Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Zendtijd voor politieke partijen

4 maart 2017 Column Huib Neven
column

Dit is een programma in de zendtijd voor politieke partijen. Dag luisteraar, u zult het met me eens zijn dat het slecht gaat met ons land. Onze economie wordt uitgehold. Duizenden asielzoekers stromen binnen, hordes criminelen liften mee. Ze b . . .

Amateurtoneelclub YMCAplus speelt "Geen haar op mijn hoofd..."

28 februari 2017 Sid B. Dane
artikel

Vrijdag 17 en zaterdag 18 maart wordt "Geen haar op mijn hoofd …" opgevoerd: een blijspel dat zich afspeelt in de kapperszaak annex postagentschap van Roza. Zij heeft onlangs een flink geldbedrag gewonnen in de staatsloterij. . . .

Afspraak op tijd!

25 februari 2017 Column An Terlouw
column

Jazeker op tijd! Dat is pas een unicum, dat mag ook best worden vermeld, een afspraak in het Erasmus hebben om negen uur en dan ook op de slag van negen naar binnen worden gehaald. Als dat geen reden is om alle andere afspraken een stukje naar de . . .

LOK TV - Koninklijk streekbezoek Krimpen aan den IJssel

24 februari 2017 Video Correspondenten
artikel

Videoreportage van het koninklijk streekbezoek van dinsdag 21 februari 2017 in Krimpen aan den IJssel. #streekbezoekZH.Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze . . .

Kijk op Krimpen - Aankomst koning en koningin in Krimpen aan den IJssel

21 februari 2017 Video Correspondenten
artikel

De eerste videobeelden van de Lokale Omroep Krimpen van de aankomst van de koning en de koningin in Krimpen aan den IJssel voor het werkbezoek aan de ...Een nieuwe video van onze video correspondent Kijk op Krimpen. Kijk op de website onder het . . .

Nietmachine

18 februari 2017 Column Frank Drion
column

Gered door nietmachine Op weg naar een belangrijke afspraak aan de Westblaak in Rotterdam was ik op zoek naar een parkeerplaats. Ter plaatse ‘yellowbrick’ ingeseind waar mijn auto geparkeerd staat. Ik stap uit mijn auto en precies op . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

23 maart 2017

Het is donderdag opnieuw een mooie lentedag. Er is vanochtend soms nog wat bewolking, maar dat is vooral midden- en hoge bewolking. Dus al redelijk wat zon vanochtend, en vanmiddag is het meest zonnig. De wind waait uit het oosten en is matig, op zee later vrij krachtig. Het wordt vanmiddag 12 a 13 graden.

Ook vrijdag en in het weekend is het goed weer met flinke zonnige perioden, en soms een paar wolkenvelden.

Kunnen we even afrekenen

23 maart 2017

Een jonge automobilist die in Schiedam rondreed in een opvallend dure sportwagen zal zich de avond nog lang heugen. De politie hield hem staande en ontdekte dat hij nog 15.000 euro belastingschuld had. De 22-jarige man was opgevallen met zijn grijze sportauto. "Dat trekt de aandacht", schrijft de Schiedamse politie op Twitter. De politie controleerde zijn identiteit en kwam achter de schuld. De belastingdienst rekent met de man af. De politie heeft de bolide in beslag genomen.

Vlag halfstok

23 maart 2017

Op het stadhuis van Rotterdam wappert donderdag de Britse vlag. De gemeente hijst om 07.30 uur de Union Jack uit solidariteit met de inwoners van Londen na de aanslagen van woensdag. De Britse vlag blijft tot zonsondergang halfstok hangen. Bij de aanslag in Londen kwamen 4 mensen om het leven en raakten zeker 20 mensen gewond. Onder de doden zijn een agent en de aanslagpleger. De politie gaat ervan uit dat het om een terroristische aanslag gaat en dat sprake was van een aanslagpleger. Over zijn identiteit is nog niets bekend.

