Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Deze week in Kijk op Krimpen

17 juni 2016 Dick de Klerk
artikel

We beginnen met een vooruitblik op het midzomer concert in de tuin van de IJsseldijk kerk, zaterdagavond. Vervolgens ontvangen we de 17 jarige Nica Bol in de studio. Zij is genomineerd voor de prestigieuze “Zonta Young Women in Public Affa . . .

Wouter van der Goes in Decennium Dick

16 juni 2016 Dick de Klerk
artikel

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Woensdag 15 juni, na afloop van de uitzending van Wout2Day mocht Decennium Dick bellen met Wouter van der Goes. Hoe heeft hij zijn tijd in de Krimpense bajes beleefd? Wouter vertelde er open en eerlijk over. Ook mochten w . . .

"De Late Avond"op één na beste lokale radioprogramma van Nederland

12 juni 2016 Dick de Klerk
artikel

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De Lokale Omroep Krimpen is enorm trots en zeer vereerd met het behalen van de tweede plaats van het programma "De Late Avond " in de strijd om het beste radioprogramma van Nederland. Dat was de reactie van . . .

Natuurexcursies tijdens feestelijke opening Idylle in Loetbos

5 juni 2016 Sid B. Dane
artikel

Op zaterdag 11 juni 2016 organiseert Groenalliantie Midden-Holland samen met Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) in het Loetbos in Lekkerkerk een gezellige natuurdag vol met demonstraties, excursies en een streek- en natuurmarkt. Dili . . .

Denken is voor de mens de pest

4 juni 2016 Column Lourens Portasse
column

Waarom kunnen we het niet laten om gedichten te schrijven, liedjes te zingen en aquarellen te maken? En waarom genieten we zo van de kunstwerken van anderen? Voor evolutiebiologen zijn dit lastige vragen. Volgens de regels van de evolutie zouden . . .

Radio d’Huzes: dé zender voor Alpe d’Huzes

31 mei 2016 Dick de Klerk
artikel

Woensdag 1 en donderdag 2 juni beklimmen duizenden mensen weer de Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Radio d’Huzes doet beide dagen verslag op radio en tv. Radio d’Huzes is een samenwerkingsverband . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

26 juli 2016

Dinsdag wisselen zon en wolken elkaar zowel in de ochtend als middag af. Lokaal valt een bui en het wordt 21 tot 24 graden. De wind is westelijk en zwak tot matig, 2 tot 3 Bft. Woensdag begint de dag met zon. Geleidelijk neemt de bewolking toe en volgen er vanuit het westen en noordwesten buien. Ook donderdag en vrijdag vallen er enkele buien. Daarbij is het 's middags meestal 20 tot 22 graden. De wind waait over het algemeen matig, 3 tot 4 Bft, aan zee soms vrij krachtig, 5 Bft.

zonder rugzak naar Zomercarnaval komen

26 juli 2016

De directie van het Zomercarnaval in Rotterdam vraagt bezoekers om zaterdag zonder rugzak naar de jaarlijkse straatparade van het Zomercarnaval te komen. ''Voor uw en onze veiligheid zullen er wel steekproefsgewijs controles uitgevoerd worden. Om onnodig oponthoud te voorkomen, verzoeken wij een ieder geen rugzakken mee te nemen naar het evenement en alle medewerking te verlenen bij mogelijke controles van tassen, koelboxen en dergelijke", schrijft festivaldirecteur Guus Dutrieux op de website van het evenement.

Veerpont favoriet bij Krimpenaren

26 juli 2016

De afsluiting van de Algerabrug levert vooralsnog geen grote problemen op bij de veerpont tussen Kinderdijk en Krimpen aan de Lek. Maandagochtend was het wat drukker dan normaal in de richting Kinderdijk, door de forenzen uit Krimpen aan den IJssel die naar hun werk in Rotterdam wilden. In de avondspits werden extra auto's in omgekeerde richting verwacht. De veerpont is de kortste route voor automobilisten tussen Krimpen aan den IJssel en Rotterdam. Het alternatief - via Gouda of Schoohoven - duurt al gauw een half uur langer.

