Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Kijk op Krimpen onderbroken door brand

10 juli 2016 Dick de Klerk
artikel

Zaterdagmorgen 9 juli 10:15 uur begon tijdens het weerpraatje van Jan Dekker het brandalarm te loeien. Er bleek brand te zijn uitgebroken door slijpwerkzaamheden die plaatsvonden bij de werkzaamheden voor de verbouwing van de Tuyter. Sne . . .

Deze week in Kijk op Krimpen

9 juli 2016 Dick de Klerk
artikel

Hallo allemaal ! Bijgaand een verse “Kijk” zo vlak voor de start van de vakantie en òf het “vakantieweer”wordt horen we van Jan Dekker. Daarna aandacht voor het voorleesproject “Voorlees Express aan den . . .

LOK TV - Koningsdag Krimpen aan den IJssel 2016

2 juli 2016 Video Correspondenten
artikel

Koningsdag Krimpen aan den IJssel 2016: Visconcours, Aubade, roofvogelshow, ontsnapte uil, rommelmarkt, schaken, klassieke auto's, YMCA Kinderkermis, ...Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

25 augustus 2016

Donderdag is het stralend zonnig en tropisch heet met een temperatuur van 32 C. Er waait een zwakke tot matige wind van zuidoost naar zuid. Langs de kust zal vanmiddag een verkoelende noordenwind de kop op steken. Vanavond en vannacht blijft het nog lang erg warm. Rond middernacht is het nog 24 C en eind van de nacht 19 of 20 C.
Vrijdag is het zonnig met vanuit het noordwesten ook enkele wolkenvelden en blijft het droog. Het wordt 25 C. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind.

Witwassen

25 augustus 2016

De eigenaren van drie geldkantoren zijn in Rotterdam-Zuid opgepakt op verdenking van witwassen. De politie vermoedt dat zij tienduizenden euro's aan crimineel geld wegsluisden naar het buitenland. Agenten arresteerden dinsdagochtend twee broers uit Rhoon. De mannen van 22 en 32 jaar beheerden geldkantoren op de Slinge en in de Krabbendijkestraat. De politie pakte eerder deze maand ook al twee mannen uit Den Haag op.

Drugssmokkel

25 augustus 2016

De douane heeft vorige week in de Rotterdamse haven 180 kilo heroine ontdekt. De drugs zaten verstopt in uitgeholde marmeren tegels. De tegels waren aangevoerd met een vrachtwagen uit Iran. De drugs hebben een straatwaarde van ruim 3,6 miljoen euro. De tegels waren bedoeld voor een bedrijf in Rotterdam. Een drugshond rook de drugs tijdens een controle. De 28-jarige Iraanse chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.

Ongeldige examens

25 augustus 2016

De Onderwijsinspectie heeft dit jaar 1370 examens en rekentoetsen geheel of gedeeltelijk ongeldig verklaard, tegen 850 vorig jaar. De scholen maakten te veel fouten, vindt inspecteur-generaal Monique Vogelzang. Ze tikt de scholen daarover op de vingers. Volgens Vogelzang moeten de scholen meer tijd besteden aan de voorbereiding van de examens. Die werden ongeldig verklaard wegens onjuiste instructies, verkeerde hulpmiddelen, onrust in de zaal of slechte ict-voorzieningen.

Bewoonbare planeet

25 augustus 2016

Astronomen hebben een leefbare planeet ontdekt bij Proxima Centauri, de dichtstbijzijnde ster vanaf ons zonnestelsel. De planeet,Proxima b, staat op maar vier lichtjaar afstand van de aarde. Ze beschrijven hun bevindingen in de nieuwe editie van vakblad Nature. Proxima b staat veel dichter bij zijn ster dan de aarde bij de zon. Toch is het er niet heel warm, want Proxima Centauri is een zogenaamde rode dwerg, die veel koeler is dan onze zon. Vanwege de afstand tot zijn ster duurt een jaar op Proxima b maar elf dagen.

Boete na fraude

25 augustus 2016

Mensen die door hun verzekeraar zijn betrapt op fraude, kunnen vanaf vandaag behalve een terugvordering en een aangifte ook rekenen op een vast bedrag van 532 euro dat ze als vergoeding aan de verzekeraar moeten betalen. Het geld is bedoeld om onderzoekskosten van de maatschappij te dekken, zegt het Verbond van Verzekeraars. Vorig jaar hebben de verzekeraars ruim 8000 gevallen van verzekeringsfraude vastgesteld. Dat is waarschijnlijk maar een fractie van het werkelijke aantal.

Het NUT-krantje

25 augustus 2016

U dacht al: waar blijft het? Wel, u had het woensdag 17 augustus zullen ontvangen, maar door een misverstand tussen ons en de nieuwe verspreider, wordt dit woensdag 24 augustus. Hierbij onze excuses.

Ons is verzekerd, dat u het NUT-krantje samen met de IJssel- en Lekstreek op die datum zult ontvangen.
Met vriendelijke groeten, het bestuur van het NUT.

Vrijgevig

25 augustus 2016

Weeg je een paar kilo te veel dan ben je mogelijk vrijgeviger dan je dunnere medemens. Duitse onderzoekers lieten twintig dikke mannen van meer dan 120 kilo en twintig dunne mannen van ongeveer 70 kilo een serie experimenten uitvoeren waarbij ze anderen geld moesten geven. De wetenschappers ontdekten dat de dunne mannen minder eerlijke beslissingen namen en 16 procent minder geld weggaven dan de corpulente mannen.

Ijzervreter?

25 augustus 2016

Chirurgen in een ziekenhuis in Gurdaspur, een stad in de Noord-Indiase staat Punjab, hebben een patiënt met een wel heel merkwaardige afwijking op hun operatietafel gehad. Ze hielpen een 42-jarige man die al langere tijd klaagde over stekende pijnen in zijn buik af van een verbijsterde maaginhoud: 40 vlijmscherpe messen.
Volgens Jitinder Malhotra, de directeur van het ziekenhuis, ging het om de vreemdste operatie uit zijn inmiddels 20-jarige carrière

Wat gebeurde er op 25 augustus

25 augustus 2016

2012 – De ruimtesonde Voyager 1 bereikt als eerste door de mens gecreëerde object de interstellaire ruimte.

2012 – Neil Armstrong (82) overleden.
Hij was een Amerikaanse astronaut die in 1969 als eerste mens voet op de Maan zette. Hij was tevens gevechts- en test piloot, luchtvaartkundig ingenieur en hoogleraar.

1989 – Voyager 2 vliegt langs de planeet Neptunus.

Meer kabelkrant...