Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Dames, laat eens wat vaker uw onderbroek thuis

30 september 2017 Alfons Schramm
artikel

Kies er eens wat vaker voor om geen ondergoed te dragen. Dat advies heeft een Amerikaanse gynaecologe verspreid. Volgens haar lopen vrouwen meer risico op schimmel- en andere vaginale infecties als ze altijd een onderbroek dragen. Het dragen . . .

Kinderboekenweekfeest in De Tuyter!

27 september 2017 Sid B. Dane
artikel

Na het grote succes van het eerste Kinderboekenweekfeest vorig jaar, komt er ook dit jaar weer een Kinderboekenweekfeest in De Tuyter! Op 4 oktober start de Kinderboekenweek, met het thema “Gruwelijk Eng”. Deze woensdagmiddag t . . .

Amerikaanse politie jaagt op nonnen die bank overvielen

23 september 2017 Alfons Schramm
artikel

De Amerikaanse FBI is op zoek naar twee vrouwen die maandag een bank probeerden te overvallen in Tannersville, Pennsylvania. Opmerkelijk: ze deden dat gekleed als nonnen. De twee dames stormden rond de middag een filiaal van Citizens Bank bin . . .

LOK TV - Terugblik schaapscheerdersfeest kinderboerderij Krimpen aan den IJssel

17 september 2017 Video Correspondenten
artikel

Een terugblik op de uitzending van Kijk op Krimpen tijdens het schaapscheerdersfeest op kinderboerderij Klein Boveneind. Lokale Omroep Krimpen 2017.Een nieuwe video van onze video correspondent LOK-TV. Kijk op de website onder het menu foto/vide . . .

Deze vrouw heeft de langste nagels van de wereld

16 september 2017 Alfons Schramm
artikel

Je herkent het vast wel: je denkt dat je nagels eindelijk droog zijn, maar wanneer je iets probeert op te pakken, zijn je nagels binnen no time geruïneerd. En dan te bedenken dat deze vrouw er maar liefst een week overdoet om überhaup . . .

Cabaret in De Tuyter: Fuad en Thomas

13 september 2017 Sid B. Dane
artikel

De roep in Krimpen a/d IJssel om de terugkeer van cabaret was groot en het gaat weer gebeuren! Gerenommeerde namen en aanstormende talenten komen dit seizoen naar De Tuyter. 3 keer een dubbel-show waar je dus 2 cabaretiers krijgt voor de prijs . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

16 oktober 2017

Maandag wordt het uitzonderlijk warm in het Rijnmond-gebied. De dag begint nog met enkele wolkenvelden en lokaal een buitje. In de loop van de ochtend en vanmiddag wordt het vrij zonnig en erg warm voor half oktober. De temperatuur loopt op naar 23 of 24 graden en daarmee is het 9 graden warmer dan normaal. Er waait een matige en langs de kust vanmiddag soms vrij krachtige zuidenwind. In de avond zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Met een temperatuur die niet verder zal dalen dan 14 graden blijft het opvallend zacht.

De poppetjes

16 oktober 2017

Halbe Zijlstra (VVD) wordt minister van Buitenlandse Zaken. Dat meldt De Telegraaf.Zijn partijgenoot Eric Wiebes zou minister worden van Economische Zaken en Klimaat. Van Zijlstra, nu nog voorzitter van de VVD-fractie, was bekend dat hij een ministerspost ambieerde. Eerder was hij staatssecretaris van Cultuur. Hij volgt PvdA-minister Bert Koenders op. EZ blijft met Wiebes een VVD-post. De huidige staatssecretaris van Financiën volgt Henk Kamp op. Eerder lekte al uit dat CDA-senator Wobke Hoekstra minister van Financiën zou worden.

