister 25 jaar geleden. Tijdens het interview barstte Hawkins in tranen uit en bekende de dader te zijn. ,,Ik ga hierdoor al mijn hele leven door een hel", zei hij. ,,Elke minuut van elke dag was een nachtmerrie."
,,Ik ga mezelf aangeven bij de politie voor mijn betrokkenheid bij een misdaad van jaren geleden, waarbij iemand het leven liet", begon Hawkins zijn bekentenis.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.