Belastingaangifte invullen

23 maart 2017

U kunt uw belastingaangifteformulier laten invullen door een vrijwilliger. Vooraf een afspraak maken bij de vrijwilligersbalie in het gezondheidscentrum, Groenendaal 1, of bel 515840, maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Ook voor aanmeldingen van de Ouderenbonden kunt u zich aanmelden.
Als u woonachtig bent in Krimpen en uw inkomen niet hoger is dan € 28.482 voor alleenstaande of € 37.145 voor fiscale partners per jaar of lid zijn van een ouderenbond dan komt u in aanmerking.

Kinderarmoede

23 maart 2017

Ondanks inspanningen van de overheid en maatschappelijke organisaties lukt het niet om armoede onder kinderen terug te dringen. Het beleid moet op de schop, adviseert de Sociaal-Economische Raad aan het nieuwe kabinet. In 2014 leefden in Nederland volgens de normen van de SER 378.000 kinderen in armoede, oftewel 1 op de 9. Ze hebben geen geld voor zaken als schoolreisjes of een lidmaatschap van een sportclub. Veel gemeenten bieden wel steun aan, maar vooral werkende minima maken daar weinig gebruik van.

Politieke inmenging

23 maart 2017

Grote institutionele beleggers,zoals pensioenfondsen, vinden dat de overheid in overnamegevechten niet de rol van beschermer van Nederlandse bedrijven op zich moet nemen. Hun belangenorganistie Eumedion zegt dat naar aanleiding van pogingen van buitenlandse bedrijven om Unilever en AkzoNobel over te nemen. Minister Dijsselbloem van Financiën en andere politici spraken er hun zorgen over uit en vroegen zich openlijk af of de overheid zulke bedrijven niet moet beschermen tegen vijandige overnames.

Kritiek

23 maart 2017

Twee koepelorganisaties van Turkse moskeeën uiten voor het eerst openlijk kritiek op de Turkse president Erdogan. De Nederlandse koepels zijn gewoonlijk op zijn hand, maar zijn laatste verbale aanval op Europese landen keuren ze af, schrijft Trouw. Erdogan zei gisteren dat als Europa zo doorgaat Europeanen nergens ter wereld meer veilig over straat kunnen. Een bestuurslid van Milli Görüs noemt die uitspraak "het toppunt". "Dit is niet de juiste taal voor een president."

Verkeerd nummer

23 maart 2017

De politie van het kleine Amerikaanse stadje Rotterdam keek vorige week vreemd op toen er opeens tientallen vreemde telefoontjes binnenkwamen. Telefonisten van de meldkamer kregen woedende Turken aan de lijn die onder meer nationalistische liederen door de telefoon afspeelden.
De meldkamer van Schenectady County kreeg vorige week plotseling een hoop vreemde telefoontjes. Daarmee raakte het 29.000 zielen tellende stadje, op 5700 kilometer van het Nederlandse Rotterdam, ongewild betrokken bij de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije.

Zomertijd

23 maart 2017

Komend weekend gaat de zomertijd weer in. De klok wordt dan een uur vooruit gezet. Al jaren steggelen voor- en tegenstanders over het nut ervan. Donderdag biedt de actiegroep ‘Stop de Zomertijd’ in Brussel een petitie aan om de zomertijd Europa breed af te schaffen. Duizenden mensen hebben hem ondertekend. Volgens de actievoerders is de zomertijd ongezond. “Rond het verzetten van de klok sterven de meeste mensen, zeker in het voorjaar.

Halte is vlakbij

23 maart 2017

De meesten willen liever niet in de buurt van het spoor wonen. Maar wat als de trein zelfs door je flatgebouw heen dendert? Dat gebeurt in het Chinese Chongqing. Deze monorail wil je liever niet te dicht in de buurt hebben. De treintunnel gaat dwars door de zesde tot en met achtste verdieping van een flatgebouw van negentien hoog. Met de geluidsoverlast zou het meevallen. Het gebouw is extra geïsoleerd, waardoor het treintje niet meer lawaai zou maken dan een afwasmachine. En ergens is het ook wel handig: de inwoners kunnen in hun flat instappen.

Meer kabelkrant...