Belastingplannen

16 oktober 2017

Door de plannen in het regeerakkoord gaat de inkomsten-belasting van zo'n 5,4 miljoen werkenden omlaag. Dat zijn de mensen die nu deels in de hogere belastingschijven vallen, meldt het CBS. Voor 2,1 miljoen mensen die alleen in de huidige eerste schijf vallen gaat de belasting juist een beetje omhoog. Dat zijn mensen die grofweg minder dan 20.000 euro per jaar verdienen. Het aantal schijven gaat van vier naar twee. Bijna zeven miljoen mensen zullen in de eerste schijf vallen. Zij betalen 36,93 procent belasting.

Laatste referendum

16 oktober 2017

Er zijn 407.582 handtekeningen binnen voor de aanvraag om een referendum over de nieuwe 'aftapwet' voor de veiligheidsdiensten. Voor het houden van een raadgevend referendum zijn 300.000 goedgekeurde aanvragen nodig. De handtekeningen gaan vandaag naar de Kiesraad, die de formulieren gaat tellen en steekproefs-gewijs controleert op geldigheid. Op 1 november moet duidelijk zijn of er genoeg geldige aanvragen zijn ingediend. Het meest omstreden aspect van de wet is dat bij het volgen van verdachten ook onschuldige burgers worden meegenomen.

Slechte begeleiding

16 oktober 2017

Hogeschool Rotterdam doet het niet al te best als het gaat om het begeleiden en voorlichten van studenten die in het buitenland hun stage doen. Dat blijkt uit onderzoek onder 545 HBO'ers,waarvan 107 van Hogeschool Rotterdam. Van hen voelde 31 procent zich in de steek gelaten. Bijna de helft zegt dat de opleiding hen niet goed heeft ingelicht over cultuurverschillen en mogelijke risico's in het land van de stage. De hogeschool werkt aan verbetering.

Schadevergoeding

16 oktober 2017

De lesbische vrouw uit Cuijk die maandenlang werd bedrogen middels het nepprofiel 'Cindy Klaassen' op Facebook kan een schadevergoeding van ruim 40.000 euro tegemoet zien. De rechtbank in Maastricht acht bewezen dat Peter K. uit Landgraaf achter het nepprofiel zit en op een 'walgelijke' manier misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen dat hij bij de Cuijkse had gewekt. De 49-jarige vrouw kwam in november 2015 via een Facebookgroep voor lesbische vrouwen in contact met Cindy Klaassen.

Verkeerd uitgangspunt

16 oktober 2017

Zeker 33.000 medische publicaties die online staan kloppen mogelijk niet. Er zijn, zonder dat de betrokken wetenschappers het door hadden, verkeerde cellen gebruikt bij het onderzoek. Dat blijkt uit een onderzoek van de Radboud Universiteit. Al tientallen jaren besmetten onsterfelijke cellen andere celculturen in laboratoria. Daardoor verschijnen er wetenschappelijke studies over cellen die eigenlijk andere cellen zijn.

Disney

16 oktober 2017

Op 16 oktober 1923 richtten de broers Walt en Roy Oliver Disney de Disney Brothers Cartoon Studio op. Het bedrijf ging zich bezighouden met het maken van tekenfilms. De eerste echt grote hit werd in 1928 gescoord met Mickey Mouse. Dit figuurtje, een muis met ronde zwarte oren, zou ook altijd het lievelingetje blijven van producent Walt Disney. Sneeuwwitje en de zeven dwergen (1937) De stem van Mickey Mouse werd in de beginperiode ook ingesproken door Walt Disney zelf. Later door doorgeluids-technicus Jimmy MacDonald en stemartiest Wayne Allwine.

citroen broere no 6

Wat gebeurde er op 16 oktober

16 oktober 2017

•1830 – De Nederlandse kroonprins Willem van Oranje proclameert de onafhankelijkheid van België

•1977 – Opening van de Amsterdamse Metrolijn 53 (Gaasperplaslijn) en Metrolijn 54 (Geinlijn).

•1978 – Kardinaal Karol Wojty³a wordt tot paus Johannes Paulus II gekozen.

•1984 – Desmond Tutu wint de Nobelpijs voor de Vrede.

Meer kabelkrant...