Expositie Sunlight Zeepfabriek

26 juli 2016

et is een begrip in Vlaardingen: de Sunlight zeepfabriek. Verschillende generaties hebben er gewerkt en iedereen in ons land kent de verschillende merken zoals Lux, Vim, Jif en Cif. De fabriek bestaat inmiddels niet meer maar de historische foto's en het reclamemateriaal nog wel.
Het stadarchief van Vlaardingen heeft nu een kleine tentoonstelling samengesteld om de laten zien hoe het was en, hoe rijk de geschiedenis van het zeepmaken in Vlaardingen is.

IJsselland Ziekenhuis beste werkgever

26 juli 2016

Het IJsselland Ziekenhuis mag zichzelf volgens een vakjury de beste werkgever in de ziekenhuisbranche noemen. Het ziekenhuis in Capelle aan den IJssel verdient die titel onder meer door medewerkers "vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven", meldt het Nationale Award Instituut Arbeidsmarkt dat de prijs uitreikt. In het algemeen stelt de jury dat het IJsselland ''de mens centraal stelt''. Het ziekteverzuim en het personeelsverloop zijn daardoor laag.

Visarend maakt zich op voor eerste vluch

26 juli 2016

De Biesbosch stond maandag voor een historisch moment: de pasgeboren jonge visarend is flink aan het fladderen en is klaar voor de eerste vlucht. De vogelspotters en de boswachter zijn in hun nopjes. Het is de eerste in Nederland geboren visarend.
Maandagmorgen vroeg zagen vogelspotters waar ze al lang op wachten: de jonge visarend stond fladderend aan de rand van het nest in het natuurgebied onder Dordrecht.

Mogelijk nachtmetro naar Den Haag

26 juli 2016

De Metropoolregio gaat na de zomer kijken of de metro naar Den Haag voortaan ook 's nachts kan blijven rijden.
Eerder is in de Rotterdamse gemeenteraad de wens geuit om alle metrolijnen ook 's nachts te laten rijden, maar dan alleen in het weekend. Het nu aangekondigde onderzoek gaat over de hele week, en alleen over metrolijn E, van Slinge naar Den Haag Centraal. Als het onderzoek positief uitvalt, zou de nachtmetro naar Den Haag in 2018 gaan rijden.

Drukte voor alarmcentrale begonnen

26 juli 2016

De vakantiedrukte bij de alarmcentrale van de ANWB is nu echt begonnen. Het aantal verzoeken voor autohulp is in vergelijking met vorige week met 48 procent toegenomen. Ook de aanvragen voor persoonlijke hulp stegen van 752 naar 922.
Volgens de toeristenbond komen er steeds meer hulpvragen uit 'groene landen' zoals Noorwegen, Zweden en Finland. Uit Frankrijk komen nog altijd de meeste telefoontjes en ook Spanje komen veel aanvragen.

Bakfiets wijst toeristen in Rotterdam de weg

26 juli 2016

Rotterdam zet een bakfiets in om toeristen wegwijs te maken tijdens evenementen.
De fiets wordt bemand door medewerkers van de Rotterdam Tourist Information. Op de bakfiets staat een vlag, zodat toeristen hem makkelijk kunnen zien. Het mobiele informatiepunt is een aanvulling op de twee vaste informatiepunten aan de Coolsingel en bij het Centraal Station.

Extreme drukte bij reddingsbrigades

26 juli 2016

Het warme weer en de drukte op de stranden leiden ook tot grote drukte bij de reddingsbrigades. Tussen 18 en 24 juli kwamen strandwachten 2245 keer in actie om recreanten te helpen. In 58 gevallen was er een situatie die levensbedreigend was. Aan 1900 mensen werd eerste hulp verleend, bijvoorbeeld omdat ze onwel waren geworden door de warmte.172 zoekgeraakte kinderen werden naar hun ouders teruggebracht en verder werd hulp geboden aan surfers en andere watersporters. Reddingsbrigade Nederland noemt de recente drukte uitzonderlijk.

Meer kabelkrant...