Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

19 augustus 2017

Zaterdag is er buiige regen, soms ook onweer. Later ook vaker zon en slechts een enkele bui. De temperatuur wordt ca. 19 graden. De wind is west tot zuidwest, matig tot krachtig, kracht 3 tot 6.

Zondag trekken er vooral over het noorden nog enkele buien. Het zuiden krijgt de meeste zon.
Maandag is dat waarschijnlijk net andersom.
Vanaf dinsdag wordt het warmer.

Vestingdagen Hellevoetsluis

19 augustus 2017

Vette walmen, smeer en kolengruis. Vanaf gisteren, vrijdagavond, kunnen liefhebbers van stoom het hele weekend hun hart ophalen in Hellevoetsluis. Tijdens de Vestingdagen zijn traditioneel tal van stoommachines te bewonderen. In totaal 35 machines die zagen, rijden of anderszins bewegen staan glimmend te wachten op de bezoekers. De organisatie verwacht dat een kleine 100.000 mensen afkomt op het spektakel.

Mark Rutte op pad met politieteam

19 augustus 2017

Premier Mark Rutte is vrijdagavond op pad geweest met een team van de politie Rotterdam. Hij liep mee met de eenheid Maas-Rotte die actief is in de Rotterdamse wijk Crooswijk. "Wat een professionals!", zo reageerde Rutte zaterdag op Facebook.
De premier wilde door dit werkbezoek een beeld krijgen van wat het politiewerk in een grote stad als Rotterdam inhoudt. De minister-president droeg vrijdagavond een politiehesje. Hij reed mee in een politieauto, keek hoe het eraan toegaat op de meldkamer en was ook op straat te vinden.

Veel drukte op de weg

19 augustus 2017

Rijkswaterstaat verwacht dit weekend flinke drukte op de Nederlandse wegen door veel werkzaamheden en evenementen. Zo wordt er gewerkt aan de A12 tussen Gouda en Den Haag en aan de A28 tussen knooppunt Rijnsweerd en Den Dolder, in beide richtingen.
De festivals Lowlands en Dutch Valley, het vuurwerkfestival in Scheveningen trekken veel verkeer. Verder zijn diverse festivals. De A10 West bij Amsterdam richting het noorden is wegens onderhoud dicht.

Prijzen melk en boter veel hoger

19 augustus 2017

Melk en boter zijn in een jaar tijd veel duurder geworden. De prijs van boter en verse volle melk was in juli zo'n 35 procent hoger dan een jaar eerder en die van halfvolle en magere melk zo'n 27 procent, meldt het CBS.
De prijsstijgingen komen onder meer door de internationaal gestegen vraag.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

19 augustus 2017

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 19 augustus via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgende onderwerpen:
- Multisport wordt IJsselsport.
- Week van de alfabetisering in de bieb.
- Contour de Twern verder als Krimpen Wijzer.
- Buurtbemiddeling helpt.
- Oogstfeest in Krimpen.

Herhaling op maandag van 10.00-12.00 uur.

Vrouw sterft na kokendwaterincident

19 augustus 2017

Een Eindhovense vrouw die verbleef in zorginstelling Landrijt is overleden nadat een medebewoner haar overgoten had met kokend water. Het incident was zondag, de vrouw (44) overleed maandag. De 46-jarige Eindhovenaar die de vrouw had overgoten is aangehouden. Hij wordt verdacht van doodslag. Hij blijft nog zeker twee weken vastzitten. Het Pieter Baan Centrum onderzoekt in hoeverre de man toerekeningsvatbaar is.

Gewonden na turbulentie

19 augustus 2017

Tijdens een KLM-vlucht van Florence naar Amsterdam zijn twee passagiers en twee medewerkers lichtgewond geraakt door hevige turbulentie.
Het toestel landde rond 19.00 uur op Schiphol.
Het vliegtuig kreeg voorrang boven andere vluchten.
Na een medische controle konden de gewonden weer gaan.

Dna-test op botresten uit scheepswrak

19 augustus 2017

Met de botresten uit het wrak van het VOC-schip De Rooswijk wordt mogelijk dna-onderzoek gedaan om nabestaanden van de verdronken zeelieden te achterhalen.
Archeologen haalden vrijdag menselijk materiaal naar boven uit het ruim van de Oost-Indiëvaarder die in 1740 verging voor de Zuid-Engelse kust bij Ramsgate. Het zeilschip had zo'n 250 opvarenden aan boord toen het op weg was naar Batavia, het huidige Jakarta. Een duiker ontdekte het wrak in 2005. Er zijn sindsdien ook al kisten met zilver geborgen.

Grou snelste Skûtsje

19 augustus 2017

Het SKS-kampioenschap skûtsjesilen gaat naar Grou met schipper Douwe Visser. Visser en zijn bemanning werden vierde bij de slotwedstrijd op de Snitser Mar. Daarmee wisten zij hun opponent Heerenveen in het klassement achter zich te houden. Dat skûtsje met de debuterende schipper Sytze Brouwer werd bij de startlijn naast de lijn gedrukt en moest terugvaren om alsnog te starten. Pieter Meeter van Akkrum won de dagwedstrijd. Douwe Visser van Grou is voor de vierde keer kampioen. De eerste eindoverwinning was in 2005, de laatste in 2014.

Meer kabelkrant...