Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Schippers lees dit!

1 oktober 2016 Column An Terlouw
column

Ik zou dat mens wakker willen schudden, zo ontzettend hard dat de botten rammelen, ik zou haar toe willen schreeuwen tot een schorre keel aan toe, dat ze bergen vijanden maakt. Ik zou, oh wat zou ik graag tegenover haar gaan zitten, zonder ondert . . .

Nog 1 keer Hoogtepunten Krimpen Festival

25 september 2016 Dick de Klerk
artikel

Wat was het een geweldige dag: Krimpen Festival 2016. Vele Krimpenaren hebben dit evenement bezocht om sportief bezig te zijn, cultuur op te snuiven en te genieten van een prachtig evenement. De Lokale Omroep Krimpen was er live bij. We hebbe . . .

Kijk op Krimpen - Open Monumentendag 2016

19 september 2016 Video Correspondenten
artikel

Kijk op Krimpen kwam tijdens Open Monumentendag live vanaf het Streekmuseum. Registratie van de radio-uitzending.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en mee . . .

Land van Handel

17 september 2016 Column Lourens Portasse
column

Nederland is altijd al het land van de handel geweest. Niets was ons vreemd genoeg, zolang er maar geld mee was te verdienen. We zwierven over de woeste, verre baren en vervoerden alles wat maar in het scheepsruim paste, mens en dier, thee en kof . . .

LOK TV - Reportage Het Groot Krimpens Dictee

15 september 2016 Video Correspondenten
artikel

De afsluiting van de 'Week van de alfabetisering'. Het Groot Krimpens Dictee.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's.

Kijk op Krimpen - Het volledige dictee van Huib Neven

15 september 2016 Video Correspondenten
artikel

Maandag 12 september. De eerste editie Groot Krimpens Dictee. Geschreven en voorgedragen door Huib Neven.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

22 oktober 2016

Zaterdag in diverse regio's mist, daarna geregeld zon. In de kustregio kans op een bui. De temp. wordt ca. 12 graden.
De wind is noordoost tot noord, kracht 2 of minder.

Zondag is het hetzelfde en dan kan de mist erg hardnekkig zijn. Daar waar de mist oplost, schijnt geregeld de zon. Maandag gaat het regenen.

'Redder A20' overspoeld met complimenten

22 oktober 2016

Het was vrijdag geen gewone vrijdag voor Vincent Bakker uit Spijkenisse. Sinds hij een dag eerder twee kinderen redde uit een brandende auto op de A20, is hij een held. Zijn vrijdag stond vooral in het teken van het aannemen van felicitaties, complimenten en bossen bloemen.
"Zie je wel van wie die bos is", zegt een man tegen Bakker over een grote bos bloemen. "Die is van de burgemeester van Nissewaard. Da's ook niet niks!" De nieuwste held van de regio Rijnmond reageert er schuchter onder. "Nou, dank u wel!"

Rijnmonders beste striptekenaars

22 oktober 2016

De 11-jarige Jelle uit Rotterdam en de 13-jarige Fenne uit Hardinxveld-Giessendam zijn gekozen tot de beste striptekenaars van Nederland. Ze versloegen alle anderen in de leeftijdscategorieën negen tot en met elf jaar en twaalf tot en met veertien jaar.

De Rijnmonders deden mee aan het NK striptekenen in Breda. Iedere deelnemer moest een stripverhaal maken over cowboys. Aanleiding is dat stripheld Lucky Luke dit jaar zeventig jaar bestaat.

Honderden vogelaars zoeken naar mus

22 oktober 2016

Honderden vogelaars zijn naar de Maasvlakte getrokken om een glimp op te vangen van een bijzondere vogel: de bergheggenmus. De gekte brak los toen op internet een bericht verscheen dat het diertje was gezien bij de Tweede Maasvlakte, bij de haven van Rotterdam. Het zou de eerste keer zijn dat de mus is gezien in Nederland, schrijft RTV Rijnmond.
Vogelaars uit het hele land gingen vrijdag op zoek naar het vogeltje van 13 centimeter.

Clubs melden zich voor test kunstgras

22 oktober 2016

Honderd voetbalverenigingen hebben zich vrijdag gemeld bij de bandenbranche, die die korrels op kunstgrasvelden gratis wil testen. Mogelijk zijn die korrels kankerverwekkend. De gratis test van de autobranche moet uitwijzen wat er precies op de velden ligt. Of er aan de korrels gezondheidsrisico’s verbonden zijn, wordt niet duidelijk uit de test. In Amerika en Engeland zijn gevallen van leukemie in verband gebracht met het spelen op het kunstgras. Veel clubs vinden het een goede zaak dat de branche helpt

Gemaskerde mannen vast na overval

22 oktober 2016

Drie gemaskerde Rotterdammers zijn vrijdagavond opgepakt nadat ze een restaurant aan de Kromme Zandweg in Rotterdam-Zuid hadden overvallen. Ze gingen ervandoor met geld uit de kassa en persoonlijke bezittingen van gasten. De mannen kwamen kort na 21.00 uur de eetgelegenheid binnen met een mes en iets wat leek op een vuurwapen. Ze deden een greep in de kassalade en eisten dat bezoekers die zaten te eten ook spullen afgaven. Daarna renden ze weg, maar korte tijd later werden ze alweer in de boeien geslagen. Het gaat om mannen van 17, 18 en 19 jaar.

Dijksma wil taxironselaar aanpakken

22 oktober 2016

De problemen met taxironselaars op Schiphol moeten zo snel mogelijk worden opgelost, zegt staatssecretaris Dijksma. Ze wil de wet daarvoor wel aanpassen, maar heeft nog geen concrete wijziging voor ogen, schrijft ze aan de Kamer.
Reizigers worden lastiggevallen door taxichauffeurs en onselaars die niet op de officiële standplaats mogen staan. Ze doen dat buiten de terminal en dat mag, maar veel reizigers klagen over de opdringerige en agressieve manier.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

22 oktober 2016

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 22 oktober via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgende onderwerpen.
- Grenzen van de Krimpenerwaard.
- Regenboog zeebrapad in krimpen.
- Krimpen Onderneemt.
- 'Hallo Krimpen' nader beschouwd.
- Herfstconcert met Concordia.
- HH-schap wil af van wgbeheer.
Herhaling op maandag van 10.00-12.00 uur.

Verkoop duurzame voeding in de lift

22 oktober 2016

De verkoop van duurzame voeding in ons land blijft stormachtig groeien. Nam de omzet in heel 2015 toe met 16 procent, in de eerste helft van 2016 steeg de verkoop met 24 procent, blijkt uit cijfers van marktonderzoeker IRI.
Het gaat om duurzame levensmiddelen als vlees, koffie, chocolade, fruit en vis in de supermarkten, de belangrijkste plek waar consumenten eten en drinken kopen.

Politie houdt nepagenten aan op A12

22 oktober 2016

De politie heeft vrijdag op de A12 ter hoogte van Voorburg twee mannen klemgereden en aangehouden die zich voor agent zouden hebben uitgegeven. Eén van de verdachten probeerde te ontsnappen en sprong van het viaduct over de A12. Hij is met botbreuken in het ziekenhuis opgenomen. De politie verdenkt de 64-jarige Voorburger en de 44-jarige Hagenaar ervan, dat zij geprobeerd hebben om als nepagent de woning van een 88-jarige vrouw in Moerkapelle binnen te komen. Zij doorzag de babbeltruc en waarschuwde de politie. Die had inmiddels van getuigen het kenteken van hun auto gekregen.

Meer kabelkrant...