Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Kijk op Krimpen - Het volledige dictee van Huib Neven

15 september 2016 Video Correspondenten
artikel

Maandag 12 september. De eerste editie Groot Krimpens Dictee. Geschreven en voorgedragen door Huib Neven.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's . . .

De kijk op Krimpen van 3 september

3 september 2016 Dick de Klerk
artikel

Zaterdagmorgen 3 september is onze burgemeester niet in Nederland, maar op bezoek in onze partnergemeente in Hongarije: Kiskörös. Wethouders Marco Oosterwijk en Jaap Blankenberg zijn ook mee. Afgelopen dinsdag hebben we al een interview . . .

De oncharmante korte broeken

27 augustus 2016 Column Lourens Portasse
column

De oncharmante korte broeken worden weer uit de kast gehaald. De witte benen weer ingewreven met zonnebrandolie. De onsmakelijkheid deze zomer weer troef. Hoe komt het toch dat aardige, normale, fatsoenlijke mensen met een redelijk ontwikkeld sm . . .

27 Augustus in Kijk op Krimpen

26 augustus 2016 Dick de Klerk
artikel

Deze week in Kijk op Krimpen: In een Crimpenhof die steeds leger lijkt te worden, werd deze week een bloemstuk uitgereikt door wethouder Marco Oosterwijk. Dat in verband met het 100-jarig jubileum van slagerij van Mourik. U hoort een inter . . .

Kijk op Krimpen - Start van de Olympische Week

20 augustus 2016 Video Correspondenten
artikel

De laatste week van de zomervakantie organiseerde Synerkri de Olympische Week. Die ging maandag 15 augustus van start op pcb Het Kompas.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video o . . .

20 Augustus in Kijk op Krimpen

20 augustus 2016 Dick de Klerk
artikel

Deze week in Kijk op Krimpen: Maandag 15 augustus ging de laatste van de Krimpense zomerweken van start: een Tour langs verschillende schoolpleinen met allemaal sportieve activiteiten. De Olympische Parade van 2016 werd geopend, met fakkel . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

28 september 2016

Woensdag zonnige perioden afgewisseld door wolkenvelden. Het blijft droog. Vrij krachtige zuidwestelijke wind, temperatuur 21 graden.In de nacht koelt het af naar 16 graden.

Donderdag veel bewolking met in de loop van de middag kans op enige regen. Vrij krachtige zuidwestelijke wind, temperatuur 19 graden.

Foutje belasting

28 september 2016

Twee vrouwen hebben doordat een belastingdienstmedewerker een punt voor een komma aanzag 15 miljoen euro te weinig belasting betaald over hun erfenis. De Noord-Hollandse vrouwen kregen in eerste instantie in 2013 een bericht dat ze 3.200 zouden moeten betalen. Dat bedrag betaalden ze, maar bleek flink te laag. De vrouwen hadden namelijk een erfenis ontvangen van 37 miljoen euro per persoon. Bij de aangifte bleek een punt voor een komma te zijn aangezien. Toen de fout werd ontdekt, stuurde de fiscus een naheffing van ruim 7,5 miljoen euro per persoon.

Slang tussen fruit

28 september 2016

Medewerkers van een supermarkt in Nijkerk hebben zondag een toornslang van ongeveer 60 centimeter groot gevonden tussen het fruit. De slang is hoogstwaarschijnlijk met een partij druiven meegereisd uit Zuid-Europa.

De dierenambulance heeft het dier meegenomen naar een opvang voor dieren in Bussum waar bleek dat het om een toornslang ging. De toornslang eet vooral kleine zoogdieren, zijn beet is niet giftig.

Supermarkt weer doelwit overval

28 september 2016

Supermarkt Het Kuipje in Rotterdam-Sportdorp is dinsdag voor de tweede keer binnen een paar maanden overvallen. Drie mannen met capuchons op kwamen halverwege de avond de winkel binnen en bedreigden de eigenaar met een vuurwapen.

Of ze iets buit gemaakt hebben is niet bekend. Ook een politiehelikopter werd ingezet en zocht de omgeving af naar de daders.

Straf voor verstoppen dode moeder

28 september 2016

Een vrouw die haar dode moeder wilde verstoppen is in hoger beroep veroordeeld tot 367 dagen cel. De demente moeder overleed in 2014 in haar slaap. Haar dochter nam haar lichaam mee in de auto naar Tsjechië om haar te begraven in een bos.

Volgens de rechter wilde de vrouw uit het Zuid-Hollndse Rijnsaterwoude het overlijden geheim houden om haar AOW en pensioen op te strijken.

citroen broere no 1

Lokale Omroep Krimpen

28 september 2016

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel~93.1 MHz~in stereo met RDS
- Ether~106.0 MHz~in stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel, tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Krimpen "groenste" van Nederland

28 september 2016

Krimpen is uitgeroepen tot de "Groenste Stad van Nederland". Dat is bekend gemaakt tijdenns de Nationale Groendag door initiatiefnemer stichting Entente Florale.

De gemeente neemt het stokje over van Capelle aan den IJssel dat de titel vorig jaar won. Krimpen nam het op tegen Wassenaar, Goes en Zeewolde. Naast de overall titel veroverde Krimpen ook nog het certificaat "groen & participatie".

Café van toen en nu

28 september 2016

Donderdag 29 september staat in het streekmuseum in het kader van de landelijke Week tegen de Eenzaamheid dit keer ontmoeting en welzijn centraal. Aan de hand van stellingen over eenzaamheid en ontmoeting gaan bezoekers op een luchtige manier in gesprek.

De ochtend wordt gestart door Cees Loeve van de Historische Kring Krimpen. Meer info bij Henny Timmermans 06 14765017 of e-mail hennytimmermans@contourdetwern.nl

Hobbymarkt in Kringloopwinkel

28 september 2016

Zaterdag 1 oktober van 09.00 tot 12.00 uur is er een hobbymarkt in de kringloopwinkel, Binnenweg 5a. Er is weer een groot aanbod van knutsel- en hobbyspullen, zoals leer, wol, garen, papier enz.

Ook hobbygereedschap, zoals tangetjes, scharen en (brei)naalden, is verkrijgbaar. Kinderen kunnen kiezen uit strijkkralen, vilt en loomelastiekjes.

Meer kabelkrant...